Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

6P3S in schema SE

danzup

Postări Recomandate

chiar schema facuta si de tine ! Numai alimentarea e in comutatie (smps) .Volumul si selectiile cu microcontroler, relee, rezistente melf si afisaj cu LED 7 segmente 2 bucati si bineinteles telecomanda . Carcasa e de la amplif pioneer scos totul dinauntru , neagra pe dinafara .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 111
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• danzup

23

• bogdan69

14

• fcon

9

• sebi_c

9

Top autori în acest subiect

Arata excelent! :aplauze Acea carcasa parca este facuta pentru acest amplificator! Totul este ergonomic, modular, curat... o adevarata lectie despre cum ar trebui facut un amplificator, fara graba, insa decis, cu un plan urmat cu minutiune... Nimic nu pare in plus sau in minus; fiecare modul pare ca acolo trebuie sa stea...Nu pot decat sa admir lucrarea si sa doresc sa-l vad si sa-l aud pe viu.Inca o data, felicitari si toata stima!

Link spre comentariu

Multumesc de aprecieri , mai ales de le voi doi inseamna mult !Schema este cea din prima pagina , numai ca in loc de 6N8S am pus 6n2p.Schema de sursa smps am postat-o pe undeva in elforum si nu o mai gasesc ....

Link spre comentariu

P?cat c? nu intereseaz? pe mai mul?i membri, ori nu mai sînt pe acas? din cauza c?ldurii, ori au r?mas mai pu?ini în via??... :nas: Probabil c? dac? nu e din 3 trz ?i nu scoate 3kW pe 1 Ohm, alimentat la baterie de 9V, nu prezint? interes. :bataie

Link spre comentariu

Pe mine ma intreseaza(ca am aer conditionat+1 bere rece :limb: ),dar deja e un vis pt mine ce a facut danzup..eu ma chinui cu 3 lampi si un transformator de 5 luni...am un amplificator in care transformatoarele de iesire se aud mai tare ca boxele,transformatorul de alimentare se incalzeste mai tare ca lampile,si un srpp care amplifica mai incet decat o trioda chioara...asa ca sincere felicitari danzup !

Link spre comentariu

Pe mine ma intreseaza(ca am aer conditionat+1 bere rece :limb: ),dar deja e un vis pt mine ce a facut danzup..eu ma chinui cu 3 lampi si un transformator de 5 luni...am un amplificator in care transformatoarele de iesire se aud mai tare ca boxele,transformatorul de alimentare se incalzeste mai tare ca lampile,si un srpp care amplifica mai incet decat o trioda chioara...asa ca sincere felicitari danzup !

:rade: Cred ca toti am trecut prin faza asta (ma refer la cei care nu sunt de specialitate, ci doar entuziasti).Acum este mai prost cu timpul, ca de facut am face noi, nu?Oricum, Dan mi-a "resuscitat" dorinta de-a face amplificatorul cu 6P3S, dar o sa incep elegant, cu carcasa si trafuri dedicate, nu de test. Chiar daca mai suntem putini vii pe-aici (cum bine spunea ), hai sa nu lasam forumul sa lancezeasca! :dans:Uite la (in primul post din sectiune), ca intra pe forum si din concediu; bravo lui!
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Multumesc de aprecieri , mai ales de le voi doi inseamna mult !Schema este cea din prima pagina , numai ca in loc de 6N8S am pus 6n2p.Schema de sursa smps am postat-o pe undeva in elforum si nu o mai gasesc ....

foarte frumos!poate gasesc timp sa termin si eu "ladoiul"si sa ne vedem la mine cu totii,sunt curios cum se aude pe monstrii mei de acasa(97dB SPL)....prietenii stiu de ce !
Link spre comentariu
Vizitator viobio

daca ai chef si timp vino la mine cu pacientul !poate facem o operatie si nu moare!stii unde stau
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Azi dupa amiaza am primit vizita lui danzup (cu amplificator cu tot!) Am verificat performantele acustice pe doua tipuri de incinte: VTP cu PA100FN+PCT 300 si Tannoy 638 Profile Plus (2,5 cai, 2 midwoofere de 8", din care unul coaxial), ambele cu SPL mediu 90-92 dB/1W/1m.Ce am remarcat:- sistemul de comutare a surselor si reglare a volumului este calitativ, neafectand diafonia canalelor;- sursa de alimentare nu da semne de suferinta la pasajele forte;- partea de semnal este f. curata, semnalul ramane transparent si f. dinamic, cu prezenta evidenta;- puterea de iasire este mai mare decat in cazul pentodei el84 (cam dubla, fara distorsiuni audibile) ceea ce inseamna mult in cazul incintelor mai "lesinate", sub 90 dB/W/m;- probabil performantele pot fi ameliorate prin utilizarea unor transformatoare de iesire mai performante, desi acest lucru e discutabil sub aspectul perceptiei.Intr-un cuvant: O REUSITA!Nota bene:- in audio se poate utiliza orice tub! Performantele sunt insa discutabile, pentru ca desi sunt goale pe dinauntru, toate, caracteristicile sonore sunt uneori sensibil diferite.- in principiu, triodele par sa sune mai bine decat tetrodele sau pentodele, dar, cine a avut ocazia sa compare pe viu amplificatoare cu diverse triode, isi da seama imediat ca doar unele sunt potrivite pentru un sunet hi-fi, si acestea nu sunt triode pentru destinatii ce nu cuprind amplificarea ca baza(stabilizatoare, anumite tuburi cu destinatii speciale, etc.) Sigur, sunt firme care utilizeaza aceste tuburi, si vand amplificatoare cu preturi f.mari, dar .....................!!!- nu toate pentodele au un sunet placut, nici macar cele desemnate a fi pentru aplicatii in audio, deci, decizia va apartine .....................!- dintre tetrode, 6P3C are un loc aparte, oferind un timbru mult mai placut decat KT-uri, 6L6 sau chiar EL34. Documentarea dura inaintea executiei proiectului va scuteste de munca si cheltuiala inutila.SUCCES!

Link spre comentariu

Iata ca am ajuns sa ascult si eu noul amplificator al lui Dan...

Exact cum se astepta (spunandu-mi mai apoi ca nu sunt singurul), primul sunet pe care l-a auzit de la mine a fost "Uau!".

Inca ma gandesc care este trick-ul, de-a putut sa produca un sunet de asemenea calitate!

Totul este incredibil de clar, detaliat; cum se spune, in inregistrari cunoscute auzi lucruri noi, nestiute.

A fost muzica diversa, de pe surse diferite (DVD si CD Player), pe incintele sale Triangle.

Am ascultat comparativ si monoblocurile cu aceeasi lampa, cunoscute de dinainte, apoi un SS Quad, iar cablurile folosite au fost Cu OFC si unul cu fir integral de argint, marca Tibi Vicol. 6P3S in schema SE - number one!, fara nicio discutie...

De asemenea, am testat prestatia unor 6N1P, in locul lui 6N2P initial, si nu ne-au convins; sunetul este prea deschis, parca necontrolat.

Singurul loc unde vad o posibilitate de mai bine este la nivelul trafurilor de iesire, care merita reformate, pentru un bas mai bine redat. Interesant de remarcat, fiecare amplificator a avut basul sau, diferit de al celuilalt.

Oricum ai lua-o, se verifica, cu mult succes, opinia d-lui Mateescu, despre muzicalitatea deosebita a lui 6P3S.

Link spre comentariu

Aseara am avut si eu ocazia sa ascult acest amplificator in comparatie cu celelalte doua amintite.

Nu vin cu adaugiri de prisos, doar intaresc ce a zis VTP si fcon. UAU!!!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări