Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiectare mecanica

yo4hhp

Postări Recomandate

• Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo4hhp

7

• catalinux2004

5

• aea

5

• informer

5

Top autori în acest subiect

• 2 luni mai târziu...

Am postat noi tutoriale de solidworks 2010 facute rost chiar de la un partener Dassault System ...si teancul continua sa creasca....In curand o sa postez tot ce amCred ca ma pot lauda ca sunt fericitul detinator a peste 15 volume a cate 300-400 de pagini fiecare de tutoriale si exercitii de SolidWorks 2010. Asa ca va astept pe blog

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator paul TRUMPF

Despre softuri de proiectare generala sau in domeniul mecanic nu se incumeta nimeni sa discute?Va pot sta la dispozitie in privinta asta. Vesnicul AutoCAD, Autodesk Inventor, SolidWorks, Ansys (simulare), Rhinoceros, Catia, UGS/Siemens NX etcMai faceti vreo carcasa, incinta, vreun CNC si vreti sa simulati iconvoierea ghidajelor, structurii, dinamica lor etc :nebun:

Salut as fi interesat daca ai ceva manual in limba romana pentru NX6
Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Am o comanda pentru realizarea unei lucrari in piatra pe un CNC, un basorelief dupa o scena biblica.Am fisierul 3D in format STL pe care reusesc sa-l deschid in solidworks 2012 doar ca si "Graphics Body" nu ca Solid or Surface (din cauza numarului prea mare de suprafete).Am nevoie sa sectionez cu un plan si sa pastrez doar ceea ce este de-o parte a acestuia, pentru executie.Poate cineva sa-mi spuna daca acest lucru se poate (in conditiile astea) si eventual sa-mi dea cateva indicatii deoarece majoritatea tool-urilor sunt inactive in SW.Sau daca credeti ca Rhino ar fi mai potrivit... sau ArtCam (daca stie)...?!?Multumesc.

Link spre comentariu

Eu lucrez cu Aspire ,pot inporta modelul 3D aleg planul pentru prelucrare ,dimensiune, inaltime Z, fac proiectul de prelucrare si generez g code sau pot salva in stl sau dxf proiectul cu acel plan.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Mai am o intrebare de data asta legata de ArtCam (v8.0)... poate am mai mult noroc. :)As avea nevoie sa folosesc optiunea "3D Rest Mashining" pentru niste lucrari in lemn si ori nu inteleg eu cum merge ori nu functioneaza.Ca exemplu "didactic":1. am desenat pe suprafata unei piese plane, 2 canale cu adancimea de 10mm, unul lat de 8mm si unul lat de 3mm la un offset de 5mm fata de suprafata. 2. am executat o operatie de degrosare cu o freza de 6mm, cu un rest de prelucrare de 0,5mm. In mod evident, freza de 6mm NU a putut intra in canalul de 3mm, l-a frezat doar pe cel de 8mm.3. am incercat sa folosesc optiunea 3D Rest Machinig si ma asteptam sa fie desenat (cel putin) un vector dupa conturul canalului de 3mm, vector dupa care sa pot executa o a 2-a operatie de degrosare cu o freza de 2mm, de exemplu.AICI este problema: pe layerul nou generat de operatia "3D Rest..." nu s-a generat nici un vector dupa canalul de 3mm latime.Aveti idee DE CE?Multzam!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am o comanda pentru realizarea unei lucrari in piatra pe un CNC, un basorelief dupa o scena biblica.Am fisierul 3D in format STL pe care reusesc sa-l deschid in solidworks 2012 doar ca si "Graphics Body" nu ca Solid or Surface (din cauza numarului prea mare de suprafete).Am nevoie sa sectionez cu un plan si sa pastrez doar ceea ce este de-o parte a acestuia, pentru executie.Poate cineva sa-mi spuna daca acest lucru se poate (in conditiile astea) si eventual sa-mi dea cateva indicatii deoarece majoritatea tool-urilor sunt inactive in SW.Sau daca credeti ca Rhino ar fi mai potrivit... sau ArtCam (daca stie)...?!?Multumesc.

E bine ca incet, incet, pot sa-mi raspund singur la intrebari... :).In ArtCam 7-8 se poate sectiona cu un plan paralel cu XoY si pastra o singura "parte" pt. prelucrare. Nu-i o operatie chiar foarte intuitiva din interfata programului dar nu-i nici f. complicata... dupa ce-o afli :).Daca cineva este interesat........
Link spre comentariu

As avea nevoie sa folosesc optiunea "3D Rest Mashining" pentru niste lucrari in lemn si ori nu inteleg eu cum merge ori nu functioneaza.............

Motivul pentru care nu apareau vectorii pentru "rest machinning" era restul de prelucrare de 0,5mm lasat la operatia de degrosare.Apar daca restul este zero.
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Intrebare: In SolidWorks, dupa ce am realizat un fuselaj de avion, cum fac sa il export (salvez) in 2 jumatati? Sa ramana ca si cum l-as sectiona cu un plan.

Ca sa se inteleaga mai bine unde vreau sa ajung, vreau sa pun una langa alta cele 2 jumatati pentru a putea fi frezate pe un CNC.

Ca aici:

(abia la sfarsit se vede ca lumea).
Link spre comentariu

Incearca sa desenezi o suprafata mediana plana (planul cu care sectionezi, de obicei ii paralel cu unul dintre cele trei plane principale) dupa care ai in meniu Insert / Cut / With Surface. Alegi intai o directie, apoi cealalta si obtii cele 2 jumatati. Spor!

Link spre comentariu

Incearca sa desenezi o suprafata mediana plana (planul cu care sectionezi, de obicei ii paralel cu unul dintre cele trei plane principale) dupa care ai in meniu Insert / Cut / With Surface. Alegi intai o directie, apoi cealalta si obtii cele 2 jumatati. Spor!

comanda sliced din cut3d sau aspire
Link spre comentariu
  • 5 ani mai târziu...
Vizitator danut77
La 30.11.2012 la 12:26, informer a spus:

salut. Ce lucrari in piatra faci? Si ce utilaj folositi?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări