Cristiano Postat Noiembrie 29, 2009 Partajează Postat Noiembrie 29, 2009 http://download.chip.eu/ro/Software-3D_5749.html am gasit f multe dar nu stiu sa lucrez cu ele , iti pot face rost de autocad , solidworks ... cu serial crack si il poti folosi in scop ,casnic'Nu ma intereseaza cu crack, trebuie sa fie freeware. am incercat deja o parte din softurile de pe Chip, dar nu am reusit sama descurc cu ele. Link spre comentariu
aea Postat Noiembrie 30, 2009 Partajează Postat Noiembrie 30, 2009 nici eu daca ar fi tutoriale video care sa ne invete ca ei arata ca se pot desena obiecte . Link spre comentariu
aea Postat Decembrie 1, 2009 Partajează Postat Decembrie 1, 2009 uite ce se poate face cu sketchup randat , dispar linile negre dar nu stiu unde gasesc tutoriale complete, ar mai fi Alibre design , am primit 6 cd cu tutoriale de la ei si expres din cate am inteles e free si limitata la numarul de desene ce le poti face ... Link spre comentariu
Cristiano Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 Ma intereseaza sa pot exporta modele step, modele de componente electronice care sa le folosesc apoi in generarea de modele 3D pentru PCB-uri. Sketchup nu poate exporta step ori iges. Link spre comentariu
aea Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 autocadul are dwg , dxf ... nu ce zici nu stiu acum vreau sa invat si eu unul ... Link spre comentariu
GooD of BaSS Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 Cum se lucreaza cu RINOCEROS am vazut pe net ca este f.laudat. apropo si despre softurile VECTRIC Cut2D sau 3D ,Vcarve , cum se lucreaza cu ele, eu am incercat varianta trial Cut2D si mi s-a parut usor de lucrat cu el. Are cineva vreo varianta krakuita sau asa ceva pt Cut2D sau 3D.Am o varianta de Rino dar are mai bine de 1GB si mii frica sa o instalez(n-am loc pe hard) de astaas vrea ceva gen cut2d care e mai mic ,insa m-ar interesa si rino pt ca am vazut ca se pot face niste chestii destul de complicate.Astept parerile celor care au folosit vreunul din ele. Link spre comentariu
yo4hhp Postat Decembrie 7, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2009 Rino e bun pentru chestii artistice, nu desen tehnic. E un fel de 3dMax mai simplut, insa nu chiar asa de facil de invatat. Cu el poti randa modelele destul de bine, aplica lumini, umbre, texturi etc si totodata e si mai simplu sa creezi modele 3d pentru masini CNC; poti exporta in fisiere standard gen .step, .iges , sau chiar importa din autocad desenul pentru a fi prelucrat-randat. Modulul initial de Rino are inclus un mecanism de randare nu cine stie ce performant, pentru rendari pro se instaleaza/achizitioneaza pachetul Flamingo. Ca pret Rino e vreo 1k euro, iar Flamingo parca 300 euros. Celelalte doua, cut2d si 3d sunt softuri de cnc-uri. Link spre comentariu
katran Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 Salut ...Eu folosesc Rhino pentru proiectare , g-code-ul il generez cu Art-Cam-ul ...Functioneaza perfect , am facut deja vreo 4 masini in felul asta ...Poza reprezinta urmatorul proiect ... Link spre comentariu
yo4hhp Postat Februarie 22, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2010 Felicitari, a iesit frumos! Daca ai nevoie si de desenele 2D ale fiecarei componente sau ansamblu, poti lejer sa exporti modelele 3D in IGES, STEP si apoi sa le introduci in Inventor sau SolidWorks, unde ti se vor genera aproape automat, inclusiv sectiuni, vederi. detalii etc, ceva in genu http://www.cadxtra.co.uk/images/productdesign_002.jpg Link spre comentariu
katran Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 N-am folosit desene 2D ... fiecare part e proiectat separat , iar in vectorul il extrag direct din viewport ...apoi iau vectorul si-l import in ArtCam ... toolpath-ul ( g-codul ) e usor de facut ...Practic merg cu doua calculatoare in paralel ... Pe unul ruleaza Mach3 , iar pe celalat Rhino si ArtCam ... codul il transfer de la o masina la alta printr-un cablu de retea ...ca sa nu ma complic cu USB-uri sau alte suporturi ...Am lucrat vreo 6-5 ani cu 3D Max , dar programul ala nu face ce trebuie ... e bun la CGI , animatii ...nu la proiectare...Cel mai solid program integrat de proiectare-masinare-mi se pare NX-ul ... e tare greu de folosit dar are avantajul ca poti face proiectarea si generarea codului G in acelasi program ...Poza reprezinta ansamblul axa Z ...placa de baza si vectorul ( screen-capture din Rhino ) ...pe calculatorul asta nu am instalat ArtCam-ul , ca sa pot arata si previzualizarea G-codului ... Link spre comentariu
Vizitator vmirciulica Postat Martie 1, 2010 Partajează Postat Martie 1, 2010 Ma intereseaza sa pot exporta modele step, modele de componente electronice care sa le folosesc apoi in generarea de modele 3D pentru PCB-uri. Sketchup nu poate exporta step ori iges.Salut. Ai incercat kicad. Mirciulica Link spre comentariu
Vizitator vmirciulica Postat Martie 1, 2010 Partajează Postat Martie 1, 2010 A incercat careva programul Alibre. Este similar cu cele de tip 3D, simplu de utilizat si ca si pret foarte convenabil. Mirciulica Link spre comentariu
catalinux2004 Postat Aprilie 12, 2010 Partajează Postat Aprilie 12, 2010 De vreun an si jumatate am tot lucrat aproape 6 ore pe zi in Autocad 2d si in rest pana la sfarsitul programului de 8 ore am tot testat SolidWorks2008 Profesional iar acasa numai Catia V5....pe scurt lucrez in domeniu proiectarii mecanice si imi place la nebunie....Deja pot spune ca Autocad 2d sunt aproape avansat daca nu chiar avansat iar SolidWorks si Catia V5 sunt la un nivel mediu.....cu toate ca sunt prea prost platit pentru asta..... Am facut multe in SolidWorks si in timp am sa tot postez cate ceva pe aici....si ca sa nu fiu chiar asa de plictisitor nu o sa pun simple poze cu piese 3D ci poze cu cateva simulari ale pieselor proiectate de mn sau colegii de serviciu.... Daca cineva are nevoie de explicatii legate de aceste trei autoutilitare sa posteze aici dar de preferat ar fi sa posteze pe http://catalinux2004.blogspot.com/2010/04/tutoriale-catiav5.html pentru ca e mai sugur acolo ca ve-ti primii raspuns de la mine personal si in plus sunt postate cateva tutoriale acolo de catia V5 pe care le-am primit si eu de la un prieten care lucreaza in proiectare la RENAULT (fosta Dacia Mioveni). Link spre comentariu
yo4hhp Postat Aprilie 12, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2010 De ce nu le "frigi" si niste rendari in PhotoView360? Link spre comentariu
catalinux2004 Postat Aprilie 12, 2010 Partajează Postat Aprilie 12, 2010 Pana acum am dispus de o versiune nu tocmai licentiata de SolidWorks2008 Profesional insa abia azi au venit baietii de la Cybernetics Bucuresti si au instalat la mn pe calculator o licenta de SoliWorks 2010 Profesional ...acum sa vedem ce stim sa facem ....inca nu am lucrat cu nimic din parte de decor a SW-ului pana acum...poate dispun de ceva timp in urmatoarele zile sa il testez... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum