M1Hai Postat Martie 24, 2009 Partajează Postat Martie 24, 2009 Am si eu doua intrebari legate despre un ampermetru(miliampermetru) si un voltmetru(milivoltmetru). Poate intrebarile sunt simple, insa vreau sa ma lamuresc si eu cu aceasta chestiune.1.Am un miliampermetru care poate masura maxim 100mA. Cum pot masura cu acest instrument un curent mai mare, sa zicem 10A ?2.Am un milivoltmetru care poate masura maxim 100mV.Cum se poate masura cu acest instrument o tensiune mai mare, de exemplu 30V ?Astept niste raspunsuri la fel de simple ca si aceste intrebari.Va multumesc anticipat! Link spre comentariu
icar Postat Martie 24, 2009 Partajează Postat Martie 24, 2009 In ce clasa esti??? Link spre comentariu
M1Hai Postat Martie 24, 2009 Autor Partajează Postat Martie 24, 2009 mda... multumesc pentru raspuns.Se poate inchide topicul sau se poate sterge! Link spre comentariu
vio2007 Postat Martie 24, 2009 Partajează Postat Martie 24, 2009 Pentru a masura un curent de 10A trebuie conectata o rezistenta numita sunt in paralel cu instrumentul de 100mA prin care va trece 9,9A ,iar prin miliampermetru tot 100mA (0,1A). 9,9+0,1= 10 Pentru a masura o tensiune de 30V cu milivoltmetrul de 100mV pe milivoltmetru va trebui sa ai maxim 100mV,diferenta pana la 30V ,adica 30-0,1=29,9V trebuie sa o regaseseti pe o rezistenta aditionala ,in serie cu milivoltmetrul . -ca sa poti calcula rezistenta sunt sau cea aditionala trebuie sa stii caracteristicile instrumentului cati mV are ,cati mA si ce rezistenta ohmica are bobina mobila . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum