LUCI Postat Aprilie 20, 2005 Partajează Postat Aprilie 20, 2005 Hmmm,am auzit la cineva inalte DP 35 de la SAL si sunau foarte bine.Le avea puse in incinte cu cite un Eminence Alfa 10 si avea un un filtru de ordinu II ce le taia la 5000Hz.Merg de aproape un an pe acei sateliti la aprox 100W(pe un sat.)Intrebarea este sunt bune de ceva(costa 500000 lei buc) Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 20, 2005 Partajează Postat Aprilie 20, 2005 pai si eu le-am auzit...si eu spun ca suna bine (dar nu se compara cu ale mele ) si au si sensibilitate ridicata..nu stiu prea multe preturi..dar mi se pare acceptabil...totusi firma SAL am vazut ca nu inspira incredere la multa lume...dar pt sisteme nepretentioase si mai ales ieftine zic ca e o alegere buna Link spre comentariu
ReLLaXX Postat Mai 7, 2005 Partajează Postat Mai 7, 2005 DP 35 este un ring tweeter, cu SPL destul de mare si care se preteaza mai mult la constructii de putere medie fara pretentii foarte mari. La 100 W pe boxa, cu filtru bun, merge fara probleme. La ce poate face, pretul este foarte bun. Nu le-as numi tocmai difuzoare de fidelitate, nu de alta dar isi fac treaba bine mai mult la putere, unde de obicei ceea ce sare de 17-18 KHz nu te prea intereseaza. Daca vrei un tweeter de putere mica-medie care sa sune foarte bine pt banii lui, incearca DTF 12 de la SAL. Este si o varianta ecranata magnetic. Ar trebui sa coste aprox 300.000 de lei, daca nu ma insel.Alege difuzoarele in functie de scopul pentru care ai nevoie de ele. Daca e vb doar de auditie, DP 35 nu este foarte indicat. Daca esti maniac cu volumul, e bun. 8) Da niste detalii si poate venim cu o sugestie buna. :wink: Link spre comentariu
csl1131 Postat Mai 10, 2005 Partajează Postat Mai 10, 2005 pai si eu le-am auzit...si eu spun ca suna bine (dar nu se compara cu ale mele ) si au si sensibilitate ridicata..nu stiu prea multe preturi..dar mi se pare acceptabil...da ia zii tu..ce inalte ai???si acum la subiect:le-am auzit..si la 500k cat dai pe ele...se cam merita...desii la fidelitate...cam..cam...dar pt un "maniac" cu volumul merge sal-ul asta...fii totusi atent ca sal mai dadeau teapa....apropo...la un HP-15(sau HP-12) oare merg astea sau tre ceva mai "mare"??? Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 11, 2005 Partajează Postat Mai 11, 2005 ribbon tweeters :Dbine..nu de aia ma luam eu..dar diful ala nu prea suna bine..adica suna tare..dar nu imi place ce iese din el...pt ascultat muzica tare e bun, dar ca sa stau sa asc muzica la el mi se pare cam obositor indiferent ca se aude tare sau incetPoate mai bine ar alege altceva... Link spre comentariu
Adi Florin Postat Mai 11, 2005 Partajează Postat Mai 11, 2005 Ribbon tweeter? Acela high-end de la Visaton? Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 11, 2005 Partajează Postat Mai 11, 2005 Visaton nu are modele mai ieftine, in jurul lui dp35 de la sal?Sau nu gasesti ceva pro tot in jurul aceluiasi pret?(asta cred ca mai greu)(acum ajung sa fiu off-topic)nu am marca si modelul ala...dar in genul...marca e lcy, dar nu mai gasesc hartia de pe spatele lor...am avut noroc cu un vecin extrem de darnic :o Link spre comentariu
ReLLaXX Postat Mai 11, 2005 Partajează Postat Mai 11, 2005 Sharky... l-am recomandat eu pt auditie? Am zis ca e bun de "scandal". Si nu cred ca are rost sa vb de Visaton cand se intreaba de SAL. Alta calitate, alti bani. :wink: Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 13, 2005 Partajează Postat Mai 13, 2005 pai ma gandeam ca omul isi ia ceva sa sune bine in casa, desi sunt maniaci care daca nu suna inaltele de sa iti pui mainile pe urechi nu se simt bine (dinaia care afirma ca piezo cele mai bune...)Nu stii cum se comporta cand abuzezi de ele?..adica si eu le-am vazut in actiune..dar tipul era grijuliu..ma intreb ce patesc cand sunt folosite de oameni care tin amplificatorul la limita la care distorsioneaza... Link spre comentariu
LUCI Postat Mai 16, 2005 Autor Partajează Postat Mai 16, 2005 Sunt rezistente am vazut inalta dinastea pe un amp se 200W RMS si erau filtrate cu un condensator de 2.2uF si nu au nimic si merg de peste un an.P.S.Ampu' de obicei era la limita(tipu se acupa de sonorizat chiefuri nu foarte mari)Pe bas are in fiecare boxa cite un dif de 18'' tot de la SAL dinalea ieftine cu 2 mil lei. Link spre comentariu
Vizitator ronix4000 Postat Mai 16, 2005 Partajează Postat Mai 16, 2005 am si eu o problema daca ma puteti ajuta...mi-am cumparat un tweeter SAL DTF10 si l-am montat intr-o boxa prin filtru de ordinul 1 ( 6dB pe octava) si nu am apucat sa dau nici la jumatate din volum ca s-a si ars tweeterul.....( filtrele sunt romanesti de la Bos )...care credeti ca a fost cauza ca s-a ars tweeterul ????????P.S. amplif-ul nu scoate mai mult de 40 de w pe canal...daca aveti vreo idee ..pls...spuneti-mi si mie.... Link spre comentariu
ReLLaXX Postat Mai 16, 2005 Partajează Postat Mai 16, 2005 Daca e filtru pe 2 cai si are doar 6 db/octava este posibil ca el sa taie prea jos si sa solicite prea mult difuzorul de inalte. Si oricum... la 6 db/octava e un filtru de proasta calitate. Puteai sa te orientezi catre un filtru de la SAL ca sa scapi de problemele astea. Acelea sunt cat de cat calculate pt gama lor de difuzoare.Nu cred ca e ars difuzorul. Bobina are niste contacte intermediare pana la conectori. De obicei acolo se intrerupe traseul la DTF 10. Sau in cel mai rau caz se intrerupe undeva pe prima spira de pe bobina. Cu minim de cunostinte e usor de remediat. Daca ai ghinionul sa-l fi prajit bine...cam asta este. Dar cum spuneam si in alt post DTF 10 fac parte din inaltele sensibile de la SAL. Am spus si acolo ce anume merita cumparat... Link spre comentariu
Vizitator ronix4000 Postat Mai 17, 2005 Partajează Postat Mai 17, 2005 pai filtrele pe care le-am luat se pare ca taie pe undeva pe la 5 kHz..dar daca e de 6 dB pe octava cred ca ai dreptate si s-a dus ceva cam prea mult spre medii si poate deaia mi-a prajit tweeter-ul...oricum , nu prea mai vreau sa bag alti bani in alte filtre...ca si-asa m-am pacalit cu astea de la bos de 6 dB pe octava ca e aproape 200 000 unu'...deci se pare ca 400 000 i-am dat degeaba...daca ai vreo idee cum sa modific filtrele astea in unele de ordinul 2...zi-mi si mie plssss Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 17, 2005 Partajează Postat Mai 17, 2005 filtrul taie la 5kHz..nu frecventa de taiere e problema..ci panta ei..bine ai intuit, deci cum am spus, ori ridici frecventa de taiere ori mai cinstit mai legi o bobina in || cu diful (=>12dB/oct) si daca mai pui inca un condensator in serie ai 18dB/oct. cauta un program de calculat filtre(e pe forum) si vezi de ce valori ai nevoie. Filtru nu e chiar de aruncat..macar cablajul de la el e bun de ceva si piesele care o sa corespunda ca si valoare cu ce caculezi tuDaca vrei sa schimbi si la basi filtrul atunci mai pui un condensator in || cu diful (pe terminalele de iesire) Link spre comentariu
Vizitator ronix4000 Postat Mai 17, 2005 Partajează Postat Mai 17, 2005 din pacate nu am gasit nici un program pt. filtre ca as fi incercat sa mi le fac chiar eu chiar daca nu pot spune ca ma pricep prea bine.....daca cineva poate sa ma ajute cu un astfel de programel...ii multumesc mult.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum