Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scala radio Philips

andreas

Postări Recomandate

M-am apucat de restaurarea unui Philips 759A la care inscriptionarea scalei abia se mai vede pe anumite zone. Stie cineva unde pot gasi un desen/poza dupa care sa reconstitui scala ? :jytuiyu Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• andreas

5

• radianr

4

• feri.visky

2

• bansaraba

1

Top autori în acest subiect

M-am apucat de restaurarea unui Philips 759A la care inscriptionarea scalei abia se mai vede pe anumite zone. Stie cineva unde pot gasi un desen/poza dupa care sa reconstitui scala ? :jytuiyu Multumesc

Daca seamana cu acesta am sa fac niste poze si am sa ti le trimit.[attachment=1]Philips-f2-w.jpg[/attachment][attachment=0]Philips-scale-w.jpg[/attachment]
Link spre comentariu

Multumesc mult, radianr ! :multumesc Cu inscriptionarea cred ca o sa ma descurc, important e sa am dupa ce sa fac sita ...Stiu ca scanat este ideal, dar scala asta e foarte greu de scos din carcasa din cauza sistemului dublu de antrenare, m-am crucit ... Oricum, daca reusesti sa-mi faci 2...3 poze succesive cat mai frontal cu un aparat bun, e ok, o sa-mi ia 2 zile de bibilit in photoshop dar ... asta sa fie problema.

Inca o data, multe multumiri.

Doamne-ajuta

[email protected]

Link spre comentariu

........ dar scala asta e foarte greu de scos din carcasa din cauza sistemului dublu de antrenare, m-am crucit ...

Am fost in pod sa-l pregatesc de pozat si m-am convins ca este greu de demontat scala, asa ca voi face maine, pe lumina de zi, cateva poze si cand ii va veni randul la restaurare voi demonta scala si o voi scana (acum am alt aparat in lucru) . Sper sa iasa ceva.
Link spre comentariu

ok, atentie mare la manipularea placii de sticla, inscriptionarea este f. fragila, pur si simplu se ia scrisul pe degete (albumina ?). Ma apuc intre timp sa reconditionez sasiul si carcasa la al meu, sunt destule de facut... sa nu uit, multumiri inca o data lui viobio pentru lampi :)O sa deschid cat de curand 2 subiecte aici pe forum, unul cu progresul operatiilor de restaurare la acest Philips si altul despre posibilitatea de refacere a scalelor prin serigrafie. Intamplator, ocupatia mea are legatura cu tipografiile si cred/sper ca voi gasi usor o cale de obtinere a unei imprimari serigrafice de calitate plecand de la un fisier sursa corect pregatit, corel sau imagine photoshop. Cel putin, operatiile pregatitoare ex. obtinerea filmului de imagesetter alb-negru in vederea expunerii sitei sunt ca si rezolvate in opinia mea. Cu sitele e mai greu, trebuie sa-mi intind antenele ... vedem. :freaza:

Link spre comentariu

Acesta este imaginea pe care am realizat-o (cu aparatul pe care il am) si, totusi, scala de la aparatul meu are tot 70 de ani...:

http://i40.tinypic.com/2zydj61.jpg

(Daca imi dai o adresa de e-mail iti trimit imaginea direct; tinypic o micsoreaza.)

Pentru a realiza o scala provizorie ti-as sugera:

In Photoshop realizezi o selectie cu Magic Wand Tool 30-32 toleranta, click pe alb, copy, deschizi un nou document, paste si faci o umplere de culoare cu vernil f. deschis.

Aduci imaginea la dimensiunea dorita si tiparesti pe folie pentru retroproiector . Decupezi si incadrezi intre doua geamuri (cat mai subtiri - de la rame foto chinezesti) si...gata.

Succes.

P.S. Eventual ar mai trebui un pic free transform caci am pozat sub un unghi mai mic (anti reflexii) si imaginea este un pic deformata.

Link spre comentariu

Aveti grija! Documentati bine restaurarea! S-ar putea sa aveti "intre mainile restauratoare" un aparat S.A.R. Philips! Adica un aparat care s-a asamblat si/sau s-a incasetat la noi in tara! Foarte probabil in Bucuresti intre anii 1942-43!Contrar majoritatii eu asi fi un smerit... in mandria mea!!!

Link spre comentariu

S.A.R ?, habar n-aveam de lucrul asta :sorry , cand ajung maine la birou ma uit cu atentie. Cu restaurarea, da, voi avea multa grija si nu ma grabesc deloc, vreau s-o fac cum scrie la carte. In plus, marea mea pasiune au ramas aparatele cu tuburi desi sunt abia trecut de 40.Aparatul este intr-o stare buna, a zacut multi ani la bunica-mea in pod la Ploiesti : nu-i lipseste decat electroliticul mare de filtraj inlocuit de cineva in pripa. In rest e neatins, sasiul, carcasa, difuzorul perfect conservate. Fac maine poze.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări