Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Unelte pt decupat tabla de aluminiu

bld

Postări Recomandate

Nu prea ai de unde, inafara de dealerii care alimenteaza intreprinderile cu matriterii si scularii in componenta.In alta ordine de idei, cum faci cu tratamentul termic al acestor oteluri? Banuiesc ca nu lucrezi cu ele in stare recoapta, sau normalizata.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radu cnc

7

• boederyakumo

6

• bld

4

• ghimpe--

2

Top autori în acest subiect

Nu, bineanteles ca nu le folosesc "crude", necalite.Eu le calesc cu aparatul oxiacetilenic. Le incalzesc pana la un rosu "portocala", dupa care le scufund in ulei, pana la racire. Dupa aceea le slefui la luciu metalic, le asez pe o bucata de metal mai mare (ca suport), dupa care incalzesc bucata mare de metal pana piesele capata o nuanta albastru-violet semn al finalizarii incalzirii. Asa realizez eu revenirea, iar piesele au un comportament excelent in exploatare (diverse scule, dispozitive, bacuri de menghina, cutite de foarfeci de banc, ...).

Link spre comentariu

Eu am cumparat ca persoana fizica 2 butelii de O2 si o butelie de C2H2 una de Ar si una de Corgon.Kitul de sudura oxi l-am licitat de pe Ebay care continea tot, de la supapele de siguranta pt. flacara, regulatoare O2 si C2H2, furtune duble 20m si trusa cu becurile de sudura.Nu ma intrebati de pret... :cry:

Link spre comentariu

...Nu ma intrebati de pret... :cry:

Pai atunci despre ce sa te intreb? :rade:
OK, ma refeream ca au fost scumpe... dar fiecare isi face calculul si depinde cat este de motivat.O2 250 Ron/buc, iar C2H2 500 Ron, Ar 500 Ron iar Kit-ul oxi 130€.
Link spre comentariu

Asa arata dornul cu varf dublu. Distanta dintre varfuri este de 6.1mm deoarece este pentru gauri de 6mm.Dalta nu o gasesc momentan caci imi modernizez atelierul, dar am schitat cum trebuie sa arate. Sper sa se inteleaga.

Link spre comentariu

In ceea cepriveste dalta:

...Se alege, s-au se improvizeaza o dalta corespunzatoare ca dimensiuni dintr-o scula rupta din otel rapid...

Adaug acum, deoarece se pare ca atunci doar am subinteles, dalta trebuie sa poata patrunde in gaura, pe toata lungimea acesteia.In ceea ce priveste punctatorul dublu, este intr-adevar o inovatie expeditiva, insa trebuiesc facute tot atatea scule cate dimensiuni de gauri pentru decupare se folosesc. In plus distanta dintre centrele celor doua chernere, trebuie sa fie la burghiele cu d≤6, de l=d+0,25 (deci pt d=6, l=6,25) in timp ce pentru d>6, vom avea l=d+0,5. Aceste reguli se datoresc faptului ca intre doua gauri consecutive trebuie sa ramana intotdeauna o mica puntita, deoarece interpatrunderea lor este periculoasa pentru scula in timpul gauririi. In acelasi timp,chiar si in conditiile in care gaurile au fost initial incepute cu burghiul de centrare, centrul lor poate "fugi" cateva zecimi.
Link spre comentariu

Da dalta patrunde in gaura.In legatura cu puntile eu nu am stat sa calculez, sunt un tip practic.Daca am lasat o zecime de mm pt punti nici o gaura nu s-a intrepatruns, mentionez ca lucrez cu burghie de calitate si ascutita f f bine. Daca burghiele aschiaza prost exista riscul prezentat de dumneavoastra, dar in materiale dure traiectul unui burghiu se pastreaza surprinzator de bine (proprie experienta).

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
Vizitator Dida

Buna ziua!Va rog frumos,ma puteti indruma unde pot gasi si eu tabla de aluminiu de 1 mm? Am nevoie de cantitati mici, ce am gasit pe net erau de 150cm cam latura, mie imi trebuie undeva la o foaie A4 maxim.Imi sunt necesare pentru gravat cu poansoane, pana acum imi comandam din State dar am nevoie urgent acum si nu mai pot astepta o saptamana. Imi cer scuze daca sunt offtopic, am gasit discutia pe google, legat de tabla de aluminiu...

Link spre comentariu

Laminorul de la Slatina, produce table de toate grosimile, pe care le livreaza in formate diferite. Cel mai mic format pe care l-am vazut este de 1000x2000, dar este posibil sa se gaseasca si in formate mai mici. Aceste formate de tabla se gasesc peste tot, la depozitele de materiale metalice bine aprovizionate. Penrtru formate de marimea unui A4, cei drept nu cred ca este vre-un distribuitor. Poti insa cumpara un format mai mare, in functie de ce gasesti, pe care apoi il tai fasii potrivite la un abcant. Fasiile, la randul lor le tai la dimensiunile A4 folosind o ghilotina de banc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări