Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SISTEM DE AUTOMATIZARE PT USA(taxator)

Vizitator DDD

Postări Recomandate

As dori un sistem de automatizare pentru o usa de toaleta(un fel de taxator),la un local,m-am gandit ca s-ar putea face o combinatie intr-o jetoniera de la un aparat de cafea si o yala electromagnetica.Am inteles ca jetonierele se pot programa,in functie de tipul monedei introduse si ma gandeam ca impulsul dat de jetoniera ar fi suficient pt actionarea yalei,ambele functionand la 12 V.La fel despre yala am citit ca un impuls i-ar fi suficient pt a deschide ,memoria ei mecanica tinandu-o deschisa timp de cateva secunde . Cer pareri,sugestii si sfaturi despre posibilitatea/imposibilitatea realizarii acestui sistem sau alte variante...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• DM7

2

• Blind

2

• nelu57

2

• bogdan_

1

Top autori în acest subiect

As dori un sistem de automatizare pentru o usa de toaleta(un fel de taxator),la un local,m-am gandit ca s-ar putea face o combinatie intr-o jetoniera de la un aparat de cafea si o yala electromagnetica.Am inteles ca jetonierele se pot programa,in functie de tipul monedei introduse si ma gandeam ca impulsul dat de jetoniera ar fi suficient pt actionarea yalei,ambele functionand la 12 V.La fel despre yala am citit ca un impuls i-ar fi suficient pt a deschide ,memoria ei mecanica tinandu-o deschisa timp de cateva secunde .

Cer pareri,sugestii si sfaturi despre posibilitatea/imposibilitatea realizarii acestui sistem sau alte variante...

Cel mai bine ia leg?tura cu cei care se ocup? de între?inerea ?i repararea '' chestiilor '' care func?ioneaz? pe principiul dorit de tine ( automate cafea, jocuri electronice, etc..etc...etc....!!! )...În regim de amator, f?r? un minim de scule ?i alte alea, slabe speran?e s? ob?ii ceva func?ional, sigur ?i fiabil . :sparge:

PS.S? nu fiu cârcota?...p?i dac? este '' o usa de toaleta(un fel de taxator),la un local '' nu ar trebui accesul liber ?. :rade:

Link spre comentariu

Daca este un local unde se pot consuma bauturi este obligatoriu sa ai toaleta pentru clienti cu acces fara taxa. Eu asa stiu ca zice legea...Referitor la problema ta, gandeste-te ca ar trebui sa reziste si la "violenta" . Vine omul suparat dupa ce a consumat vrea sa intre, nu poate si trage un pumn la masinaria ta pentru ca asta stie sa faca. Rezista?

Link spre comentariu
Vizitator DDD

Motivele pt care se pune taxa sunt destul de intemeiate(nu se acopera din vanzari cheltuiele aferente,se distruge,nici nu-i "super-clientela" de care ti-ai dori sa ai parte si cu aia 7 ani de acasa) si privite din exterior nu prea par ok...eu am cerut o parere legata de conectarea intre o jetoniera si o yala electromagnetica,nu disputa pe legalitatea taxei(cei de la finante au spus ca e ok,in plus au sugerat pt corectitudine formarea unui departament pe casa de marcat pt ""servicii" ,la fel si controalele de la OPC nu au atras pareri negative---conta curatenia ),daca as fi dorit asta incercam pe alt forum si nu ma oboseam sa-mi fac cont.

Link spre comentariu
:offtopic2 Sa vezi ce ziduri spalate cu urina va avea la acel local; deasemenea sa vezi ce drastic ti se va reduce clientela cand va observa taxa pentru wc. Eu cel putin nu as mai frecventa un astfel de local, mi-e scarba de aia care stau la wc si iti cer 1 leu pentru o pisare dupa ce ai bagat 2-3 beri de persoana drept consumatie (plus ca imi pare nesimtire din partea patronilor)Mai bine ati investi intr-un sifon de pardoseala si un furtun cu o para de dus+usa termopan, ca sa poti spala extrem de rapid si fara scarba wc-ul (de regula asta e problema)
Link spre comentariu

LOL, si eu am vrut mai intai sa ofer o solutie pentru realizarea taxatorului, pe urma m-am gandit cat de "imorala" ar fi o astfel de realizare... si cum mi-as gasi frigiderul plin in fiecare zi de la injuraturi de genul "sa-mi ... care a facut asta!". Dar asta n-ar fi nimic.Pe urma m-am imaginat pe mine, dupa cateva beri, fata in fata cu propria creatie, la vreme de restriste. :dans: :speriat :ras: Si asta a fost suficient sa ma faca sa militez impotriva oricarei solutii tehnice pentru astfel de realizari antisociale!!! :bataie

Link spre comentariu

DM7 scrie:Puneti-i niste camere sa ii vezi pe cei care vor face opturiE interzis sa amplasezi camere la wc, cabine de proba, etc.

Stiu. Era o gluma... Daca tot vrea sa faca altfel decat e normal....Sau ar mai fi o chestie.... Cand barmanita pune halba de bere pe masa, sa puna si jetonul langa (in pretul halbei) . Cate halbe, atatea jetoane... :bere:
Link spre comentariu
Vizitator DDD

Majoritatea nu vor sa priceapa :speriat ...pt clienti ACCES LIBER...amplasarea localui face se apara si alti binevoitori>>> totusi m-as bucura daca mi-ati spune daca se poate sau nu combina yala cu jetoniera :sparge:

Link spre comentariu

Majoritatea nu vor sa priceapa :speriat ...pt clienti ACCES LIBER...amplasarea localui face se apara si alti binevoitori>>> totusi m-as bucura daca mi-ati spune daca se poate sau nu combina yala cu jetoniera :sparge:

Off topic.Parc? ai pus întrebarea la Radio Erevan... :cry: ?i acum r?spunsul : Daaa se poate. :ras:

Cite?te m?car ce ?i-am zis mai înainte...personal cred c? numai acolo po?i g?si ajutor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări