Vizitator red_dog4ever Postat Martie 23, 2009 Partajează Postat Martie 23, 2009 Imi poate da cineva o carte despre energia electrica(de preferat in romana) si de explicat ce este un tranzistor, ce insemna npn sau pnp, bd sau bf... Nu am gasit nici un site care sa explice bine Link spre comentariu
yo9hnf Postat Martie 23, 2009 Partajează Postat Martie 23, 2009 tranzistor bipolar http://ro.wikipedia.org/wiki/Tranzistor_bipolar Link spre comentariu
tranzistor Postat Martie 23, 2009 Partajează Postat Martie 23, 2009 Pai tranzistoarele sunt de doua feluri :bipolare cu jonctiuni si cu efect de camp(cele mai cunoscute mos-feturile)bun,cele bipolare constau intr-un monocristal semiconductor (si sau ge) care prezinta trei regiuni distincte pnp sau npn,regiunea din mijloc fiind dopata cu impuritati diferit fata de regiunile laterale. Regiunea centrala poarta denumirea de baza si cele laterale de emitor si colector.In fiecare tranzistor re formeaza doua jonctiuni,cea a emitorlui cu baza si cea a colectorului cu baza. Link spre comentariu
icar Postat Martie 24, 2009 Partajează Postat Martie 24, 2009 Ma uit la aceasta intrebare (si la o alta, pusa tot in aceasta sectiune) si ma intreb: oare ce virsta o avea cel ce intreaba?? Imi poate da cineva o carte despre energia electrica(de preferat in romana) si de explicat ce este un tranzistor, ce insemna npn sau pnp, bd sau bf... Nu am gasit nici un site care sa explice bineDa, cartea de fizica din liceu! Dar poate unii nu au trecut pe acolo... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum