Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tranzistor

Vizitator red_dog4ever

Postări Recomandate

Vizitator red_dog4ever

Imi poate da cineva o carte despre energia electrica(de preferat in romana) si de explicat ce este un tranzistor, ce insemna npn sau pnp, bd sau bf... Nu am gasit nici un site care sa explice bine

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• icar

1

• yo9hnf

1

• tranzistor

1

Top autori în acest subiect

Pai tranzistoarele sunt de doua feluri :bipolare cu jonctiuni si cu efect de camp(cele mai cunoscute mos-feturile)bun,cele bipolare constau intr-un monocristal semiconductor (si sau ge) care prezinta trei regiuni distincte pnp sau npn,regiunea din mijloc fiind dopata cu impuritati diferit fata de regiunile laterale. Regiunea centrala poarta denumirea de baza si cele laterale de emitor si colector.In fiecare tranzistor re formeaza doua jonctiuni,cea a emitorlui cu baza si cea a colectorului cu baza.

Link spre comentariu

Ma uit la aceasta intrebare (si la o alta, pusa tot in aceasta sectiune) si ma intreb: oare ce virsta o avea cel ce intreaba??

Imi poate da cineva o carte despre energia electrica(de preferat in romana) si de explicat ce este un tranzistor, ce insemna npn sau pnp, bd sau bf... Nu am gasit nici un site care sa explice bine

Da, cartea de fizica din liceu! Dar poate unii nu au trecut pe acolo...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări