Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Protectie cu C1237HA

mely17

Postări Recomandate

mai lamureste-ma cu o treaba. Uita-te putin in desenul atasat si spune-mi daca gresesc: Cand am un singur etaj conectat la un difuzor protectia se declanseaza cand am 5A care trec prin difuzor .da? Dar cand cele doua etaje sunt conectate in punte trece acelasi curent prin cele doua rezistente de 0,13? si asta inseamna ca protectia o sa se activeze tot la 5A prin difuzor. Deci eu inclin sa cred ca pentru vreo 700W ar trebui sa treaca prin rezistenta de 0.13 un curent de vreo 10A. Eu asa am gandit acuma sper sa ma fi inselat....LE: SAU raman 5A prin difuzor si creste tensiune pe difuzor(la punerea in punte ) si in cazul acesta protectia o sa functioneze perfect?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 120
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

47

• mistretzul

34

• Adrian_BBS

20

• mely17

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ai gre?it la ampliful de sus, dar nu e o problem?, am în?eles îngrijorarea, dar la conectarea în punte se folosesc difuri duble ca impedan??, deci curentul se p?streaz? acela?i, e explicat undeva pe forum. Problema principal? e s? ai 2 amplifuri corect reglate ?i echilibrate, altfel...

Totu?i nu cred c? ai difuri de 16 Ohmi, ai poate de 8, cum ai zis c? e sarcina ptr amplifurile în configura?ia normal?. Asta înseamn? c? la conectarea în punte vei avea o sarcin? aparent? de 4 Ohmi pe fiecare amplif (de fapt tot 8 dar intervalul de tensiune se dubleaz?, curentul maxim debitat de fiecare amplif r?mîne acela?).

E suficient? o singur? protec?ie la conectarea în punte, dac? decupleaz? un fir al difului, ambele amplifuri r?mîn f?r? sarcin?. Eu zic s? te mai gînde?ti în leg?tur? cu conectarea în punte. E o m?sur? disperat? de m?rire a puterii amplifurilor. :nebunrau:

Link spre comentariu

Problema este ca de acuma nu mai am cum sa dau inapoi. Deja sunt facute si aproape montate cele 4 module de amplificare. Difurile sunt de 8 ohm PAudio. A fost singura solutie care puteam sa o adopt la o alimentare de 2 x 50V Vac alimentare. Pentru fiecare doua module folosesc un circuit de defazare (de fapt un transmitator XLR) si o sa incerc sa le reglez curentul de mers in gol exact la fel la amandoua modulele ce vor fi puse in punte si sa speram ca totul va fi ok. Ideea este ca o sa folosesc amplificarea in punte doar cand am nevoie de putere mare(chefuri si sonorizari mari) in rest boxele vor sta conectate doar la cate un modul de amplif.

In cazul asta voi face doar o protectie care o sa o cuplez la modulul activ(care functioneaza permanent fie singur fie in punte cu inca unul) si la punerea in punte o sa functioneze pentru ambele module.

Cineva mi-a spus mai demult ca un defazor e aproape acelasi lucru cu circuitul facut de mine pentru a defaza semnalul. Tu ce parere ai??

http://sound.westhost.com/project87.htm //Mk II Transmitter

Link spre comentariu

Pare în regul? defazorul, eu nu am folosit niciodat?.Vezi c? nu numai curentul de repaos e important, ci ?i deriva la ie?ire ptr fiecare amplif.

Link spre comentariu

Am facut in seara asta si cablajul la protectie. Zal poti sa-l analizezi si tu putin ca eu m-am uitat de 10 ori si mi se pare in regula. Astept pareri si sugestii

Posted Image

Link spre comentariu

1. Las? loc mai mare între traseele de curent mare ?i celelalte. ?i f?-le cît mai late, nu stric? s? le cositore?ti gros sau s? le dublezi cu sîrm? de Cu.2. Rxxx are nevoie de loc mai mare, nu uita c? se încinge ?i nu vrei s?-?i topeasc? releul de lîng? ea.3. De ce pui 2N2219? Are numai 40Vce, pune ceva cu Uce mai mare de 50V, ca 2SC1815,1850, BC174, etc.4. În loc de BD dup? trz npn, pune un pnp complementar cu cei de sus, 2SA1015, BC256, etc.5. În paralel cu releele pune 1N4002-4007.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

am terminat si eu protectia cu upc1237 si nu stiu cum sa o testez.....o alimentez din secundarul trafului si din tensiunea +Vcc....si dupa aceea ce trebuie sa mai fac?

Link spre comentariu

Faci conexiunile corect, mai pu?in cea cu ie?irea amplifului, alimentezi ampliful, a?tep?i s? conecteze releul.Testezi la tensiune continu? atingînd cu un fir între U+ ?i intrarea protec?iei, la fel ?i cu U-. Trebuie s? deconecteze imediat releul.Testul de sensibilitate îl faci atingînd cu un deget pe una din tensiuni ?i cu alt deget pe intrarea protec?iei.Testul la curent nu ai cum s?-l faci direct, trebuie f?cut la volum mare, altfel nu ac?ioneaz?.La oprirea amplifului, trebuie s? deconecteze imediat releul.Dac? astea merg bine, o legi în montaj definitiv.

Link spre comentariu

zal am terminat si eu protectia si functioneaza doar ca la cc nu vrea deloc sa mearga..... am pus o baterie la capetele protectiei si nimic!!! am incervat cu una de 9 v si acelasi nimic. Am incercat cu 20V si acelasi nimic. Ceva imi scapa dar nu stiu ce.... ai vreo idee pentru mine?

Am montat-o ca in desenul de mai jos

Posted Image

Link spre comentariu

1. Ai f?cut cum ?i-am scris mai sus? La care ''capete'' ai încercat cu tensiune?2. Mai analizeaz? cu aten?ie montajul, leg?turile, etc. Ceva î?i scap?... poate masa nu e legat? bine.

Link spre comentariu

eu cred ca problema consta in faptul ca eu nu am alimentat protectia de la una din ramurile cu care alimentez si etajul de amplificare. Si teoretic este imposibil sa am o cadere de tensiune pe pinul 2 provocata de iesirea amplifului.... Eu alimentand protectia la o infasurare separata a trafului ( de 33VAC) nu are nici o legatura cu celelalte inafasurari de unde alimentez amplificarea. Deci dupa cum am gandit eu trebuie sa alimentez protectia din una din infasurarile ce alimenteaza etajul de amplificare,ia acest fel se va produce o cadere de tensiune pe pinul 2.... Problema e ca eu am 60 VAC pe o ramura si in protectie trebuie sa bag doar 30-33. Trebuie sa caut o rez sa o pun in serie...

ceva de genu:

Posted Image

Link spre comentariu

Respectivul secundar de 33Vca trebuie s? aib? un cap?t legat la mas?, dac? e dublu cu atît mai bine. Trebuie adaptat ca s? imite unul dublu, cu punct de nul. Nu lega la 60Vca c? arzi montajul.

Link spre comentariu

pai nu inteleg.... de ce ar trebui sa imite unul dublu? si daca eu alimentez protectia la 33VAc atunci cum o sa am o cadere de tensiune pe pinul 2? daca eu aduc pe pinul 2 u tensiune exterioara(care nu are aceeasi masa cu a protectiei) este imposibil sa am o cadere de tensiune pe 2.... La 60Vac nu o alimentez direct doar nu sunt nebun. Pusesem in desen o rez in serie astfel incat pe protectie sa cada vreo 30 VAC... Deci iar nu mai inteleg nimic!!!!

Link spre comentariu

?i cînd cupleaz? releul va c?dea tensiunea la 10Vca? Alimenteaz? cu secundarul de 30Vca, cu un cap?t la mas?, ptr asta sco?i puntea ?i pui doar o diod? 1N4003 ca s? ai redresare monoalternan??, altfel nu po?i folosi circuitul de la pinul 4, am observat c? dioda de acolo e legat? împreun? cu puntea ?i nu merge a?a. La minusul condensatorului de filtraj legi masa. Tu ai l?sat protec?ia în aer, f?r? leg?tur? la masa amplifului?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări