mely17 Postat Martie 22, 2009 Partajează Postat Martie 22, 2009 Salutari! Am un CI C1237HA la care am unele nelamuriri! Cele incircuite cu rosu nu stiu ce is!1. Ce trebuie sa leg io acolo si cum?2. Acolo nu inteleg absolut nimic, rog pe cineva sa imi explice!Va multumesc! Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Martie 23, 2009 Partajează Postat Martie 23, 2009 pui asa ceva....iar valoarea reistentei este in pdf-ul integratului Link spre comentariu
zal Postat Martie 23, 2009 Partajează Postat Martie 23, 2009 La pinul 4 ai detectorul de lips? a tensiunii de alimentare (alternative, din secundarul trafo), asta te ajut? prin decuplarea difurilor imediat ce ai oprit ampliful, ca s? nu ai parte de bîlbîieli ?i sunete ciudate pîn? se descarc? condensatorii de filtraj.Cel?lalt e ptr supravegherea curentului prin rez de emitor ale trz finali, la suprasarcin? ?i scc.Ceva de genul ?sta: Link spre comentariu
mely17 Postat Martie 23, 2009 Autor Partajează Postat Martie 23, 2009 Ok la pinu 4 trebe sa leg la secundarul trafului( va fi 26V C.A.). Si la pinu 1 trebe sa fac schema aceia data de domnul zal? Da acesta va proteja numa o parte a amplifului la scc si suprasarcina? Se poate face sa protejeze si partea cealalta? Link spre comentariu
zal Postat Martie 23, 2009 Partajează Postat Martie 23, 2009 Sigur c? da, exemplul e generalist, ca s? combini 2 supravegheri, faci ca aici: http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=205&t=38151 Ai ?i explica?ii, chiar dac? difer? c.i. principiile sînt identice. Link spre comentariu
mely17 Postat Aprilie 26, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2009 Daca las pinu 1 neconectat la nimic va mai functiona protectia? Link spre comentariu
djlove Postat Aprilie 26, 2009 Partajează Postat Aprilie 26, 2009 Da, functioneaza fara nici o problema. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 27, 2009 Partajează Postat Aprilie 27, 2009 Sau po?i s?-i dai alt? destina?ie, atîta vreme cît îl ataci cu un semnal pozitiv. Link spre comentariu
mely17 Postat Aprilie 27, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2009 Si ce destinatie as putea sai fac? Pentru scurt si suprasarcina o sa am si nu vreau sa complic si aceasta protectie! Acuma ma apuc de corodat Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Aprilie 30, 2009 Partajează Postat Aprilie 30, 2009 am si eu 2 intrebari la schema de mai sus...... 1)ce putere trebuie sa aiba rezistorii....merge 0,25W la toti?..... 2)upc1237 poate duce 2 relee in serie (2 de 12V) sau trebuie sa montez un tranzistor ca in schema de mai jos http://it.tinypic.com/view.php?pic=33pby80&s=5 Link spre comentariu
mistretzul Postat Aprilie 30, 2009 Partajează Postat Aprilie 30, 2009 daca tot veni vorba de protectii recomandati-mi si mie o protectie buna sau o schema de protectie buna. Am gasit pe aici pri brasov (din lene de a mai face de la 0) la o firma niste protectii : http://buy.mikado.ro/product_info.php?c ... id=1378,nu am mai gasit schema exacta oricum e aceeasi cu cea a protectiei de la o firma audio: http://www.o firma-audio.ro/catalog/product ... cts_id=343. Problema ar fi in felul urmator: Am 4 etaje de amplificare care vor functiona si separat 4x 400 dar si in bridge 2x 800... voi ce imi recomandati(amplificarea este 4xAV400,alimentate la aprox +/-75-79VCC)??? Link spre comentariu
djlove Postat Mai 1, 2009 Partajează Postat Mai 1, 2009 am si eu 2 intrebari la schema de mai sus......1)ce putere trebuie sa aiba rezistorii....merge 0,25W la toti?.....2)upc1237 poate duce 2 relee in serie (2 de 12V) sau trebuie sa montez un tranzistor ca in schema de mai joshttp://it.tinypic.com/view.php?pic=33pby80&s=5Da poti pune si de 0.25, dar mai bine poti lucra cu rezistente de 0,5 sau 0,6W. Masoara rezistenta bobinelor celor 2 relee, daca este mai mare decat cea care se da pe schema e ok. Dar cel mai bine e sa folosesti relee de 24V, ca se gasesc destule prin magazine. Link spre comentariu
zal Postat Mai 1, 2009 Partajează Postat Mai 1, 2009 Adrian_BBS, chiar pe prima pagin? a pdf-ului scrie c? Imax pin 6 e de 80mA, dar e bine s? nu iei de bun? asta, un 50mA e mai aproape de adev?r, mai ales c? nu-l comanzi 10 secunde ci ore în ?ir. M?soar? rez bobinelor releelor, adun?-le, aplic? regula de 3 simpl? ?i vezi ce curent ai, nu uita c? la anclan?are releele vor lua curent mai mare decît cel normal. Orientativ, dac? rez adunate au peste 450 Ohmi e în regul?, dac? au mai pu?in de 400 Ohmi, folose?ti trz extern. Rez din schem? nu au puteri deosebite, excep?ie face rez serie cu releul/releele (cî?iva w, depinde de tensiunea de alimentare ?i relee), rez de pe alimentarea c.ci. (0,5W), unele rez din supravegherea de curent. Te po?i uita la protec?ia mea ptr inspira?ie ?i explica?ii. mistretzul, ce-?i face omul cu mîna lui e mai bun, nu e greu de f?cut o protec?ie serioas? cu uPC1237H sau TA7317P, mai greu e de reglat, îns? cu ceva îndemînare + r?bdare, iese bine. Fa?? de alimentarea amplifului, trebuie s? faci o surs? separat? ptr integrat. În?eleg c? ai 4 amplifuri, deci 2 c.i. sînt suficiente. Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Mai 1, 2009 Partajează Postat Mai 1, 2009 am masurat rezistenta bobinelor si are fiecare 358 ohmi, le-am pus si in serie si au 716 ohmi..... nu mai trebuie sa fac nici o modificare?merge asa? sau trebuie sa fac schema aia de 3 simpla?(si aici ce valori iau 50mA......650 ohmi si x........710 ohmi, e bine asa)imi cer scuze pentru atatea intrebari dar poate asa mai invat cate ceva Link spre comentariu
zal Postat Mai 1, 2009 Partajează Postat Mai 1, 2009 E în regul? a?a, le po?i comanda direct cu integratul c? ai în jur de 35mA, e o rez destul de des folosit? la releele din amplifuri comerciale ce folosesc uPC1237H, maxim am g?sit relee de 1kOhm. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum