Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

senzor pe cablu de kilometraj

kokosu

Postări Recomandate

Am un renault vechi si are pe cablu de km un montaj care se leaga la computerul de bord. Cred ca e un traductor de rotatii al cablului de km. din imagine se vede ce scrie :A 764 232. Dupa cum v-ati dat seama e piesa care seamana cu un tranzistor. Vreau sa gasesc un inlocuitor(echivalent) pentru ca nu vreau sa modific montajul( nici nu stiu cum sincer) si are un pin rupt. E aproape de capsula si nu mai pot sa-l lipesc. La un prieten cica ar scrie : AIGQ 3132 446. Nu bag mana in foc, nu am vazut eu. :) Ma poate ajuta cineva? multumesc!

http://s478.photobucket.com/albums/rr144/kokosu/?action=view&current=PDR_1188.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kokosu

3

• Felis

2

Vizitator DANPC

Am un renault vechi si are pe cablu de km un montaj care se leaga la computerul de bord. Cred ca e un traductor de rotatii al cablului de km. din imagine se vede ce scrie :A 764 232. Dupa cum v-ati dat seama e piesa care seamana cu un tranzistor. Vreau sa gasesc un inlocuitor(echivalent) pentru ca nu vreau sa modific montajul( nici nu stiu cum sincer) si are un pin rupt. E aproape de capsula si nu mai pot sa-l lipesc. La un prieten cica ar scrie : AIGQ 3132 446. Nu bag mana in foc, nu am vazut eu. :) Ma poate ajuta cineva? multumesc!http://s478.photobucket.com/albums/rr144/kokosu/?action=view&current=PDR_1188.jpg

Salut,Este un traductor sau (senzor) HALL. trebui citit bine ce scrie pe piese, daca nu trebuie pus unul din care se gaseste.
Link spre comentariu

O s? va dau o veste proasta pentru cei care nu stiu inca in automotive pe componente nu prea o sa gasiti codurile de marcare Comerciale ale pieselor.Se marcheaza intr-un cod intern al uzinelor producatoare era o metoda de protectie antipiraterie asa ca codurile alea sunt inutile de multe ori (asa ca e bine sa determini ce functie are componenta si cum o face prin masuratori directe)doar daca ai bafta sa gasesti unul din modulele foarte rare de altfel echipate cu componente marcate comercial poti gasi adevaratul cod al componentelor

Link spre comentariu

Cu putina dexteritate poti reface pinul care sa rupt macar pana determini caracteristicile cu o daltita subtire se scobeste putin plasticul pana reusesti sa faci o lipitura cu un letcon cu varf foarte subtire si ii pui un picirus dintrun terminal de rezistenta (dar asta o faci provizoriu cat sa determini pentru ca pe masina nu are cum sa tina lipitura aia)capsula e identica cu cea a senzorilor SM230,SM231(241) fabricate in romania

Link spre comentariu

Se pare ca mie imi lipseste si magnetul care se invarte... Oare daca montez un magnet pe cablu(in partea de sus are sectiune patrata si pe una sdin laturi) imi va face treaba? Incerc sa lipesc un magnet mic cu ceva poxipol, etc...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări