Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Simulare cu MPLAB ICD 2

Postări Recomandate

Am citit in MPLAB ca se pot face simulari direct pe pic folosind MPLAB ICD 2.Dar pentru asta trebuie un montaj cu acces serial sau usb.Daca stie cineva ceva despre aplicatia asta va rog sa-mi dati si mie citeva detalii(schema de realizare a montajului in care introducem pic-ul,daca ati incercat si ce ati reusit, daca merita sa-mi pierd timpul s.a.). Va multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

nu simulezi ci rulezi programul direct pe PIC.

schema o gasesti aici

http://home.t-online.de/home/5200546613 ... ext01.html

s-a mai discutat pe forum.

eu folosesc ICD2 original de la mama lui, Microchip, pe USB.

gasesti la ECAS cu 98 Euro + TVA, arata ca o cutie de crema de pantofi ;)

merge cam incet la rulat pas cu pas (hai sa zic 1 secunda),

dar i-l folosesc mai mult la breakpoint-uri.

e foarte util, merita investitia, mai altes ca-l folosesti si ca programator direct din MPLAB

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

bogdanm: continuarea subiectului cu un mesaj nou de la Mar, de pe alt topic.

Iti multumesc pentru schema pe care mi-ai dat-o, am reusit sa o construiesc, si in MPLAB imi arata ca se conecteaza.Am citit documentatia din MPLAM dar tot nu pot sa sa rulez programul direct pe PIC.

Te rog ajuta-ma si pe mine cu pasii pe care trebuie sa-i urmez in MPLAB

(ma duc in project wizard s.a.) ca nu ma vad sa reusesc singur.

Multumesc

Link spre comentariu

de duci in Proj Wizard, selectezi picul, dir unde sunt fisierele (sau vor fi), selectezi un fisier asm (daca exista), i-l bifezi, si finishdaca nu ai sursa asm inca, atunci dupa finish, creezi un fisier asm apoi i-l adaugi la fisierele proiectului. sa zicem ca programul e ok, dai compilare si ar trebui sa zica ceva de genu' build succeded.acum iti alegi simulatorul: Debugger->Select Tool->ICD2de la Debugger Settings setezi portul pe care comunica, daca circuitul de test este alimentat sau nu cu o sursa extera, si gataapoi din bara cu butoane dai click pe Reset & Connect to ICD, daca trece de toate testele cand se conecteaza, atunci ar trebui sa fie ok

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări