Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum sudez/lipesc doua bucati de aluminiu

Vizitator dobryraul

Postări Recomandate

Vizitator dobryraul

Salutari!Cum as putea sa sudez/lipesc doua bucati de teava de aluminiu??As vrea o solutie (daca e posibil) care se poate face acasa. Nu trebuie sa fac o sudura trainica, doar cat sa nu curga apa pe la imbinare .Sau poate exista alta solutie pentru imbinare celor doua tevi?Daca pun pur si simplu aluminiu topit pe imbinarea celor 2, am sansa sa fac ceva?? In acest caz cum obtin topitura? Multumiri!

Link spre comentariu

mergi la un magazin specializat,cumpara electrozi de aluminiu pt.sudura electrica,si daca nu ai aparat de sudura in curent continuu poti folosi un autogen(flacara oxiacetilenica) si electrozii de Al cu pasta pe ei cand sudezi.Alta varianta incearca o mufa rapida metalica pentru tub polipropilena cu diametru adecvat pt teava ta.Spor la treaba

Link spre comentariu

pana nu sudezi nu iese mai nimic, filet pe aluminiu iese mai greu - poate exista ceva mufe pt aluminiusau poti sa fixezi cat mai bine tevile alea si sa incerci cu poxilina si etansat cu poxipol dar nu cred ca iese mare branza.si nu prea are legatura cu automatizari in casa :rade:

Link spre comentariu

O idee:Se pun tevile cap la cap(presupun ca sunt de diametre identice)peste care se pune o teava de.....practic orice material,care sa aiba diametrul interior cu cca 1mm mai mare dacat diametrul ext al tevilor de Al si rostul se umple cu Poxilina, sau orice adeziv dublu component compatibil cu Al si materialul mansonulul.Bineinteles suprafetele se pregatesc corespunzator.Nu este solutia profesionala,dar se poate face acasa.

Link spre comentariu

Cau?i mufe rapide...metalice.Se adapteaz? în principiu ca o penset? pe fiecare ?eav?...?i mufele între ele le po?i cupla cu un ?tu? filetat la ambele capete. Nu ai spus ce diametru au ?evile... :jytuiyu

Link spre comentariu
Vizitator dobryraul

Nu pot sa folosesc mufe rapide si nici sa adaptez un furtun....Singura solutie este sa fac rost de de electrozi de aluminiu. Ideea e ca nu am la indemana autogen. Credeti sa as reusi cu o lampa de aceea pe gaz??? Oricum ajung la sat saptamana asta si incerc.

Link spre comentariu

Nu pot sa folosesc mufe rapide si nici sa adaptez un furtun....Singura solutie este sa fac rost de de electrozi de aluminiu. Ideea e ca nu am la indemana autogen. Credeti sa as reusi cu o lampa de aceea pe gaz??? Oricum ajung la sat saptamana asta si incerc.

La aluminiu po?i folosi sudur? electric? cu argon sau tensiune continu?...generator...convertizor...dar slabe speran?e s? realizezi la ?eav?...poate cu electrozi foarte sub?iri ?i ?eava s? fie mai groas?...Exclux lampa de gaz...autogen ?...hmm...PS.Nu po?i înlocui ?eava ? sau s? folose?ti un alt material ( cupru )...c? acesta se poate lipi cu lampa de gaz !
Link spre comentariu

Salutari!Cum as putea sa sudez/lipesc doua bucati de teava de aluminiu??As vrea o solutie (daca e posibil) care se poate face acasa. Nu trebuie sa fac o sudura trainica, doar cat sa nu curga apa pe la imbinare .Sau poate exista alta solutie pentru imbinare celor doua tevi?Daca pun pur si simplu aluminiu topit pe imbinarea celor 2, am sansa sa fac ceva?? In acest caz cum obtin topitura? Multumiri!

Motivul pentru care aluminiul nu se poate suda in mediu oxidant(Aer,Oxiacetilenic.etc)este urmatorul: AL are punctul de topire la aprox 650 grade celsius.Iar oxidul de aluminiu(care se formeaza la suprafata)are ponctul de topire aproximativ 1350 grade celsius.(Va inchipuiti ca pana se sudeaza se transforma tot in oxid de aluminiu)De aceea sudura in aluminiu se face electric sub strat de flux sau in gaz inert.
Link spre comentariu

Personal am sudat cu electrozi de Al folosind autogenul cu flacara reducatoare(nucleu mai putin proeminent),si folosind electrozii cu pasta existenta pe ei(care nu da voie la formarea acelui oxid). Rezultatul n-a fost lucrare de arta,dar a fost foarte rezistent(sudat o cutie viteze) si etans. :da

Link spre comentariu

Personal am sudat cu electrozi de Al folosind autogenul cu flacara reducatoare(nucleu mai putin proeminent),si folosind electrozii cu pasta existenta pe ei(care nu da voie la formarea acelui oxid). Rezultatul n-a fost lucrare de arta,dar a fost foarte rezistent(sudat o cutie viteze) si etans. :da

Ok...De acord cu tine...merge la ce ai spus...material suficient de gros...dar ce te faci la ce vrea el s? sudeze ?...?eav? ?
Link spre comentariu

se poate suda aluminiu si cu o lampa cu gaz obisnuita, folosind niste electrozi ceva mai speciali, de fatpt e un fel de brazare. Problema este ca la o teava subtire trebuie sa-ti faci antrenament mai intai pt ca sigur nu-ti va iesi din prima. Electrozii de care iti vorbesc sunt destul de scumpi, cam peste 15ron/electrod, si din cate stiu se vand la set minim de 10 buc. Acesti electrozi se gasesc la http://www.bizoo.ro/firma/Zamatech. Eu am cumparat asa ceva si poti obtine niste rezultate frumoase dar pentru o sudura nu se merita. Mai bine schimbi solutia.

Link spre comentariu

Cum reusesc tiganii sa sudeze burlanele acelea de la scurgerile de pe casa??? Parca tot din aluminiu sunt??

Este o intreaga arta sa faci ceea ce fac ei, le lipesc la rece doar ciocanind (nimeni n-a reusit sa afle cum fac asta, iar ei evident nu divulga secretul, din asta isi traiesc viata, desi sunt tot mai putini).

La ce presiune va circula apa prin tevi?

Nu stiu ce diametru au tevile, insa ai putea incerca sa faci 2 flanse rotunde si faci un fel de guler la teava (imi scapa denumirea tehnica acum) - ceva similar cu cel realizat la conductele de frane, ca piulita sa aiba pe ce strange - apoi pui niste inlocuitor de garnitura auto pentru pompa de apa, lasi putin sa faca crusta dupa care incepi si strangi uniform flansele.

Ar mai fi o solutie utilizand poxipol pentru metale, insa nu stiu cat de buna este, nu am testat niciodata acel produs.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări