Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Releu semnalizare electronic - sfaturi !

aygun

Postări Recomandate

Mai baieti , ma ajuta si pe mine cineva cu o schema de releu de semnaliare electronic pentru Matiz?

Ma gandesc ac sunt oameni pe aici care au incercat diverse si au ajuns la o solutie optima.

Ce se intimpla ? Vreau sa imi schimb becurile de pe toata masina ( mai putin becurile de faza lunga - scurta ) iar in locul lor sa pun leduri. Deja am inceput cu tranzitia , in loc de pozitii am pus niste leduri smd organizate ca aici :

http://bluexenon.ro/produse/leduri-si-neon-auto/led-uri

numai ca sunt manufaturate de mine . Daca aveti cont pe daewoo club forum veti vedea acolo realizarile mele in materie de iluminat auto cu led-uri.

http://www.gmclub.ro/forum/index.php?sh ... &start=100

Zilele trecute am pus leduri in loc de becul din stopul din luneta.

Acum urmeaza stopuri si pozitii spate , marsalier , iluminare numar , ceata spate dar si semnalizarile pe toata masina.

Problema este ca matizucul vine cu releu de semnalizare electromecanic iar in cazul in care se arde vreun bec stiti ca nu merge bine. Pentru a pune leduri va trebui sa pun si cate o rezistenta de cativa ohmi si vreo 5 sau 6 w in paralel cu ledul pentru a reusi sa pacalesc releul.

Asa ca trebuie musai sa caut un releu de semnalizare electronic.

Credeti ca ma puteti ajuta in acest sens cu niscaiva scheme si opinii ?

Multumesc anticipat !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

1

• Dr.L

1

• Felis

1

• aygun

1

Top autori în acest subiect

daca ai posiobilitatea sa scoti schema releului original,sigur se poate face unul electroniccircuitul principal(inima) va fi un 555 (gasesti pe net si pe forum muuulte informatii despre el)problema,mi se pare mie,ca va fi comanda becurilor in functie de ce butoane apesi si nici nu stiu schema electrica a butoanelor ca sa-ti pot da mai multe sfaturi

Link spre comentariu
Mai baieti , ma ajuta si pe mine cineva cu o schema de releu de semnaliare electronic pentru Matiz?

Ma gandesc ac sunt oameni pe aici care au incercat diverse si au ajuns la o solutie optima.

Ce se intimpla ? Vreau sa imi schimb becurile de pe toata masina ( mai putin becurile de faza lunga - scurta ) iar in locul lor sa pun leduri. Deja am inceput cu tranzitia , in loc de pozitii am pus niste leduri smd organizate ca aici :

http://bluexenon.ro/produse/leduri-si-neon-auto/led-uri

numai ca sunt manufaturate de mine . Daca aveti cont pe daewoo club forum veti vedea acolo realizarile mele in materie de iluminat auto cu led-uri.

http://www.gmclub.ro/forum/index.php?sh ... &start=100

Zilele trecute am pus leduri in loc de becul din stopul din luneta.

Acum urmeaza stopuri si pozitii spate , marsalier , iluminare numar , ceata spate dar si semnalizarile pe toata masina.

Problema este ca matizucul vine cu releu de semnalizare electromecanic iar in cazul in care se arde vreun bec stiti ca nu merge bine. Pentru a pune leduri va trebui sa pun si cate o rezistenta de cativa ohmi si vreo 5 sau 6 w in paralel cu ledul pentru a reusi sa pacalesc releul.

Asa ca trebuie musai sa caut un releu de semnalizare electronic.

Credeti ca ma puteti ajuta in acest sens cu niscaiva scheme si opinii ?

poti folosi soclul de la releul mecanic si sa realizezi tu un blinker cu integrat sau tranzistoare ca sa comanzi ledurile ca tu nici sa stai in cap nu vei face ledurile sa consume 84 de W cand e pe avarii.Si releele electronice tot pe baza curentului absorbit pot functiona de aceea se modific? frecventa de palpaire cand se arde cate un bec.daca lasi doar un singur bec(21W) ca sarcina o sa vezi ca releul o sa faca nazuri la comanda cand blincane cand refuza sa lucreze.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări