Craciun Postat Martie 22, 2009 Partajează Postat Martie 22, 2009 (editat) Salut lorik199, Ai atasat programul pentru capacimetru de valori mari cu PIC 16F876. Schema o gasesti la http://danolteanu.webs.com Succes, Daniel Editat Martie 4, 2018 de craciun Link spre comentariu
lorik199 Postat Martie 22, 2009 Partajează Postat Martie 22, 2009 multumesc mult, dupa ce mi se programa PIC-ul voi posta o fotografie cu rezultatulP.S: nu trebuia sa fie special facut topicul pt mine, el trebuia deschis pt toti utilizatorii forumuluilater edit : trebuie neaparat lcd de 2x20 digiti? Link spre comentariu
Craciun Postat Martie 22, 2009 Autor Partajează Postat Martie 22, 2009 E pentru toti userii , a mai fost postat si mai demult, nu-ti fa probleme.LCD minim 2*16 caractere, si poti modifica in programul .asm, cum sa arate textul afisat ,dar asta inseamna recompilarea programului cel nou cu Mplabul ( daca modifici ceva la text). S-ar putea sa incapa si direct pe 2*16 , eu nu m-am jucat cu pozitia de la care incepe sa scrie. Succes la realizare, Daniel Link spre comentariu
lorik199 Postat Martie 22, 2009 Partajează Postat Martie 22, 2009 LCD minim 2*16 caractere, si poti modifica in programul .asm, cum sa arate textul afisat ,dar asta inseamna recompilarea programului cel nou cu Mplabul ( daca modifici ceva la text). mie programul .asm mi-l deschide si cu notepad si am gasit textul "descarca" si pe celelalte daca le modific de acolo are ceva? aaa si se poate face sa apara un text de deschidere? gen salut? Link spre comentariu
Craciun Postat Martie 23, 2009 Autor Partajează Postat Martie 23, 2009 Atentie cum modifici , dupa modificare trebuie recompilat asm-ul cu MPlab , si obtinut un nou fisier hex care sa fie incarcat in PIC. Eu m-am jucat pe o versiune si am pastrat ca backup un program functional , de aceea e si varianta 4. Textul la deschidere exista uita-te atent, si desigur poate fi modificat cu alt text, dar tot dupa recompilare si reincarcare, va apare modificarea si in functionarea PIC-ului. Succes, Daniel Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 1, 2009 Partajează Postat Noiembrie 1, 2009 ???... m-am uitat cam din vânt pe listing, ?i a? zice c? se poate "traduce" asm-ul pentru avr... fie familia lui mega8, fie 2313...acum, dac? la avr mai bâlbâi ceva, la pic sunt bât?...e cineva, de preferin?? un cunosc?tor al ambelor microcontrollere dispus s? zic? m?car un "nu se poate"???eu, la prima vedere a? zice c? se poate... din moment ce principiul se poate implementa pe orice mcu...problema ar fi valorile de timig, care sigur variaz? ?i la modific?ri "minore", cum ar fi modificarea ceasului cuar?ului... Link spre comentariu
Vizitator silviuproduction Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 Buna ziua!Am realizat acest capacimetru cu PIC16F876A si am umatoarele probleme:-nu masora real capacitatile-nu stiu daca e vre-o diferenta intre PIC16F876 si PIC 16F876A si din aceasta cauza nu merge?-am compilat fisierul asm cu WINASM dupa care HEX-ul l-am scris cu ICPROG pana aici ok dar nu inteleg de ce nu masoara corect.Se poate sa primesc fisierul .HEX al dvs. pentru a vedea daca e o eroare de programare sau nu e OK montajul?Sa nu uit, acel cuart este ceva special sau e un cuart normal de 10Mhz cu carcasa la masa?Va rog cine are cunostinte despre acest subiect sa ma ajute. Link spre comentariu
Vizitator silviuproduction Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 La scriere cu ICPROG la oscilator trebuie activat HS? Link spre comentariu
Craciun Postat Decembrie 10, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2009 Da HS ca in listingul asm.Ai atasat si asm-ul si hexul ptr. 16F876.Vezi si discutiile de aici viewtopic.php?f=19&t=4494&st=0&sk=t&sd=a&start=90 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum