Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

antena cu mercur

ari_panterra

Postări Recomandate

am auzit in copilarie despre antena cu mercur,am si realizat una(o mina de pix umpluta cu mercur iar la capete doua suruburi infiletate,pe post de capace),dar care nu a dat nici un rezultat la receptionarea posturilor fm.este adevarat acest mit,stie cineva ceva despre acest''metal''si propietatile sale electrice?oare este doar un mit?astept pareri,experiente,orice! :nas:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ari_panterra

5

• Felis

4

• yo9hnf

2

• adicontakt

2

Top autori în acest subiect

auzism si eu asa ceva pe vremea impuscatului, ca prinzi nu stiu ce posturi tv daca bagi in dipolul antenei tv de pe bloc si ca cei din jur numai prind nimic. povesti nu cred asa ceva

Link spre comentariu
Vizitator anonim1003

Mercurul folosit trebuie neaparat descantat altfel nu merge :sparge:

da,luat de la 10 vrajitoare care cer minim 150 euro pe sedinta de descantec. :ras: Acu vbind serios,decat sa va expuneti unui risc ridicat de toxicitate,mai bine va realizati o antena din cupru sau aluminiu.
Link spre comentariu

eu am un dipol inaltat la 15m pt receptie fm(si uneori pt emisie/bruiaj :rade: ) dar e chiar curios mitul.incerc sa aflu cat adevar e in poveste si cat fictiune.

Link spre comentariu

Este ceea ce se cheama astazi "legenda urbana"....in tehnica nu se intimpla minuni. iar in radiocomunicatii cu atit mai putin...nici o realizare profesionala nu face apei la asa ceva!

Link spre comentariu

Mercurul este scump si pe deasupra toxic ! Cele mai bune ar fi sa incerci cu ferita pisata ( din barele de la vechile receptoare AM ), pe vremuri era o reteta de succes!! Cu stima, Je

Link spre comentariu

Antena cu mercur e o prostie, chiar daca ar functiona tot nu ar merita pentru ca mercurul e toxic, uite de ce nu e bine sa te joci cu asa ceva:

"Studiile recente arata ca, dupa nastere, copii vor avea un IQ scazut, deficit de atentie si memorare si probleme in vorbire. S-au inregistrat si efecte teratogene in cazul copiilor nascuti de femei expuse la vapori de mercur.

La adulti, metilmercurul cauzeaza afectiuni cardiovasculare si boli autoimune.

In general, intoxicatia apare in urma absorbtiei prin piele sau prin inhalarea vaporilor. Cea mai ridicata toxicitate o au compusii organici (metilmercurul si dimetilmercurul) care pot cauza intoxicatii acute sau cronice.

Mercurul afecteaza sistemul nervos central, sistemul endocrin, rinichii, gingiile si dintii. Prin expunerea prelungita la vapori de mercur, cauzeaza distrugeri la niveul sistemului nervos si in final moartea."

Articolul complet aici:

http://www.medicalstudent.ro/biochimie/ ... ercur.html

Alta sursa:

http://www.sfatulmedicului.ro/index_med ... _8036.html

Link spre comentariu

E o prostie, mercurul nu are nici o proprietate interesanta in domeniul constructiei de antene, antenele bune se fac din cupru argintat, nu din mercur, uraniu, vata de zahar. :ras:

Link spre comentariu

Mercurul are rezistivitate mult mai mare decat multe metale uzuale, inclusiv cuprul, asa ca antena nu o sa fie mai buna:

http://en.wikipedia.org/wiki/Resistivity

OT - In copilarie m-am jucat cu mercurul dintr-un termometru - e foarte periculos fiindca sare unde nu te astepti si nu il poti recupera, dupa care poate genera vapori multa vreme. Daca ajunge pe piele se curata greu, pielea devine argintie din cauza micropicaturilor ce raman in cutele pielii si poate fi absorbit.

Link spre comentariu

Mercurul se neutralizeaza, sa spunem asa, cu sulf. Se arunca peste bilutele de mercur cu sulf sub forma de pulbere, apoi cu un carton se apasa si se roteste pana cand cele doua substante reactioneaza intre ele formand HgS, acest compus devenind un simplu praf pe care apoi se ia cu forasul.

Link spre comentariu

De ce nu gandim in spiritul teoriei desvoltata (si verificata) cu multa truda de multegeneratii de fizicieni, ingineri, radioamatori, etc.?La receptie campul electromagnetic induce in antena o tensiune. Ma intreb ce proprietatismechere poate avea mercurul in privinta nivelului acestei tensiuni. Analizand ecuatia(iile) caredescrie tensiunea ce apare la bornele antenei de receptie se constata o dependentaaproape nula fata de metalul din care este confectionata antena. La frecvente joase (1-2 MHz) nueste nicio diferenta intre cupru, argint, mercur, bronz sau sarma de balot...In HF diferenta esteabia perceptibila, doar in domeniul UKW cuprul argintat este necesar insa nu la modul absolut.Chiar si in SIF (2,4 GHz) amatorii folosesc cupru ordinar (vezi antenele wireless home-made).

Link spre comentariu

OFF TOPIC : Mai arata pe la TV de unii de-i prindea Politia ca faceau trafic cu mercur. Ce naiba faceau cu el ?

chiar vrei sa stii ce se face cu mercurul.Ei bine are utilizari multiple de la industria de rafinare a aurului pana la explozivi
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări