Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tvc etron ec 2123

Vizitator postasul

Postări Recomandate

• 8 ani mai târziu...
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• EK90

3

• vitriol74

3

• dariuspopescu

1

• BUGHIU

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Buna ziua! Am un astfel de televizor (Etron EC2123) care nu mai afiseaza OSD-ul corect. Acesta este foarte intunecat si se mai vede doar pe imaginile luminoase (atat pe TV cat si pe AV). Aceasta este singura problema a TV-ului. Ma poate ajuta cineva cu o schema sau daca are idee sa ma indrume catre ce bloc sa fac anumite verificari? Multumesc anticipat, numai bine!

Link spre comentariu

[attachment=0]ETRON-EC2023.part2.rar[/attachment][attachment=1]ETRON-EC2023.part1.rar[/attachment]Poate iti este de folos.

Va multumesc mult pentru schema! Am inceput verificarea prin urmarirea traseului pentru semnalele OSD R si OSD G. Rezistorii R085 si R096 sunt ok, mai departe am verificat existenta tensiunii de 12V in colestorii tranzistorilor Q004 si Q008, iar acum urmaresc mai departe in speranta gasirii defectului.
Link spre comentariu

Am reusit sa remediez defectul prin inlocuirea lui C416 (10uF / 250V). Acest condensator era cel mai probabil intrerupt pentru ca nu il putea masura nici capacimetrul si nici ESR metrul. Acum imaginea este normala apare OSD-ul si tensiunile sunt conform schemei. Preventiv am inlocuit in primarul sursei C816 (10uF / 50V) care pe capacimetru avea cam 5uF.Inca odata multumesc userului "dariuspopescu" pentru ajutorul oferit! Numai bine!

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

era logic ca bv nu functioneaza in parametrii, incercam sa nu mai iau la puricat tot etajul, din cauza asta am intrabat. in primul rand au trebuit schimbati condesatorii 417 si 418... 311 a fost singurul din bv. poate ajuta pe altii in viitor. numai bine!

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Buna ziua,tot cu acest TV model Ec 2123,am o problema,am gasit R418,de pe bara +12v,arsa,nu se mai vede nimic,rog daca stie cineva ce valoare are,am schema de la Ec 2023,dar nu  stiu daca sunt la fel la ambele modele,multumesc.

post-180665-0-02421200-1438759818_thumb.jpg

Link spre comentariu

Buna ziua,tot cu acest TV model Ec 2123,am o problema,am gasit R418,de pe bara +12v,arsa,nu se mai vede nimic,rog daca stie cineva ce valoare are,am schema de la Ec 2023,dar nu  stiu daca sunt la fel la ambele modele,multumesc.

daca este ca si in schema asta , inainte de dioda , poti pune orice valoare intre 1 si 4 ohmi - 1 , 1,5 , 1,8 , 2,2 , 2,7 , 3,3 lucreaza mai mult ca o siguranta pe bara respectiva

vezi sa nu fie dusa dioda sau un consum mare pe 12V

Editat de naetv
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări