Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

RC car - laptop

Vizitator _SAM

Postări Recomandate

Vizitator _SAM

as dori sa controlez o masina teleghidata folosind laptopul.ca fapt divers, laptopul are doar usb-uri, retea wireless si bluetooth (fara port serial, paralel, deci probabil trebuie sa cumpar adaptor daca e nevoie)am de ales intre 2 masini si de asta intreb: conteaza cate canale are telecomanda? una zice ca ar avea 2 canale radio, cealalta e mai ieftina si mai mare, deci pot cara mai multe fara probleme.(am sa atasez o poza, poate e familiarizat cineva cu vreuna si poate da mai multe detalii)si intrebarea cea mai importanta: care e cea mai ieftina metoda de a controla masina cu laptopul si de ce am nevoie?sa fac o legatura intre laptop si telecomanda? ce ar include asta?sa fac ceva la masina astfel incat sa nu mai fie nevoie de telecomanda? daca mai sunt si alte cai, mai elegante, mai ieftine, sunt deschis la sugestii.o solutie care nu e la indemana, e prea mare si prea costisitoare ar fi sa pun un calculator pe masina, dar asta iese din discutie.ar fi foarte frumos sa mai pot controla apoi si un motor care sa miste ceva stanga-dreapta (ideal si jos-sus), dar daca sunt prea mari costurile, nu mai implementez si asta.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mecaboy

2

• Laci

1

• 1 lună mai târziu...
Vizitator catalin_gym

Eu vad altfel montajul.Un montaj cu relee ce va fi legat la telecomanda si calculator.Daca aveai portu paralel te puteam ajuta eu,puteam aclansa 8 relee,de ajuns ca sa conduci masina.In cazul tau,iti trebuie un soft ce va lucra cu portul USB prin care vei aclansa 4 relee (directia si sensul).Desfaci telecomanda,ii faci o mufa iar la mufa legi contactele de la telecomanda.Montajul ce-l vei realiza se va conecta atat la PC si cat la telecomanda.Practic in telecomanda vor fi cate doua intrerupatoare in paralel,unul de la telecomanda si unul fiind releeul.Sper sa intelegi ce vreau sa zic.Asta este cea mai usoara solutie.Telecomanda o vei putea folosi atat conectat la laptop cat si normal ca si pana acum

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Cam la ce distanta bate raza de actiune?As vrea si eu sa folosesc electronica pentru viitorul robotel si m-ar interesa cam la ce distanta merge aceasta masinutaMersi

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator albertobernard318

Salut,daca ai reusit cumva sa legi telecomanda la laptop,te rog sa-mi trimiti si mie niste poze,am si eu o masinuta cu telecomanda si as dori sa o pot conduce cu laptopul.

Si mai vreau sa-i pun si o camera video de tel nokia,daca ma poti ajuta,iti raman dator.

Adresa mea de mail este [email protected]

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări