Vizitator tomtomeu Postat Martie 20, 2009 Partajează Postat Martie 20, 2009 seara buna tuturore primul meu post pe acest forum si sunt f fericit ca l-am gasit. nu stiam ca exista, bine nici nu mi-am pus pana acum problema asta.sunt pasionat de electronica de cand eram mic, drept pentru care am urmat facultatea de electronica si telecomunicatii, UPB. acum sunt anul 5, am terminat si nu prea ca mai am examene de luat. oricum pe parcusul facultatii mi-am pierdut pasiunea pentru electronica fiindca facultatea nu are treaba cu electronica ci mai mult cu matematica. am fost foarte dezamagit........gata cu offtopicul , sa prezint problema meaam desfacut stopul de frana din eleronul masinii, care e bineinteles cu leduri. am descoperit ca intrase apa si ruginisera toate piesele mai putin ledurile. am masurat ledurile cu aparatul, toate sunt bune. pe placuta mai erau 12 rezistenta in stare foare proasta, ruginite, facute praf. am reusit sa citesc pe una din ele culorile cerculetelor si am aflat ca sunt de 39 ohmi. am cumparat 12 rezistente de 39 ohmi ( putin mai voluminoase ca altele nu am gasit) si le-am inlocuit. acum problema mea e urmatoarea: pe placuta respectiva mai era un condensator ceramic in paralel pe alimentare insa era asa deteriorat ca nu se mai putea citi pe el si nu stiu ce e cu acel condensator si ce valoare are. macar daca as stii rolul lui as putea aproxima si o valoara. inca nu am alimentat montajul pana nu aflu ce e cu acel condensator. ledurile sunt superflux rosii. atasez si o poza cu placutacu rosu e insemnat locul unde venea condensatorul[attachment=2]DSCF3727_resize.jpg[/attachment][attachment=1]DSCF3728_resize.jpg[/attachment][attachment=0]DSCF3731_resize.jpg[/attachment] Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 21, 2009 Partajează Postat Martie 21, 2009 rezistentele poti sa le inlocuiesti cu unele de aceeasi valoare si putere mai mare,nu-i problemadin pacate,nu inteleg ce rol (ar putea) avea condesatorul ala acolo,e in paralel cu alimentarea? Link spre comentariu
Vizitator tomtomeu Postat Martie 21, 2009 Partajează Postat Martie 21, 2009 rezistente sunt deja schimbate. condensatorul e pe alimentare Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 21, 2009 Partajează Postat Martie 21, 2009 poti sa nici nu-l mai pui atuncisau pune de 100nF ca sa nu ramana locul liber Link spre comentariu
Vizitator tomtomeu Postat Martie 22, 2009 Partajează Postat Martie 22, 2009 asa m-am gandit si eu. maine caut unul de 100nF si il pun. mersi pentru sfaturi Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum