Vizitator Robotroc Postat Martie 20, 2009 Partajează Postat Martie 20, 2009 Are cineva cunostiinte despre asa ceva ? ... Aveti idee unde pot gasii si eu o schema pentru comanda unui motor de curent continuu avand in vedere ca pe TACH_input voi pune un senzor optic ( ca si tahometru ). Vreau sa stiu cand au facut rotile unei masini o rotatie completa si sa pot controla acest lucru cu motor mind asta.Numai bine,Multumesc, Link spre comentariu
radhoo Postat Martie 22, 2009 Partajează Postat Martie 22, 2009 Daca nu te superi, am sa raspund aici mesajului tau privat. Eu iti sugerez sa nu folosesti acest modul, mi se pare mult prea scump pentru ce face. Iar ca sa pot aduce cateva idei inlocuitoare as vrea sa stiu cateva detalii despre ceea ce faci: 1) cate motoare vrei sa controlezi, si in ce configuratie? Pentru o masinuta RC, in mod normal ai 2 motoare: un servo pentru rotile din fata, stanga - dreapta si un motor pe rotile din spate care asigura "propulsia". Pentru toate acestea, poti controla viteza direct din microcontroller, folosind PWM, sau spus altfel, iti alegi un pin de output, state HIGH inseamna comanda motorului, state LOW inseamna repaus, si trimiti comenzile in rafale: HIGH pt x milisecunde, LOW, HIGH pt x milisecunde, LOW, etc. 2) foloseste un HBridge. E simplu de construit, daca vrei arunca un ochi aici, am descris un model folosit de mine: http://www.pocketmagic.net/?p=508 Iar cu basic stamp, eu iar nu te incurajez, am vazut ca ai niste posturi legate de PIC-uri, cred ca ar fi mai bine sa le folosesti pe alea, sau daca vrei ATMega-uri de la atmel (eu asta folosesc). Succes Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum