yo4hhp Postat Martie 30, 2009 Partajează Postat Martie 30, 2009 Astea de prin comert, n-or merge oare, de exemplu la TME am gasit cond multistrat monolitici NPO si acelasi tip sunt si variantele SMD. Link spre comentariu
yo6pir Postat Martie 30, 2009 Autor Partajează Postat Martie 30, 2009 @yo4hhpCele mai stabile condensatoare in VFO sunt cele stiroflex cu hartie si cele cu mica, iar la valori sub 50pF se recomanda cele cu coeficient NPO, marcate cu punct negru. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 31, 2009 Partajează Postat Martie 31, 2009 Daca e stiroflex are dielectric polistiren, daca e cu hartie nu mai e stiroflex. Cei mai indicati pentru VFO par a fi condensatorii ceramici NP0 sau C0G.P.S. Edit: Poate ca lipseste o virgula (stiroflex, cu hartie sau...) - caz in care imi cer scuze. Link spre comentariu
yo6pir Postat Martie 31, 2009 Autor Partajează Postat Martie 31, 2009 Se accepta scuzele, cu toate ca nu erau nevoie. Eu trebuie sa-mi cer scuze ca mai gresesc la tastele astea de la laptop si mai sar cate o tasta. HI! Sunt prea marunte. Link spre comentariu
yo4hhp Postat Aprilie 8, 2009 Partajează Postat Aprilie 8, 2009 In imagine aici am niste condensatori ce banuiesc ca ar merge pt vfo. Sunt gri cu punct negru deasupra si provin dintr-un tv mai vechi. Din toate c-urile demontate cele sub 100-80 pf sunt de culorile astea: gri cu negru. Sunt oare buni pt vfo? Mai am si cu puncte galben, oranj, verde etc, stie cineva semnificatia acestor culori?multumesccalitatea e jalnica...iPhone Link spre comentariu
yo6pir Postat Aprilie 9, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2009 Mai am si cu puncte galben, oranj, verde etc, stie cineva semnificatia acestor culori?Adi, ai tastatura la calculator? Daca da atunci tasteaza in casuta de cautare a lui "GOGU":CODUL CULORILOR LA CONDENSATOARENu e greu, crede-ma! Ai sa te luminezi imediat. Link spre comentariu
yo4hhp Postat Aprilie 9, 2009 Partajează Postat Aprilie 9, 2009 Eu inteleg ca nivelul de caterinca, ironie si aroganta la 6 dimineata la tine e destul de ridicat, si ca esti licentiat in Google Search, dar sa revenim la subiect.Toate codurile pe care le-am consultat tot nu m-au convins 100% ca acel punct sau marcaj deasupra condensatorului reprezinta coeficientul de temperatura. Sunt prezentate codul culorilor pt condensaroare cu 3-4 benzi, iar astea ale mele, au inscris cu text capacitatea si doar acel marcaj colorat, si ma gandesc ca poate fi si toleranta. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Aprilie 9, 2009 Partajează Postat Aprilie 9, 2009 Fara flame, va rog! Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Aprilie 9, 2009 Partajează Postat Aprilie 9, 2009 yo4hhp, am si eu niste condensatoare din acelea recuperate de pe o placa dintr-un TV color vechi si gasisem pe un site semnificatioa culorilor, dar nu mai dau de pagina aceea... :( Cum o gasesc cum dau de stire. Link spre comentariu
BodoRF Postat Aprilie 9, 2009 Partajează Postat Aprilie 9, 2009 Condensatoarele din imaginea de mai sus cred ca sunt Philips.Banda colorata indica coeficientul de temperatura. Link spre comentariu
yo4hhp Postat Aprilie 9, 2009 Partajează Postat Aprilie 9, 2009 Mersi, astea par a fi Condensatoarele sunt de la Philips Link spre comentariu
yo6pir Postat Aprilie 9, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2009 @yo9hrbMie mi se pare ca deja s-a deviat de la subiectul acestui topic si rog moderatorul sa faca bine si sa deschida un nou topic destinat codului culorilor, si sa mute discutia acolo, pentru cei care doresc sa faca cunostinta cu asa ceva, dealtfel procedura care are deja un precedent, cand s-a discutat de transceiverul Forty in topicul numit: "Pot sa transform o statie CB intr-un trcv. de radioamatori?" si discutia, acolo a deviat spre altceva total diferit, ca si aici. Multumesc. P.S. Imi cer scuze dar trebuie sa rectific:Nu trebuie sa deschida un alt topic despre acest subiect, el deja exista in "sectiunea incepatorilor" cu subiect "codul culorilor" A se vedea aici:viewtopic.php?f=66&t=16462&hilit=codul+culorilor Link spre comentariu
yo4hhp Postat Aprilie 9, 2009 Partajează Postat Aprilie 9, 2009 Mai degraba cred ca ar fi util un topic sticky gen Componente electronice in RF. Ar fi multe lucruri de pus aici cu privire la rezistori, condensatoare, conectori, conductori, tranzistoare etc, tabele, coduri, tipuri, atat cele folosite pt HF cat si VHF, UHF Link spre comentariu
yo6pir Postat Aprilie 9, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2009 @yo4hhpStimabile domn, daca intelegi nivelul de caterinca, ironie si aroganta la 6 dimineatainseammna ca esti pe drumul cel bun: incepi sa intelegi si tu ceva. Daca stii ca sunt licentiat in Google Search, te rog sa-mi trimiti si mie confirmarea sa o am si eu la dosar, caci mie-mi lipseste, iar cu:dar sa revenim la subiectmie mi se pare ca ai deviat grav de la subiect deoarece, daca te intereseaza, subiectul acestui topic este: FLL-Stabilizator de frecventa pentru VFO. Si se pare ca tu discuti cu totul altceva aici, iar daca nu esti convins 100% de punctele colorate de pe condensatoare ca reprezinta coeficientul de temperatura, mai pune mana pe carti si studiaza despre acest lucru, sau "licentiaza-te in Google Search" si vei avea numai de castigat din aceasta. Multa stima si spor la cautat! Link spre comentariu
yo4hhp Postat Aprilie 9, 2009 Partajează Postat Aprilie 9, 2009 Intrebarile mele privind alegerea condensatoarelor pt vfo cu fll cred ca sunt destul de on-topic. Ce ai fi vrut sa se discute aici despre acest subiect, cu ce mijloc de transport ma duc la magazin sa-mi cumpar componente pt constructia vfo-ului cu fll, sau cu ce fel de panza de bomfaier imi tai cablajul pt vfo-ul cu fll...Sau hai mai bine sa nu mai postam nimic pe forum ca doar exista Google. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum