mosu20 Postat Septembrie 7, 2012 Partajează Postat Septembrie 7, 2012 nea-bobjna, astept un pm cu mailul unde sa ti-l trimit deoarece l-am gasit prin brambureala de pe PC-ul meu. Link spre comentariu
nea_bobina Postat Septembrie 7, 2012 Partajează Postat Septembrie 7, 2012 @mosu20: am primit hex-ul, multumesc frumos!Pentru restul cititorilor, am stat si-am lucrat mai mult in seara asta cu digitale. Merge bine. PSK31, PSK63, n-are probleme. Repet, nu stiu cum va fi la emisie, dar sa presupunem ca fuge cu un salt de 50Hz. Corespondentul te va pierde, dar daca are un soft precum Digipan, te va gasi repede. Si ce daca? Asta-i frumusetea (radio)amatorismului. Vorba unui coleg forumist de aici, sa-l faci bici si daca se poate, sa mai si trozneasca, hi. Daca nu fuge, atunci e si mai boierie. Hi.Ramane sa studiez daca sincronizeaza bine la frecvente inalte (>10MHz). Link spre comentariu
mosu20 Postat Septembrie 7, 2012 Partajează Postat Septembrie 7, 2012 Un cablaj ceva mai lucrat este aici: fll_disp-1x14_or_1x16_pins.pdf Link spre comentariu
yo9hrb Postat Septembrie 7, 2012 Partajează Postat Septembrie 7, 2012 Are cineva hex pentru acest fll, dar pt. lcd 2x16 ???Mare savant, ai rezolvat cu hexul acesta sau il caut sa il trimit?...Daca se poate si la mine... voi fi recunoscator in veci. yo9hrb (@) yahoo.com.Multumesc. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Septembrie 7, 2012 Partajează Postat Septembrie 7, 2012 Buna dimineata!am primit hex-ul, functioneaza acuma cu lcd 2x16, multumesc! Urmeaza sa vad daca obtin si excursia de tensiune/frecventa de care am nevoie.P.S. Pun si eu o alta varianta de PCB care are exact dimensiunile lcd-ului.multumiri inca o data, Emil Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 8, 2012 Partajează Postat Septembrie 8, 2012 Pai puneti hexul ala aici, poate mai vor si altii sa-l experimenteze.... Link spre comentariu
mosu20 Postat Septembrie 8, 2012 Partajează Postat Septembrie 8, 2012 Pai puneti hexul ala aici, poate mai vor si altii sa-l experimenteze....L-as fi pus desi IK3OIL a cerut sa nu fie facut public dar nu se pot posta fisere hex pe forum si transformarea lor in text este un mister pentru mine, hi.La fel, scrierea unui fisier text in pic este la fel de misterioasa pentru mine. Daca vrei, un pm si il trimit. In felul acesta respect si cerinta lui si se rezolva si problema in sine. Mare Savant multumesc si eu pentru cablaj. Voi purcede la aventura vietii mele, adica voi face primul montaj cu purecei. Cred ca daca se extinde un pic cablajul, se pot monta butoanele precum in cablajul pe care l-am postat. Chestia cea mai grozava ar fi sa verifice cineva daca si cum se poate utiliza si un RIT. Dupa cite am vazut eu la comutarea R-E, un salt de 1,5 KHz este o problema. Eu am incercat si nu mi-a iesit figura. Nu revine exact pe aceeasi frecventa, avind tendinta sa se stabilizeze aiurea dupa citeva treceri.Daca se poate si la mine... voi fi recunoscator in veci. yo9hrb (@) yahoo.com.Multumesc.L-am trimis. Sa fie intr-un ceas bun! Link spre comentariu
nea_bobina Postat Septembrie 8, 2012 Partajează Postat Septembrie 8, 2012 Pai puneti hexul ala aici, poate mai vor si altii sa-l experimenteze....Salut dyogenes,Nu vreau s-o fac pe lupul moralist, ptr. ca nici eu nu-s vreun sfant. Am facut destule pana la varsta asta, he he. Totusi, chiar si pungasii intre ei (cei cu stofa) se respecta. Nu se fura unul pe celalalt, ci convietuiesc intr-o arie comuna de infractiuni, impartita cam in acelasi stil in care marile puteri au bagat mana in placinta europeana, la vremea celui de-al doilea razboi. Ce vreau sa spun mai clar e ca as fi putut posta chiar eu hex-ul respectiv, in orice forma posibila. Explicatia lui mosu20 cred ca reprezinta doar o intentie de moderare la bun-simt, altfel e extrem de subreda (il voi cita cu scuze anticipate, intrucat nu doresc sa ia cele de mai jos ca pe o jignire, va vedea si dumnealui de ce):dar nu se pot posta fisere hex pe forumMda, stricto sensu nu merge. Dar se pot posta arhive de toate felurile, zip/rar/ace... De asemenea, hex-ul respectiv se poate posta pe orice server de sharing care functioneaza (incepand cu cel mai comod si cunoscut, respectiv MediaFire si terminand cu cele din Moldova, de exemplu FileSharing.md ) - apoi sa revii si sa trantesti un link aici. Pozele care apar permanent pot fi incarcate pe servere dedicate (de exemplu Photobucket), sau tinute pe spatii gratuite, pe serverele unor prieteni, sau pe care unii dintre noi le intretinem, etc. etc. etc.Exista o multime de modalitati, dar mosu20 a vrut sa sublinieze clar ca daca e sa respectam munca unui coleg de breasla, asa ar fi cinstit sa o facem. Nu e vorba de o descoperire tinuta la cheie de vreo firma secretoasa a vreunui capitalist sangeros, al carui firmware trebuie crackuit / clonat/ dezasamblat / modificat /etc.... (hi), ci de munca unui om, radioamator din aceasi breasla cu noi, care s-a straduit sa ofere comunitatii o scula pe care multi si-ar fi dorit-o, cu toate micile sale bug-uri. Omul a pus-o la dispozitie publica si nu cere bani pentru ea. Probabil ca ar vrea sa aiba un feedback din partea celor care il utilizeaza, pentru a-si da seama cat de multa lume il socoteste util, cati se bucura de el, eventual cati il critica... ma rog, statistica de tip marketing, dar care reprezinta un indicator al muncii pe care a depus-o. Ca sa faci un soft ca cel care guverneaza functionarea FLL-ului sau, nu e simplu. Ca sa iti spun cinstit, cand am facut primul softulet cu care sa fac sa clipeasca niste LED-uri atarnate pe langa un PIC, mi-a iesit pe nas. Trebuie sa stii binisor limbaj de asamblare ca sa faci ce-a facut italianul. Desigur, se poate face si in limbaje de nivel inalt, obtinand forma hex ulterior, dar lungimea rezultanta va fi mai mare si in multe cazuri, softul respectiv se va misca mai lent. Si eu i-am cerut lui IK3OIL prima versiune a hex-ului, si ii voi trimite un mail sa-l anunt ca montajul sau functioneaza multumitor pe masa mea, sa-i multumesc si sa-l incurajez pentru eventuale imbunatatiri. Asa e frumos si cinstit. Faptul ca intre noi ne mai forwardam pe mail ici-colo cateva astfel de bucati de soft, e una; ca sa pui la dispozitie publica hex-ul omului, in conditiile in care el ofera moka totul, nu e corect.Respect munca omului si subscriu la ideea sugerata in termeni atat de frumos incapsulati de catre mosu20. Hi ! Link spre comentariu
yo4hhp Postat Septembrie 8, 2012 Partajează Postat Septembrie 8, 2012 Salutare,Cumva fisierul original hex pt FLL se cheama "P28_FL15" ?Am vazut ca il aveam salvat prin pc dar nu mai tin minte cand si de unde l-am luat.Multumesc, 73 Adrian Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 8, 2012 Partajează Postat Septembrie 8, 2012 nea_bobina, am in teles ceea ce mi-ai scris, desi nu subscriu in totalitate. Eu nu l-am cerut pentru mine, nu ma puca sa fac eu fll-ul lui ik3oil cu nu stiu ce afisaj, in primul rand pentru ca am o experienta foarte buna cu celalalt, de la MKARS80 si daca ar fi sa-l reproduc vreodata, tot pe acela l-as reproduce. In al doilea rand, asa cum s-a mai discutat, un DDS este net superior iar eu am tot ce imi trebuie pentru a construi asa ceva. Eu am exprimat foarte exact ceea ce am gandit, si anume ca poate sunt si altii interesati, poate chiar doar la modul general, de fisierul respectiv. Am mai vazut la un moment dat pe aici pe forum ca se dadea din mail in mail un link la ceva colectie de reviste parca... nu am cerut link-ul, mi s-a parut si atunci o chestie nefireasca... Am obtinut si eu acea colectie mai "anonim", de pe un site de torente...Cele bune!YO6PMX Link spre comentariu
Marele Savant Postat Septembrie 8, 2012 Partajează Postat Septembrie 8, 2012 Nici nu iti imaginezi cit de "anonim" esti pe un site de torente. In rest de acord cu cele spuse mai sus in legatura cu fisierele lui ik3oil, dar sa stiti ca acum muuult timp in urma se puteau descarca de pe site-ul autorului, pe urma a inceput sa le ofere la solicitare personala. Dar decit deloc e foarte bine si asa! Pe de alta parte, documentatia completa a fll se gaseste pe site-ul lui 9H1LO de ani buni, fara ca IK3OIL sa-i ceara sa o elimine. Eu am testat si varianta cu lcd 2x16, este OK, dar din pacate asa cum am presupus nu este ce imi doream. De fapt am abandonat de mai mult timp ideea de a folosi acest fll la ce vroiam eu. A iesit ca in poza, de fapt mai bine ca in poza, nu sint greseli pe cablaj mult succes celor care vor aborda acesta lucrare. Emil Link spre comentariu
mosu20 Postat Septembrie 8, 2012 Partajează Postat Septembrie 8, 2012 Salutare,Cumva fisierul original hex pt FLL se cheama "P28_FL15" ?Am vazut ca il aveam salvat prin pc dar nu mai tin minte cand si de unde l-am luat.Multumesc, 73 AdrianDa, este fisierul original. Din cite stiu a fost pe mai multe site-uri dar a fost retras la dorinta autorului.nea_bobina, zic si eu precum rabinul:si una si alta. In termeni directi nu mi se pare cinstit sa il fac public nefiind proprietatea mea. Faptul ca am certitudinea ca sunt citeva persoane se vor stradui sa il studieze mai indeaproape si sa comunice si autorului care sunt imbunatatirile posibile m-a determinat sa il pun la dispozitia acestora. Pe de alta parte nici cunostintele mele intr-ale PC-ului nu sunt extraordinare. Asta nu inseamna ca nu sunt dispus sa invat. De cind sunt pensionar am invatat mult mai mult decit as fi crezut vreodata. Daca as fi considerat ca este rusine sa intrebi as fi tacut din gura. Cred ca rusine este sa nu stii si sa nu vrei sa inveti. Ar fi cel putin indecent sa afirmi ca stii totul. In mod sigur insa asta ar fi dovada certa ca nu stii nimic. In concluzie, ambele variante sunt adevarate. Sunt convins ca cei care sunt pe acest forum, chiar daca mai sunt si neintelegeri, sunt oameni cu o anumita tinuta, care stiu sa se respecte si sa ii respecte pe ceilalti.Na ca iar am luat-o pe aratura! Link spre comentariu
yo4hhp Postat Septembrie 8, 2012 Partajează Postat Septembrie 8, 2012 Multumesc pt lamurire.Pentru cine are nevoie, am si eu o varianta de PCB cu o singura placa.E atasat si PDF-ul la scara 1:1, si fisierele Eeagle. Link spre comentariu
nea_bobina Postat Septembrie 8, 2012 Partajează Postat Septembrie 8, 2012 nea_bobina, am in teles ceea ce mi-ai scris, desi nu subscriu in totalitate.Salut dyogenes,Nici o problema. Eu nu l-am cerut pentru mine [...] poate sunt si altii interesati, poate chiar doar la modul general, de fisierul respectiv.Desigur. N-a zis nimeni ca l-ai fi cerut doar pentru tine, dar nu stiu de ce mi se pare ca te-ai cam suparat. N-a fost nimic in postarea mea care sa arate cu degetul spre tine. Si ca tot veni vorba despre cei multi, plus ca mosu20 spunea ca are oaresce probleme cu postarea in format .hex, ei bine, uite, atasez eu HEX-ul standard redenumit in .txt . Cei care au nevoie, pot redenumi extensia in .hex, dupa descarcare.Am mai vazut la un moment dat pe aici pe forum ca se dadea din mail in mail un link la ceva colectie de reviste parca... nu am cerut link-ul, mi s-a parut si atunci o chestie nefireasca... Am obtinut si eu acea colectie mai "anonim", de pe un site de torente...Reviste? Pai spune la ce reviste te referi! Daca ai nevoie de ceva, sunt sigur ca oricare dintre noi va sari cu cate un link, ca doar nu le tinem la dospit doar pentru noi. Eu, cu atat mai putin. Pe de alta parte, nu stiu ce legatura au revistele si cu HEX-ul de la FLL ? Dar nu conteaza, de fapt. Asa cum spuneam, parerea mea e ca cei care tin la dospit informatii care ar trebui sa circule, gresesc. Si va spun si de ce. Curiozitatea in primul rand e foarte mare. Atunci cand ceva e tinut la popreala, majoritatea am fi curiosi sa vedem ce se afla in "dosarul" respectiv. Supriza emisiunii apare abia dupa "desecretizare". Ce te faci daca nu poti face nimic cu informatiile revelate ?! He he he... aici e buba... P28_FL15.TXT Link spre comentariu
nea_bobina Postat Septembrie 8, 2012 Partajează Postat Septembrie 8, 2012 Pentru cine are nevoie, am si eu o varianta de PCB cu o singura placa.Foarte frumos PCB-ul, Cosmin. Felicitari! Inteleg ca ai lucrat si tu un FLL a la IK3OIL ? Daca da, ai incercat sa vezi cum se comporta in PSK31? Ovidiu (6PIR) spunea ca nu prea i-a placut, eu am testat si am revenit mai sus cu o postare in care am aratat ca daca (cel putin la receptie) ridici setarea de sincronizare la 50Hz, drift-ul nu se mai simte decat in cazul in care oscilatorul ar fugi prea repede. Daca l-ai testat si in PSK, poate ne spui ce rezultate ai observat, ar putea fi un indicator util si pentru altii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum