soulraven Postat Martie 20, 2009 Partajează Postat Martie 20, 2009 salut, am o nedumerire...tot lucrez la un proiect de minicomputer de masina, pentru o daciedupa lupte seculare am reusit in mare sa il simulez in proteous si sa mearga totul ok, numai ca acum mi-sa pus pata sa integrez si un kilometraj. folosesc pic16f887numai ca am unele intrebari1. acum am minicomputer si functie de turometru pe CCP1, care pare sa functioneaza bine in proteous si am reusit sa o aduc undeva pe la 10hz prag inferior de masurare.2. Cum folosesc si CCP2 pentru kilometraj fara sa influentez CCP1 si cum fac cu pragul inferior de 10hz.3. a gandeam sa folosesc un senzor daca am sa gasesc, de se foloseau la aparatele de taxat pe taxi, de veneau puse in spatele bordului. Aveti idee de semnale ieseau din senzorul ala? Link spre comentariu
CristianC Postat Aprilie 6, 2009 Partajează Postat Aprilie 6, 2009 Poti folosi in mod independent cele 2 module de captura chiar daca folosesc acelasi timer (TMR1). Trebuie sa scrii softul astfel incat sa nu modifici TMR1 sau prescalerul in timpul functionarii. Cred ca rezolutia de 16biti e suficienta pt o plaja mare de frecvente la intrarea CCP. O alta solutie pentru kilometraj ar fi sa folosesti TMR0 pe post de numarator si sa conectezi semnalul kilometrajului la pinul TOCKI (intrare numarator TMR0). Viteza va fi data de numarul la care ajunge TMR0 dupa o perioada de timp stabilita de TMR2 Link spre comentariu
soulraven Postat Aprilie 6, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2009 am inteles in mare......dar sunt incepator...ma poti ajuta cu mai multe detalii si poate si ceva exemple? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum