Laci Postat Martie 20, 2009 Partajează Postat Martie 20, 2009 Salut, Vad destule posturi de genul: ce programator sa folosesc, oare merge etc. Eu ma gandeam mai demult sa fac programatorul : http://www.fischl.de/usbasp/ pretul ar fii de 70RON+transport, daca nu se adun destule comenzi atunci nu merita sa ma apuc. Precizez ca foloseste softul AVRDUDE, nu merge direct din AVR Studio. Pe parcurs asi putea sa fac din el programator paralel pentru a resete fuse bitit scrisi aiurea Ce ziceti dati 70RON pentru un programator pe USB testat si functional 100%? Link spre comentariu
nana Postat Martie 20, 2009 Partajează Postat Martie 20, 2009 ma eu am vre-o 3 programatoare functionale pe USB si unu pe serial. Insa nu am nici unu parlalel ca sa resetez fuse biti, daca ai vre-o schema da si mie ..Sincer omule nu se merita sa dai 70 de ron pe usbaps cand cu 30 de ron iei toate piesele.. dar na acu stiu ca o sa ma critici ca efortu intelectual trebuie si ala platit. 2 parerea mea personala AVR DUDE da bataie la orice soft de programare am vazut pana acum. Am lucrat mai putin cu cel din AVR Studio ca nu am folosit nici odata mediu lor de dezvoltare. Insa interfata ioc la AVRdude insa e f usor de folosit dupa ce prinzi putin habar de MCu-uri. Acu am trecut la desvoltare sub gcc cu ajutoru lu eclipse, insa are un plugin avr care are si o interfata mai friendly pt avrdude Link spre comentariu
bogdan_ Postat Martie 20, 2009 Partajează Postat Martie 20, 2009 Eu am facut unul si nu mi-a mers. Am tot incercat si nu a vrut. Ma chinuiam cu el pentru ca nu aveam port serial pe calculator si cu adaptorul usb-serial un pony prog freaca la el vreo ora sa programeze 2K. Asa ca am facut avr 910: http://www.klaus-leidinger.de/mp/Mikroc ... ammer.html E optimizat pentru a fi folosit cu adaptoare usb-serial, merge foarte repede si sunt mult mai multe softuri de programare care il suporta. Daca ar fi sa fac unul pe usb, l-as face din FT232 si avr910. Un alt motiv pentru care nu prea ar merita sa te apuci sa il faci este ca se gaseste de vanzare pe anumite situri du 50 ron. Link spre comentariu
nana Postat Martie 20, 2009 Partajează Postat Martie 20, 2009 Eu am facut unul si nu mi-a mers. Am tot incercat si nu a vrut. Ma chinuiam cu el pentru ca nu aveam port serial pe calculator si cu adaptorul usb-serial un pony prog freaca la el vreo ora sa programeze 2K. Asa ca am facut avr 910: http://www.klaus-leidinger.de/mp/Mikroc ... ammer.htmlE optimizat pentru a fi folosit cu adaptoare usb-serial, merge foarte repede si sunt mult mai multe softuri de programare care il suporta. Daca ar fi sa fac unul pe usb, l-as face din FT232 si avr910. Un alt motiv pentru care nu prea ar merita sa te apuci sa il faci este ca se gaseste de vanzare pe anumite situri du 50 ron.EU am o varianta de avr910 pe usb dar fara FT232 ci cu un atmega8 care imi face conversia si cateva rezistente. Acesta este facut PCb la comanda si totu SMD si mi-a iesit mai mic decat o cutie de chibrituri.+ avr910 merge direct cu avr studio si cu CodeVision AVR Link spre comentariu
nana Postat Martie 22, 2009 Partajează Postat Martie 22, 2009 salut a incercat cineva programatorul High voltage programmer de la HVaps varianta de USBaps doar in mod High voltage ?!! am atasat resursele acestui programator !! Link spre comentariu
XAN77 Postat Martie 25, 2009 Partajează Postat Martie 25, 2009 EU am o varianta de avr910 pe usb dar fara FT232 ci cu un atmega8 care imi face conversia si cateva rezistente. Acesta este facut PCb la comanda si totu SMD si mi-a iesit mai mic decat o cutie de chibrituri.+ avr910 merge direct cu avr studio si cu CodeVision AVRvreau si eu, daca se poate, schema/link a acestui programator (avr910 doar cu atmega8)Multumesc. Link spre comentariu
nana Postat Martie 27, 2009 Partajează Postat Martie 27, 2009 Ai aici tot, Schema, HEX, si driver pt windows, softu emuleaza un VCP(virtual com port), merge cu Avrdude si cu COde Vision AVR cu programatoru lui. cu altceva nu am incercat ! Link spre comentariu
Vizitator bboyandru Postat Aprilie 8, 2009 Partajează Postat Aprilie 8, 2009 ma eu am vre-o 3 programatoare functionale pe USB si unu pe serial. Insa nu am nici unu parlalel ca sa resetez fuse biti, daca ai vre-o schema da si mie ..Sincer omule nu se merita sa dai 70 de ron pe usbaps cand cu 30 de ron iei toate piesele.. dar na acu stiu ca o sa ma critici ca efortu intelectual trebuie si ala platit. 2 parerea mea personala AVR DUDE da bataie la orice soft de programare am vazut pana acum. Am lucrat mai putin cu cel din AVR Studio ca nu am folosit nici odata mediu lor de dezvoltare. Insa interfata ioc la AVRdude insa e f usor de folosit dupa ce prinzi putin habar de MCu-uri. Acu am trecut la desvoltare sub gcc cu ajutoru lu eclipse, insa are un plugin avr care are si o interfata mai friendly pt avrdudeUite aici unul pe paralel (e cel cu care lucrez eu, f?cut de mine)http://www.olimex.com/dev/avr-pg2.html?i eu folosesc Eclipse pe linux cu gcc-avr, cu Avr plugin ?i cu avrdude, e foarte simplu. Link spre comentariu
Laci Postat Aprilie 9, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2009 Multumesc pentru raspunsuri. Link spre comentariu
Vizitator metalman_lsp Postat Aprilie 24, 2009 Partajează Postat Aprilie 24, 2009 eu am avut vreo 6 atmega 32 "blocate" cu pony prog si am facut pentru ele un "deblocator" din un atmega 16 dupa o schema din conex care folosea atmega8. bine ca am luat de acolo doar schema sursei de alimentare care era ceva de genul 4 tranzistoare ca sa dea cele 2 tensiuni +12 si +5. softul pentru deblocare l-am scris in c si e facut dupa foaia de catalog a microcontrolerului ce trebuia deblocat. e destul de simplu si nu merita achizitionarea unui programator paralel. Acum programez cu avr910 usb cumparat de pe www.kitshop.ro , merge destul de bine la 16K de program stai cam 10 minute dar totusi.... eu zica ca merita.. (scuze pentru ortografie) Link spre comentariu
Vizitator proiect_01 Postat Mai 24, 2009 Partajează Postat Mai 24, 2009 Eu am 3 atmega8 blocate, deblocatorul acela poate sa le deblocheze ? Il rog pe metalman_lsp sa-mi raspunda si daca da cit ma costa schema si softul ca sa-l fac si eu.Pentru Laci - cred ca merita efortul tau sa realizezi acel programator si este prea devreme din zece mesaje satragi concluziile, abia dupa ce il pui in vinzare ai sa vezi cit de solicitat este. Un programtor functional peUSB va fi cautat si pentru AVR si pentru PIC. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum