KOSTYKA Postat Martie 19, 2009 Partajează Postat Martie 19, 2009 stie cineva , cum se numeste pasta cu care se umple anumite cutii in care se introduce un montaj electronic de exemplu, iar dupa intarirea ei , acesta fiind protejat de mediul exterior, din toate punctele de vedere: mecanic, intemperii, etc. cam ce denumire are si unde s-ar putea gasi? va multumesc!! Link spre comentariu
alexutu Postat Martie 19, 2009 Partajează Postat Martie 19, 2009 INCEARCA CU CEARA Link spre comentariu
KOSTYKA Postat Martie 19, 2009 Autor Partajează Postat Martie 19, 2009 da, ar fi bun ,dar as vrea totusi sa reziste la temperaturi mari pana in 90'C, pe cand ceara , s-ar topi, stiu ca este ceva dar nu stiu unde pot gasi si mai nasol, ca nu stiu nici cum ii spune. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Martie 19, 2009 Partajează Postat Martie 19, 2009 Cred ca rasina ( rasini epoxidice ). Link spre comentariu
KOSTYKA Postat Martie 19, 2009 Autor Partajează Postat Martie 19, 2009 Cred ca rasina ( rasini epoxidice ).si de unde as putea cumpara asa ceva? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Martie 19, 2009 Partajează Postat Martie 19, 2009 http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?showtopic=1081&pid=12725&mode=threaded&start=&do=findComment&comment=12725 Link spre comentariu
twitterfire Postat Martie 19, 2009 Partajează Postat Martie 19, 2009 A?a po?i s? pui ?i silicon, care merge la temperaturi mari.Dar nu v?d cum se mai face transferul termic. Dac? ai piese care disip? c?ldur? e cam nasol. Link spre comentariu
KOSTYKA Postat Martie 20, 2009 Autor Partajează Postat Martie 20, 2009 deci ,eu vreau sa protejez un montaj electronic de toate expunerile daunatoare(umiditate in principal) si acesta as dori sa il introduc intr-o cutie de PVC apoi sa torn asupra lui o masa anume (de exemplu : rasina epoxidica), mentionez ca montajul nu disipa nici un grad de caldura , ci trebuie sa fie protejat de caldura (90'C),umiditate,etc.... stie cineva de unde pot cumpara online aceasta rasina ? cam cat ajunge? Link spre comentariu
adicontakt Postat Martie 20, 2009 Partajează Postat Martie 20, 2009 pai daca nu sunt socuri mecanie poti baga lejer slicon sau spuma poliuretanica . de curiozitate ce montaj e si unde il folosesti? Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 22, 2009 Partajează Postat Martie 22, 2009 electropast?????(seam?n? cu un chit... ?i când se solidific? zici c?-i ciment) Link spre comentariu
djlove Postat Martie 22, 2009 Partajează Postat Martie 22, 2009 Sau bison epoxy, il gasesti prin magazine gen carrefour, bricostore, e sub forma a 2 serigi lipite intre ele cu un piston comun. Amesteci ambele componente bine si il torni acolo, cand se usuca se face ca sticla.Dar cred ca in cazul tau poti folosi foarte bine silicon, care izoleaza mai bine din punct de vedere termic Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Martie 23, 2009 Partajează Postat Martie 23, 2009 Siliconul cred ca este coroziv Link spre comentariu
mișa Postat Martie 23, 2009 Partajează Postat Martie 23, 2009 Cea mai utilizata substanta e nestrapol.(rasina poliesterica) http://www.industrial-coatings.eu/ro/nestrapol-450-66 Se foloseste pentru ca e mult mai ieftina decit rasinile epoxidice. Rasinile epoxidice sunt mult mai bune dar mult mai scumpe. Atit nestrapol cit si rasini epoxidice se fabrica in Romania la Policolor de exemplu. Daca cumperi de acolo, (la cutie de 20Kg parca) vezi sa te interesezi daca au setul complet (adica si intaritorul) Eu era sa cumpar o cutie de 20Kg fara sa stiu ca intaritorul nu e inclus in kit (ce timpenie, fara intaritor nu ai cum folosi rasina) Rasini epoxidice gasesti si la TME, in borcane mai mici. (1KG parca) Ei livreaza kitul complet. Rasini poliesterice nu mai tin minte daca gasesti la TME dar cauta tu la "chimicale" Si epoxidice gen Bison sunt foarte bune dar sunt foarte scumpe daca ai de turnat cantitati mai mari. Superglue nu e bun la turnari. De fapt nu e bun la nimic. Siliconul (tot de la TME) nu e coroziv dar e scump si rezulta o masa de cauciuc foarte elastic. Nu e bun in toate aplicatiile din punct de vedere mecanic. De asemenea e permeabil la anumite substante, unele corozive. Siliconul la care ma refer seamana dupa intarire cu siliconul care-l cumperi in tuburi dar se prepera prin amestecarea a 2 componente si initial e suficient de lichid incit sa-l poti turna. Referitor la nestrapol si epoxi, si ele initial pot fi turnate cu usurinta. Dupa intarire, apar ca o masa sticloasa, dura. Epoxi e mult mai dur. Nestrapolul e mai casant, mai usor de spart si de remarcat, isi micsoreaza putin (da' putin) volumul prin intarire. Acest fapt (si nu numai) il face sa nu fie bun pentru lipituri spre deosebire de epoxi. Electropasta e de fapt o rasina epoxidica in care au fost adaugate pulberi din materiale dure. (la fel si Poxipolul) Link spre comentariu
mișa Postat Martie 23, 2009 Partajează Postat Martie 23, 2009 KOSTYKA, daca nu ti cu suparare, da si tu un nume mai sugestiv acestui topic (redenumeste-l), macar din respect pentru cei care s-au obosit sa raspunda la un subiect cu numele "cine stie???". "Cine stie, cistiga" - nu? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum