Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme cu un ATMega32 :(

vladutz2000

Postări Recomandate

Salut

Am cumparat si eu un ATMega32 si vreau sa fac cu el un sistem de afisare grafica pe monitoare VGA .. stiu .. cam greu :P .. oricum .. ideea e ca am probleme cu programarea si nu stiu ce sa fac .. am construit programatorul asta care e atat de simplu incat incape intr-o mufa .. e compatibil cu AVR ISP si lumea zice ca merge : http://gopchandani.wordpress.com/2007/0 ... rogrammer/

Am deschis PonyProg si am selectat ca interfata AVR ISP I/O (asta e programatorul sigur , nu e API , API e programatorul comercial cred ) .. am incarcat un hex in buffer si am dat program device .. programatorul mergea , dar nu descarca tot programul ... inainte sa ma bag la modificat delay-uri (care e mai mult ca sigur solutia) am intrat la setarile programatorului .. si stiind ca e unul construit si nu unul cumparat .. am dat Invert SCKL ... si am dat program sa vad daca merge ... din momentul ala imi zice numai "Unable to probe , bad device or device locked" ... si imi citeste toti bitii de configurare ca fiind setati pe "1" , ceea ce mi se pare foarte ciudat .. si daca ii dau read si ii dau ignore la eroarea de care am zis (da .. o da la orice operatiune legata de microcontroller ) ceea ce imi citeste sunt numere si caractere consecutive ... de exemplu in zona cu hexurile imi da 00 01 02 03 04 05 06 si la zona cu date imi da ceva de genul @@ ## $$ AA BB CC DD EE FF .. si asa mai departe .. voi ce ziceti .. s-a ars :( ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vladutz2000

3

• junior

2

• Laci

2

Top autori în acest subiect

Mdaa, programatoarele sin 4 rezistente au defectul asta, adica odata merg si odata nu :), poate nu ai 5V la LPT, sau delayurile nu era bune etc.. daca nu poti citi nimic din avr, si esti sigur ca schema, tensiunile, softul etc sunt bune, atunci ai blocat-o, cel mai probabil ai schimbat fuse bitii. Te duci si cumperi alt controller :)

Link spre comentariu

deci cum spuneam programatorul merge bine .. imi zici si mie unde trebuie sa am 5V la LPT ? pe ce pin..? oricum eu cred ca s-a ars totusi .. nu am umblat la fusebiti

Link spre comentariu

pe mine nu ma doare sa cumpar alt controller ca sunt ieftine .. da poate era ceva rezolvabil .. totusi cred ca chestia cu invert SCKL l-a terminat :|oricum acum stiu ca ce trebuia sa fac era sa modific delay-urile da cred ca acum e cam tarziu ... apropo de delayuri .. (inarzieri)

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator LiviuF

am si eu o problema cu microcontrolerul atmega32L (L=low)am construit programator pt el, l-am programat, dar dupa un timp mi s-a bulit la programator SCK si resetu (s-au intrerupt firele), eu nu mi-am dat seama si am incercat sa ii schimb fuse bitii, a dat o eroare si dupa aceea nu am mai putut comunica cu microcontrolerul. intrebarea mea este: merge "resuscitat"? sau este pierdut?multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări