gheo23 Postat Martie 19, 2009 Partajează Postat Martie 19, 2009 Iata pe scurt problema.Cateodata mai gasesc un film bun si-i caut subtitrarea in romana dupa care cu total video converter fac un disc sa-l pot visiona pe tv la calc fiind obositor.Subtitrarea are dimensiuni cam mici totusi. Pe calc e simplu, SM Playerul are facilitati de modificare a dimensiunii scrisului dar DVD-ul ba. Intrebarea este: cum fac sa modific dimensiunea scrisului inainte de copierea discului ? Am incercat cu Word , sa modific dimensiunea fontului dar n-a mers. Deci cand vad filmul pe calc dim e normala dar dupa conversia in DivX scrisul e mic. Ori poate o alta metoda de a adauga subtitrarea la film ca sa-l pot copia dupa aceea pe disc! Deranjul nu e foarte mare caci nu sunt un cinefil inrait dar ma intriga problema!Multam pt atentie si pt ev raspuns .O zi cat mai buna va doresc Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Martie 19, 2009 Partajează Postat Martie 19, 2009 Nu poti modifica dimensiunea subtitrarii afisate prin modificarea marimii caracterelor din fisierul subtitrarii Ca sa poti marii dimensiunea subtitrarii afisate trebuie ca playerul tau sa suporte aceasta functie; din cate stiu eu sunt putine care au aceasta functie... nici al meu nu are :cry: Link spre comentariu
yo9hnf Postat Martie 19, 2009 Partajează Postat Martie 19, 2009 ORION de nush ce fel are posibilitatea asta dar nu e mare branza. Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 19, 2009 Partajează Postat Martie 19, 2009 vezi pe softpedia, mtz a f?cut un tutorial foarte bun pe tema asta... Link spre comentariu
gheo23 Postat Martie 19, 2009 Autor Partajează Postat Martie 19, 2009 Da MifTy! Am intrat, am citit (dupa ce m-am inreg) si aku incerc. Multumesc! Va tin la curent cu ce-am rezolvat. Link spre comentariu
adicontakt Postat Martie 19, 2009 Partajează Postat Martie 19, 2009 daca are tv out placa ta video la calc iti mai trebuie un cablu si s-a rezol vat problema ta. eu asa vad filemele de pe calc pe tv Link spre comentariu
gheo23 Postat Martie 20, 2009 Autor Partajează Postat Martie 20, 2009 Placa video are iesire coaxiala si nu sunt multumit de calitate!Intre timp am descarcat Gomencoder dar tot nu reusesc sa adaug subtitrarea. Mai incerc! Apropo de workshop subtitle: unde se descarca fisierul cu filmul la care am adaugat subtitrarea? Eu nu-l gasesc. Poate stie cineva... Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 21, 2009 Partajează Postat Martie 21, 2009 Placa video are iesire coaxiala si nu sunt multumit de calitate! Intre timp am descarcat Gomencoder dar tot nu reusesc sa adaug subtitrarea. Mai incerc! Apropo de workshop subtitle: unde se descarca fisierul cu filmul la care am adaugat subtitrarea? Eu nu-l gasesc. Poate stie cineva... adic? ai desc?rcat un .sub sau .srt cu subtitle workshop ?i nu-l g?se?ti, sau ai desc?rcat cu un browser???vezi în folderul unde e instalat sw-ul, sau în my documents... dac? ai desc?rcat cu un browser, ?i n-ai modificat set?rile ini?iale, ori pe desktop, ori în my documents!!!... Link spre comentariu
gheo23 Postat Martie 21, 2009 Autor Partajează Postat Martie 21, 2009 Eu am crezut ca subtitle workshop adauga filmului subtitrarea si ma asteptam sa gasesc undeva un fisier cu acest continut dar se pare ca programul face doar o editare a textului subtitrarii . Eu caut un program care sa adauge subtitrarea filmului (care deobicei e in format AVI) fara sa modifice marimea fontului asa cum face total video converter . Link spre comentariu
gheo23 Postat Martie 21, 2009 Autor Partajează Postat Martie 21, 2009 A! In workshop cum pot modifica dim fontului fara sa reeditez textul ca apoi sa-l salvez in fisier .srtAdica, daca incarc subtitle in workshop si select all apoi modif fontul pot salva modif facute si dim fontului sa creasca in final? Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 22, 2009 Partajează Postat Martie 22, 2009 iar am fost vag, ?i omul s-a uitat la primul lucru care are treab? cu problema lui...deci: mtz a f?cut 2 tutoriale acolo, unul în care explica cum se modific? o subtitrare ca s? fie corect afi?at? de un dvd player stand-alone, (cel despre care ne întrebi acum), ?i un altul, în care spune cum ?i care dvd playere suport? firmware modificat astfel încât s? afi?eze corect diacritice, subtitr?ri pe 3 rânduri, dimensiuni multiple de fonturi onscreen, etc.tipul a modificat în sensul ?sta firmware-ul multor dvd playere, îns? binurile alea erau pe o pagin? care nu mai exist? pe serverele softpedia... ?i din câte am s?pat eu, mtz nu ?i-a ref?cut pagina aia în alt? parte, pe alt server...mai e un alt tutorial în care explic? cum se remuxeaz? filmele astfel încât s? ob?ii un dvd cu meniuri, subtitr?ri, etc...între timp, (tutorialele alea dateaz? de prin 2003-2004, când abia începuser? s? apar? pe la noi dvd playerele stand-alone) ?i cel mai b??it dvd player "3 la 10 mii" ?tie de diacritice, ?i, undeva, adânc ascuns prin meniu are ?i op?iunea de stabilire a m?rimii fontului de afi?are...bineîn?eles, nu v? a?tepta?i la playere de marc? s? ?tie asta... gen philips, lg, etc, ci la m?rci de care n-ai mai auzit pân? n-ai v?zut ce scrie pe "oferta special? de la carrefour". sau cora. sau real. sau cucubau!!!... Link spre comentariu
nickrvl Postat Martie 22, 2009 Partajează Postat Martie 22, 2009 M-am chinuit si eu o perioada cu subtitrarile, pina la urma am ajuns la concluzia ca cel mai bine (pentru mine) e sa includ subtitrarea in film (in cazul in care vreau sa vad pe TV), subtitrarea in film o bag cu VirtualDub cu ajutorul Plugins "Subtitler.vdf " iar subtitrarea o transform in format vdf cu ajutorul lui "DivXLand_MediaSub_205".Cu acestea doua bag subtitrarea in film, cu fontul care il vreau, culoarea pe care o vreau si pozitionare pe ecran unde vreau. Bineinteles ca trebuie ceva experimente la inceput si dureaza un pic pina ce i-si face VirdualDub treaba... Link spre comentariu
gheo23 Postat Martie 25, 2009 Autor Partajează Postat Martie 25, 2009 Am spus ca va tin la curent.Iata ce am gasit:-AVIAddXSubs este free si isi face treaba simplu si eficient in doar cateva min. deci embed + format + position subtitle.Singura chestie, evident, este ca formatul video trebuie sa fie DivX dar asta se rezolva cu orice converter.Nota 10!-DivXLand Mediasubtitler- excelent editor in cazul cand suteti mai pretentiosi si vreti sa reeditati textul subtitrarii.Acum pot sa vad in sfarsit asa cum am dorit un film bun alaturi de prieteni, asa cum va consider pe toti cei care activati pe acest forum si de la care , nu de putine ori, primesc ajutor.Sa fiti fericiti ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum