Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

diode


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

sursa este una de laborator didactica ,scoate de la 0-2-4-6-12-24 v si alternativ si continu ,numai ca pe ramura de 12 v scoate 17v cred ca asa a fost conceputa sa se incarce baterii auto altfel nu vad de ce sa scoatA pe ramura de 12 v 17v si scoate 5 amperi pe fiecare tensiune ,cred ca o sa incerc cu diode inseriate ,nu vreau sa ma complic cu tot felul de montaje , ce diode sa folosesc ca sursa scoate 5 amperi (denumire diode, gen 1n4--- sau am may vazut in montaje BY----).ZENER-UL CUM IL PUN INTRE ,intre plus si minus pe ramura de 12v(17)v sau inseriat .cu zener nu stiu daca reusesc ca ea are un comutator rotativ si face contacte inte un fir si mai multe si apoi scoate pe 2 fire a cele tensiuni ,daca il pun dupa punte imi taie la toate 2,7v deci cred ca o sa merga numai cu dioade inseriate pe ramura de 12v(17).

Link spre comentariu

Problema cu diodele inseriate este ca la curenti mici (zeci-sute de mA) au o cadere de tensiune de 0,65-0,7V, iar pe masura ce creste curentul aceasta creste si ea ajungand - fct. de dioda, la 1-1,2V.Acestea fiind spuse, pt un consum de 5A va trebui sa folosesti diode redresoare normale de minim 10A - tip 10SIxx. Cifrele din coada care dau tensiunea inversa maxima nu conteaza, diodele fiind montate in direct. Pt. 5A, la un consum continuu, pe fiecare dioda se va disipa (continuu) o putere de 5-6W asa ca vor trebui montate pe radiatoare serioase.

Link spre comentariu

pai ce modificare ,normal mai trebuie scose spire din secundar si la cum este facut trafo este cam greu,este un trafo destul de mare cu multe inafasurari si si multe mediane ? pai 4 diode care suporta un consum de 10 a nu ar trebuie sa se incalzeasca la un consum de 5a sau...mai mare daraua cu modificatul traf-ului.sursa nu este stricata ,nu tine de reparat ,asa a fost conceputa ,are un trafo 4 iesiri de vin la comutator ,un fir de este comun la butonul de rotesti la comutator si 2 fire de duc la punte redresoare ,este foarte simpla nu este stricata este functionala ,plus 2 fire de duc la un bec de power on.asa am banuit eu ca daca scoate 17 v si asta dupa punte a fost facuta sa incarce si baterii auto ca nu vad rostul ca pe domeniul de 12v sa fie 16,8-17v.

Link spre comentariu

am masurat in sarcine este 16v si deacea trebuie sa reduc la macr 14 v ca alimentez un amplificator auto si in nci 20 de min de functionare se incinge radiatorul de nu poti sa ti mana?pai ea scote si alternativ si cc adica are 2 fire trase inainte de punte si sunt scoase afara plus firele de dupa punte acolo este continuu,este o sursa didactica de laborator la fel ca una de era pe la laboratoarele de fizica sau pe la ca sa pionerilor >,se foloseste pe la scoli sau se folosea ,eu folosesc cc generat de sursa .

Link spre comentariu

o sa masor cu amplificatorul dat la maxim sa vad daca scade tensiunea ,amplificatorul are siguranta de 15a banuoiesc ca daca este pe la jumate tot consuma vre-o 5 a ,la astya nu ma-m gandit trebuie sxa masor. dar zic ca totus 17 v in gol este mult sa alimentez ceva ce a fost conceput sa lucreze la 14-14,5 maxim si asta dupa puntea redrezoare.

Link spre comentariu

Io sunt de parere ca nu vei avea probleme cu el. Dar mai apare o problema. Tensiunea asta , o fi filtrata sau nu? Amplificatorul , are sau nu condensatori pe circuitul de alimentare? Pentru ca daca tensiunea din redresoru' ala nu e filtrata si amplificatorul are minim un condensator pe alimentare o sa fie cam nasol. Ajungi la 22v dupa filtrare , tensiune la care sigur se arde ceva in amp. :cry:

Link spre comentariu

are un condensator de 500 de micro farazi la 50 v de marime cam cat un ruj dar cu diametrul mai mare.de ce imi este necaz ca erau vre-o 20 de surse din aste si am ales-o tocmai pe asta ?asta a fost norocul dar tinand cont ca a fost gratis merge.pai cum ajune in amplif 22 ca in el am zis ca intra 17 si are convertor in interior.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări