Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ceas cu PIC si display de Nokia 3310

Postări Recomandate

• Răspunsuri 77
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

De mers merge, dar frecventa e influentata foarte tare de variatile de temperatura si voltaj. Spun si voltaj, pentru ca nu orice ceas foloseste regulator de 5V, ci e de preferat sa se mearga pana la vreo 2V de pe acele baterii.Bineinteles, oscilatorul RC intern are aplicatiile lui, dar in nici un caz pentru ceasuri.Desfac cel mai ieftin ceas chinezesc si gasesc un cuart.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...
  • 6 luni mai târziu...

Recomand un bread-board ... sa nu fiti dezamagiti de precizia ceasului !

Am avut multe topicuri/posturi, pe forumul PBP si aici,  vis-a-vis de implementarea (in PicBasicPro - singurul limbaj pe care-l "stiu") a celor 2 coduri (clock si temperatura) intr-un singur program. Din pacate nu am putut ajunge la o solutie corespunzatoare. In PBP comenzile de citire a senzorului DS introduc o intarziere care "distruge" precizia ceasului. Doar cu clock extern, de genul 1307, este viabil un astfel de montaj (repet, cu codul scirs in PBP - in alte limbaje exista montaje similare care functioneaza foarte bine !). Dar trebuie rescris codul si nu (mai) prezinta interes pentru mine ...

LE : Montaje mult mai interesante gasiti la distinsul nostru coleg : http://nicuflorica.blogspot.ro/2013/06/afisajul-folosit-la-telefoanele-nokia_17.html

Editat de fratello
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări