tuborgx2 Postat Februarie 4, 2013 Partajează Postat Februarie 4, 2013 Folosind un 16F628 (sau A), 1 DS18B20 la portul RA1, push-buton pentru Hours la RB3 si pentru Minutes la RB2, a rezultat urmatorul montaj :Sunt interesat de acest montaj.Repune te rog schema si hex-ul. Link spre comentariu
fratello Postat Februarie 5, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2013 Schema + hex pentru ceas & termometru cu PIC 16F628A, DS18B20 si display de Nokia 3310(5110). Link spre comentariu
lama Postat Februarie 5, 2013 Partajează Postat Februarie 5, 2013 Schema + hex pentru ceas & termometru cu PIC 16F628A, DS18B20 si display de Nokia 3310(5110).De curiozitate de ce ai folosit cuartul? Eu am facut ceva asemanator(cu 1602)si merge fara probleme fara cuart.Stima Link spre comentariu
10vid Postat Februarie 5, 2013 Partajează Postat Februarie 5, 2013 De mers merge, dar frecventa e influentata foarte tare de variatile de temperatura si voltaj. Spun si voltaj, pentru ca nu orice ceas foloseste regulator de 5V, ci e de preferat sa se mearga pana la vreo 2V de pe acele baterii.Bineinteles, oscilatorul RC intern are aplicatiile lui, dar in nici un caz pentru ceasuri.Desfac cel mai ieftin ceas chinezesc si gasesc un cuart. Link spre comentariu
metrix4you Postat Februarie 24, 2013 Partajează Postat Februarie 24, 2013 am desenat cablajul si silk screen-ul pentru cine doreste.in scurt timp o sa-l realizez sa vad ce poate cablaj 1.pdf Componente 1.pdf Link spre comentariu
Kreator Postat Martie 12, 2014 Partajează Postat Martie 12, 2014 @FratelloPoti atasa librariile folosite?Multumesc! Link spre comentariu
fratello Postat Martie 13, 2014 Autor Partajează Postat Martie 13, 2014 In PBP nu folosesc librarii. Link spre comentariu
Liviu M Postat Martie 13, 2014 Partajează Postat Martie 13, 2014 Ca de altfel in nici un alt limbaj.Ce folosim sunt biblioteci de functii. Library la englezai nu e librarie ci biblioteca, libraria e bookshop. Link spre comentariu
FlorinNTh Postat Septembrie 21, 2014 Partajează Postat Septembrie 21, 2014 Schema + hex pentru ceas & termometru cu PIC 16F628A, DS18B20 si display de Nokia 3310(5110). Salutare, Poti sa mai postezi documentatia proiectului? Multumesc. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Septembrie 21, 2014 Partajează Postat Septembrie 21, 2014 si eu sunt interesat de hez si tot ce tine de construirea acestui ceas am si eu 2 display nokia 5110 unu functional 100% si unu doar cand are chef afiseaza doar in fundal (sters ) Link spre comentariu
fratello Postat Septembrie 22, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2014 Mai postez inca o data fisierele solicitate ... Nota : din lipsa de timp (si interes !) am renuntat sa mai dezvolt acest proiect ! termo_clock_Nokia.zip Link spre comentariu
FlorinNTh Postat Septembrie 22, 2014 Partajează Postat Septembrie 22, 2014 Mai postez inca o data fisierele solicitate ... Nota : din lipsa de timp (si interes !) am renuntat sa mai dezvolt acest proiect ! Multumesc, Am desenat in fuga un cablaj conform schemei postate, dupa verificare voi posta varianta finala de cablaj. Link spre comentariu
fratello Postat Septembrie 22, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2014 (editat) Recomand un bread-board ... sa nu fiti dezamagiti de precizia ceasului ! Am avut multe topicuri/posturi, pe forumul PBP si aici, vis-a-vis de implementarea (in PicBasicPro - singurul limbaj pe care-l "stiu") a celor 2 coduri (clock si temperatura) intr-un singur program. Din pacate nu am putut ajunge la o solutie corespunzatoare. In PBP comenzile de citire a senzorului DS introduc o intarziere care "distruge" precizia ceasului. Doar cu clock extern, de genul 1307, este viabil un astfel de montaj (repet, cu codul scirs in PBP - in alte limbaje exista montaje similare care functioneaza foarte bine !). Dar trebuie rescris codul si nu (mai) prezinta interes pentru mine ... LE : Montaje mult mai interesante gasiti la distinsul nostru coleg : http://nicuflorica.blogspot.ro/2013/06/afisajul-folosit-la-telefoanele-nokia_17.html Editat Septembrie 22, 2014 de fratello Link spre comentariu
FlorinNTh Postat Septembrie 22, 2014 Partajează Postat Septembrie 22, 2014 Nu-i problema, mai experimentam si noi. Din pacate inca nu ma bazez pe vreun limbaj ca sa pot dezvolta proiectul. Care este marja de eroare/precizie a ceasului? Interesante proiectele de la adresa mentionata. Link spre comentariu
FlorinNTh Postat Septembrie 23, 2014 Partajează Postat Septembrie 23, 2014 Salutare, Postez fisierul, daca sunt greseli va rog sa ma corectati. Ceas PIC_LCD_NOKIA_V2.lay6.txt Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum