Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ceas cu PIC si display de Nokia 3310

Postări Recomandate

Am tot cautat pe net, dar nu am gasit nimic ; am facut "celebrul" termometru cu DS18B20 + 12F675 si mai am citeva display-uri de Nokia 3310 pe care as vrea sa le folosesc la constructia unui ceas. A fost candva (cred ca in 2005) pe acest forum, un topic cu acest subiect, dar, din pacate, atasamentele cu schema lipsesc ! Ma poate ajuta cineva cu o schema functionala a unui astfel de montaj ? Multumesc anticipat ! Numai bine !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 77
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cineva de pe acest forum "junior", a modificat un soft de LCmeter viewtopic.php?f=29&t=34338&start=15

ca sa poata folosi un afisaj de Nokia 3310. Pentru a initializa display-ul a spus ca a folosit fisiere sursa de aici:

http://sandiding.tripod.com/lcd.html

Cred ca daca ai suficiente "resurse" sa sti sa combini un soft de ceas cu instructiuni de acolo pentru initializarea LCD-ului de Nokia, ar trebui sa functioneze. Eu, sincer nu pot.Succes!

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Ceas nu am facut -inca !- dar, cu sprijinul lui Junior ( si altii, vezi codul-sursa), am reusit sa fac un termometru cu doua zone, folosind PIC 16F628A + 2xDS18B20 + display de Nokia 3310.Atasez schema, softul, poza cu rezultatul.Orice imbunatatire este binevenita ! Daca reuseste cineva sa-l faca sa 'arate' mai frumos ( un chenar, o sigla, etc) il rog sa posteze aici. Din pacate eu nu am inteles cum as putea face asa ceva...Numai bine !

Link spre comentariu

Felicitari Fratello pentru realizare! :aplauze Cum faci domnule de adaptezi LCD-ul ala la PIC ? Si pe deasupra mai si personalizezi afisarea?Si eu am un telefon mobil Nokia 3310 si tare l-as strica sa-i folosesc afisajul la diferite montaje cu PIC dar nu ma pricep sa combin softurile intre ele. Am putea sa colaboram cumva in privinta asta? Toate bune, Ovidiu.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Atasez codul doar pentru ceas ; este afisata ora in format hh:mm:ss (24H). Urmeaza 'implementare'a acestuia in programul anterior creat, pentru termometru cu doua zone si termostat. A trebuit sa 'urc' la 16F648A, s-a majorat (dublat !) codul (nota: dar acest cod, pentru ceas este scris pentru 16F628A !).

Link spre comentariu

Ceasul prezentat anterior mergea...in voia lui...neavand nicio legatura cu "ora exacta". Dupa mult studiu pe www am gasit un cod-sursa pentru un ceas mult mai precis. L-am adaptat pentru displayul de Nokia, l-am testat : functionarea este foarte buna ; am avut doar 1 sec. in plus in trei zile ( ! fata de ceasul meu - dar poate ceasul a ramas in urma...).Pentru mine precizia este mai mult decat suficienta....Atasez sursa inspiratiei si codul modificat. ATENTIE ! A fost adaugat cristalul de cuartz de 4MHz, conform recomandarilor autorului sursei. Intentionez sa integrez ceasul in codul termostatului...dar deocamdata nu prea mai am timp...Numai bine !

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Schema. Nota : hex-ul din postul precedent este pentru varianta cu 1 DS18B20. Nota 2 : Intre HH si MM sunt 2 puncte, afisate 1/2 secunde.@ simnakovi. Multumesc ! ...cred ca aproape orice montaj cu PIC care foloseste un display (compatibil HD 44780) poate fi modificat pentru display de Nokia3310. Nu trebuie decat timp si rabdare...La ce montaj te referi ?

Link spre comentariu

Nu ma refer la un montaj anume, dar ma interesa ce parte a softului trebuie schimbata din softul original, un xx.asm de exemplu, si cu ce trebuie sa-l inlocuiesc, ca sa afiseze pe LCD Nokia3310?

Daca ar fi sa-ti dau un exemplu, ar fi LCmetrul pe care l-am construit dupa schema asta:

http://ironbark.bendigo.latrobe.edu.au/ ... ndex2.html

Acest LCmeter are softul scris pentru LCD compatibil 44780 :

http://ironbark.bendigo.latrobe.edu.au/~rice/lc/lc2.txt

Ca sa pot adapta un LCD de Nokia ar trebui modificat in soft o parte care se refera la display. Aici, pauza... Daca am asm-ul pot sa-l convertesc in .hex cu MPLAB, stiu sa fac asta. Ceea ce nu stiu este exact care parte trebuie modificata si mai ales cu ce, din acest soft?

Cineva de pe acest forum a facut asta deja dar nu a dat nici un detaliu care sa ma ajute, a zis numai ca s-a inspirat de aici:

http://sandiding.tripod.com/lcd.html

Dar nu toata lumea este expert in programare PIC. Daca mai sunt din astia ca mine care nu stapanesc arta programarii trebuie sa le dai mai multe detalii ca sa priceapa. Asta numai daca bine'nteles VREI !

Daca vrei sa-mi dai o mana de ajutor, iti multumesc. Ovidiu.

Link spre comentariu

@simnakovi : ai PM.

Asa cum am spus mai sus, tot ce doriti sa stiti despre cum se poate utiliza displayul de N3310 se afla la adresa : http://www.picbasic.co.uk/forum/showthr ... 10+display. E suficient sa obtineti o singura afisare pe display ca sa intelegeti codul. NU stiu sa scriu coduri DECAT in PBP ; habar n-am despre asm sau alt limbaj ; de aici si limitarea in proiectele mele - daca sursa nu este in PicBasic, nu stiu sa modific programul a.i. sa pot utiliza in locul displayului original pe cel de Nokia...Pentru LC-metru userul "junior" (inca o data Multumiri !!!) mi-a pus la dispozitie schema modificata si hex-ul pentru acest display. Daca sunt doritori, cu acordul dansului, il voi posta pe topicul dedicat. Numai bine tuturor !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări