Felis Postat Aprilie 20, 2009 Partajează Postat Aprilie 20, 2009 yo9hrb Gazogenul nu e inventie sovietica si are vechime mult mai mare .Principiul de lucru este obtinerea gazului combustibil prin distilarea uscata a lemnului intr-un dispozitiv numit gazogen. Prima utilizare a gazului obtinut prin distilarea lemnului a fost in iluminatul public in sec XVIII (La noi primul oras iluminat cu gaz aerian a fost Timisoara 1857)ulterior dupa inventarea becului cu filament de T.A.Edison a fost inlocuit de iluminatul electric. Chiar sunt Autoturisme realizate cu gazogen si au aparut aproape in acelasi timp cu cele alimentate pe Abur,Electric,benzina. Gazolina,WhitwSpirt etc dat fiind ca la inceputuri pionierii in viitoarea industrie a automobilelor au folosit tot felul de combustibili.Au fost pana si Ford T echipate cu gazogen si din cate stiu nu erau de fabricatie sovietica .(de fapt in perioada respectiva nu existau soviete inca Familia Romanov detinea conducerea in Imperiul Rus) Link spre comentariu
Vizitator fszfox Postat Aprilie 20, 2009 Partajează Postat Aprilie 20, 2009 Inca un om de stiinta diplomat al Universitatii YouTube... si e ceva rau in aceasta? Link spre comentariu
Vizitator fszfox Postat Aprilie 20, 2009 Partajează Postat Aprilie 20, 2009 Au fost pana si Ford T echipate cu gazogen )poza e de pe wikipedia pt cine e interesat sa afle ce masina e:D INFO: German?: Adler Diplomat 3 GS cu Holzgasgenerator - Adlerwerke, Frankfurt am Main 1938, 1941, datorit? deficitului de benzin? echipat cu Imbert-generator furniza pe unitate de monoxid de carbon ?i hidrogen, 6-cilindrii de patru timpi motor în serie(linie) (de gaze cu puterea de la: 2914 cm ?, 26 kW [36 CP], aproximativ 70 de km/h max.) expunsa la Deutsches Museum Transfer Center, Sala II, Inv.-Nr. 1984-0601am pus mai joz mai multe exemple dar primul cu masina neagra a fost produs in serie, sunt si ex. cu motoare diesel Link spre comentariu
yo9hrb Postat Aprilie 21, 2009 Partajează Postat Aprilie 21, 2009 Felis, n-am zis ca a fost inventie sovietica. Am zis ca a fost folosit masiv la rusi in perioada interbelica. De fapt, cartea unde am gasit metodologia de proiectare este o traducere dupa o carte sovietica de prin anii 50. Parca "Motoare de automobile si tractoare". Or fi ei rusi, daca-i suport sau nu este alta poveste, dar este prezentata frumos atat teoria, cat si un exemplu de calcul practic al unei astfel de instalatii. Link spre comentariu
Vizitator fszfox Postat Aprilie 21, 2009 Partajează Postat Aprilie 21, 2009 atat teoria, cat si un exemplu de calcul practic .asteptam un scann sau poze din acea carte Link spre comentariu
Vizitator fszfox Postat Iunie 14, 2009 Partajează Postat Iunie 14, 2009 multumim pentru fotografii, te rugam sa ne zici daca e proiectul tau, sau daca lucrezi la asa ceva? sunt curios si sper in acelasi timp sa mai fie vreun roman interesat. Link spre comentariu
mystery Postat Iunie 14, 2009 Partajează Postat Iunie 14, 2009 e si proiectul meu si lucrez la el, cam din decembrie 2008, nu continuu, doar in timpul liber, am vazut ca functioneaza generatorul de gaz si acum lucrez la generatorul electric.inventatorul se numeste Imbert si era francez....ce am facut eu e ceva corcitura de Imbert cu gengazul de la FEMA Link spre comentariu
one Postat Iunie 16, 2009 Partajează Postat Iunie 16, 2009 La firma unde lucrez, una dintre instalatiile pe care se desfasoara experimente este un astfel de gazeificator (sau cum s-o numi...). Functioneaza cu material lemnos recuperat, pentru foc. (un fel de pufuleti dar lemnosi).Nu am legatura directa cu acest proiect, deci nu pot da prea multe detalii. Daca vreti neaparat as putea sa fac o fotografie.Am observat insa 2 lucruri:1. Cablul de alimentare este destul de gros.. nu stiu cat hidrogen produce dar consuma sigur curent.2. Instalatia este scoasa afara din hala de fiecare data cand se pune in functiune, din cauza mirosului. Link spre comentariu
Vizitator fszfox Postat Iunie 16, 2009 Partajează Postat Iunie 16, 2009 un fel de pufuleti dar lemnosiCablul de alimentare este destul de gros.. cat hidrogen produce mirosului. posibil ca "pufuletii lemnosi" sa fie peleti de rumegus, (care la fel ca si brichetele/brichetii de rumegus sunt din materie lemnoasa recuperata sau proaspata(ex. salcia energetica se cultiva special pentru aceasta intrebuintare. apoi daca sistemul de la firma este un ex a ceea ce discutam noi aici, cablul electric poate veni de la un ventilator/pompa de aer care evacueaza fortat gazul produs gazul produs este CO - monoxid de carbon (se produce foarte putin H si sulf > in functie de tipul si umidiatatea lemnului pentru mirosul urat nu gasesc nici o explicatie insa ne-ar prinde foarte bine niste POZE , si poate afli daca nu ai acces la informatii cel putin numele sistemului (poate nu este vorba degazeificator = gazogen = gengas) iti multumim mult pt implicare PS este un experiment de laborator sau gazul produs este folosit la ceva??PS2 proiectul meu merge foarte prost, nu am mai avansat Link spre comentariu
yo9hrb Postat Iunie 17, 2009 Partajează Postat Iunie 17, 2009 De ce merge prost? Lipsa de timp, sau probleme tehnice?P.S. Sunt dator cu o documentatie, incerc sa o fotografiez azi si sa vad unde pot pune pozele, ca-s cam multe.L.E. Sunt 17 poze, cam 20M. Cum le pun? Link spre comentariu
one Postat Iunie 18, 2009 Partajează Postat Iunie 18, 2009 ................Da, pufuletii lemnosi sunt ce spui tu, nu stiam cum se numesc.Cablul de alimentare cred ca este pentru un cuptor electric. Mai sunt o gramada de dispozitive electrice de control (toata hardughia se comanda prin computer).Nu stiam ca scopul principal este producerea monoxidului de carbon, in sfarsit... firma unde lucrez produce celule de combustie si ma gandeam ca exista un proiect pentru un generator de hidrogen sau vreo hidrocarbura. Scuzati-mi ignoranta in ceea ce priveste gazeificarea. O sa ma documentez sa aflu ce are in comun cu obiectul de activitate al firmei.Mirosul produs este asemanator cu cel de lemn ars incomplet, posibil asta sa se intample si sa se produca monoxid.Fotografii am facut cateva, urmeaza sa ajung acasa sa le reduc rezolutia si le uploadez. Link spre comentariu
one Postat Iunie 19, 2009 Partajează Postat Iunie 19, 2009 Data pozele, ieri nu am reusit sa le uploadez.Am inteles ca ideea este in primul rand de a produce hidrogen, momentan nu am avut timp si chef sa pun prea multe intrebari, oricum sunt cam sceptic in ceea ce priveste metoda. Link spre comentariu
Vizitator fszfox Postat Iunie 19, 2009 Partajează Postat Iunie 19, 2009 impresionant multumim mult Link spre comentariu
yo9hrb Postat Iunie 20, 2009 Partajează Postat Iunie 20, 2009 Cine doreste documentatia pe care o am il rog sa-mi lase pe PM o adresa de mail sa o trimit. Aici nu pot atasa poze mai mari de 500 kb, iar daca le micsorez s-ar putea sa nu se mai vada bine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum