Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

vu-metru cu em84 si 6j1p problema in constructie

miclovan

Postări Recomandate

• 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• miclovan

9

• zal

4

• Dr.L

4

• Depanatoru

2

Top autori în acest subiect

Am refacut schema prezentata de drL ,dar in loc de bc546 am folosit un npn mai vechi pe germaniu 1n2369, care dupa ochiul meu lucreaza mult mai bine decat cel pe siliciu. :ciuda:

mai jos am pus niste poze si un filmulet :jytuiyu

Posted Image

Posted Image

Posted Image

O zi buna,

miclovan

Link spre comentariu

oups :cry: mi-am amintit gresit si da ai dreptate este din siliciu, nu stiu ce tineam eu minte ca 2n2369 este cu germaniu si ca u nominal pt el este de 27..30v,dar consultand un datasheet am observat ca ai dreptate :daam scris gresit...nu am observat din cauza somnului.....voi pune un bc108cse pare ca m-am invartit in jurul cozii cu aceste modificari infime...

Link spre comentariu

Înc? o problem? pe care nimeni nu a subliniat-o: l?mpile astea nu au fost concepute s? fie folosite în perechi ca vu-metre, dB-metre, etc. La momentul apari?iei lor se folosea maxim 1 bucat? într-un radio, deci nu e u?or s? g?se?ti 2 exemplare identice ca r?spuns luminos, chiar din acela?i lot. Fiecare are nevoie de reglaje diferite. :96

Link spre comentariu

nu se poate aduce o modificare schemei pt ca bara de lumina sa plece de la un capat si sa se opreasca la celalalt?gen un Wu-metru cu led-uri?

EM800 face asta :da
Sau EMM800 :da dar costa.
Link spre comentariu

Înc? o problem? pe care nimeni nu a subliniat-o: l?mpile astea nu au fost concepute s? fie folosite în perechi ca vu-metre, dB-metre, etc. La momentul apari?iei lor se folosea maxim 1 bucat? într-un radio, deci nu e u?or s? g?se?ti 2 exemplare identice ca r?spuns luminos, chiar din acela?i lot. Fiecare are nevoie de reglaje diferite. :96

exact!insa se pot regla cat de cat din rezistentele care vin la anodicatuburile mele sunt din loturi diferite,dar le-am facut sa mearga aproape identicpacat ca nu mai exista vechiul topic,acolo scrisesem si ce si cum,acum nu mai stiu exact :cry:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări