Vizitator Robotroc Postat Martie 17, 2009 Partajează Postat Martie 17, 2009 Buna seara, Am realizat un PCB de comanda a 8 servomotoare dupa schema de mai jos. Intrrebarea mea este urmatoare... pe pinul 4 ( MCLR ) al picului ce tensiune ii aplic ? ...pe pinul 5 si 14 din cate m-am documentat primeste tensiune de la 2-6 v ..este corect ? Multumesc schema: http://www.rentron.com/servo.htm Link spre comentariu
vsurducan Postat Martie 17, 2009 Partajează Postat Martie 17, 2009 Buna seara,Am realizat un PCB de comanda a 8 servomotoare dupa schema de mai jos.Intrrebarea mea este urmatoare... pe pinul 4 ( MCLR ) al picului ce tensiune ii aplic ? ...pe pinul 5 si 14 din cate m-am documentat primeste tensiune de la 2-6 v ..este corect ? Multumesc schema: http://www.rentron.com/servo.htmPinul 4 este reset ( zero la reset, unu logic in functionare normala) respectiv pin de programare (+13.5V) la programare.Intre 5 si 14 aplici intre 4V si 5V daca vrei sa nu ai probleme.Vasile Link spre comentariu
Vizitator Robotroc Postat Martie 17, 2009 Partajează Postat Martie 17, 2009 deci la pinul 4 tre sa aplic 13 v pentru ca in schema aia am un VCC acolo ...si asta e problema ca nu stiam tensiunea ... Multumesc Link spre comentariu
sofian Postat Martie 17, 2009 Partajează Postat Martie 17, 2009 pe pinul 4 se aplica 13v doar cind se programeaza piculin functionare normala trebuie 5v Link spre comentariu
Vizitator Robotroc Postat Martie 18, 2009 Partajează Postat Martie 18, 2009 Multumesc mult am facut si treaba asta dar cred ca ceva nu este in regula ... pe pinul de semnal de la pic si anume pinul 9 ( asa l - am pus eu ) imi da semnal catre servo de 0.35 de V .. este bine acest lucru ? :| . iar quartzul ala cum ii fac groundul ? ... eu am pus GND de la pinul 5 de pe RS 232 la comun cu celelalte este ok asa nu ? .. adica nu am mai pus GND la cuartz deoarece am doar 2 picioare si am tras un fir de la pin 5 de pe rs 232 pana la VSS de la PIC ..Daca stie cineva daca am procedat corect va rog sa-mi dati o solutie.MultumescPS: daca are cineva o schema de comanda a servomotoarelor TESTATA si vrea sa ma ajute astept un semn. Link spre comentariu
Vizitator Robotroc Postat Martie 20, 2009 Partajează Postat Martie 20, 2009 Am facut GND la cuartzul acela cu 2 picioruse. Am legat la fiecare piciorush cate un condensator de 22pF iar cracii la minus. Am respectat in totalitate schema dar tot nu am obtinut un rezultat pozitiv. Cineva interesat de comanda servomotoarelor este pe forum ? M-ar interesa un circuit testat de cineva pt. comanda servo prin db 9 .Multumesc frumos ! Link spre comentariu
fratello Postat Martie 20, 2009 Partajează Postat Martie 20, 2009 Daca ai apucat sa aplici o tensiune mai mare de 5 v pe pinul 14 al PIC-ului, poti sa-ti iei adio de la el. Schema de acolo este corecta. Link spre comentariu
Vizitator Robotroc Postat Martie 21, 2009 Partajează Postat Martie 21, 2009 Daca ai apucat sa aplici o tensiune mai mare de 5 v pe pinul 14 al PIC-ului, poti sa-ti iei adio de la el. Schema de acolo este corecta.Schema aceea a fost testata de dumneavoastra ? .. Nu am aplicat tensiune mai mare .. am aplicat fix 5 v ( defapt 4.99 ) . Ma gandesc ca programul in labview sa nu fie bun pt. ca circuitul l-am realizat ca pe schema. Link spre comentariu
Liviu M Postat Martie 21, 2009 Partajează Postat Martie 21, 2009 imi da semnal catre servo de 0.35 de V ..Cu ce ai masurat semnalul ala? Ca din cate stiu eu e vorba de un tren de impulsuri cu factor de umplere destul de mic. Si pe astea nu prea poti sa le masori cu un voltmetru chior. Link spre comentariu
Vizitator Robotroc Postat Martie 22, 2009 Partajează Postat Martie 22, 2009 imi da semnal catre servo de 0.35 de V ..Cu ce ai masurat semnalul ala? Ca din cate stiu eu e vorba de un tren de impulsuri cu factor de umplere destul de mic. Si pe astea nu prea poti sa le masori cu un voltmetru chior.asa este .. este vb. de un tren de pulsuri ( PWM ) de 0.9 ms dar am pus voltmetru pe pinul de semnal si imi dadea 0.35 V ceea ce nu cred ca era normal ...banuiesc ca atunci cand ii dau comanda tre sa mi dea semnal nu si cand este in faza de 0 logic ... dar am rezolvat si cu treaba asta pana la urma. Link spre comentariu
Liviu M Postat Martie 22, 2009 Partajează Postat Martie 22, 2009 Daca tu reusesti, numai citind postul tau, sa te prinzi ca asteptai 0 acolo... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum