Vizitator codebutcher Postat Iulie 15, 2004 Partajează Postat Iulie 15, 2004 Cind calculati bobinele pentru crossover-e ati putea sa tineti cont de urmatoarele formule, care va vor ajuta sa obtineti dimensiunile optime, in sensul minimizarii lungimii conductorului folosit, si implicit a rezistentei acestuia: Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Iulie 15, 2004 Partajează Postat Iulie 15, 2004 Uite inca una Link spre comentariu
Vizitator codebutcher Postat Iulie 15, 2004 Partajează Postat Iulie 15, 2004 Se pare ca n-am fost inteles. Ceea ce am trimis eu e tocmai calculul dimensiunilor optiime functie de inductanta dorita si diametrul conductorului. Ce ai trimis tu acolo e doar calculul lungimii functie de dimensiuni, dar nu reiese (cel putin nu evident), care sint aceste dimensiuni optime. Iar cine are chef sa calculeze... n-are decit sa se apuce, eu ii urez succes si multa rabdare. Dar totusi mai bine ar fi sa ia de-a gata ce-am calculat eu, ca sa nu zic ca m-am chinuit degeaba Garantez ca formulele sint corecte, am facut multe teste pina sa le trimit aici.Edit: Ba nu, nu m-am uitat bine, L nu e lungimea ci chiar inductanta. Oricum, tot aia e, ramine valabil ce-am scris. Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Iulie 15, 2004 Partajează Postat Iulie 15, 2004 Nu am vrut sa-ti fac concurenta ci tocmai mi-am amintit ca formula asta am postat-o ieri pe un alt forum si cand am vazut-o pe a ta atunci am zis sa o pun si eu pe asta. Link spre comentariu
Vizitator codebutcher Postat Iulie 15, 2004 Partajează Postat Iulie 15, 2004 Nu am vrut sa-ti fac concurenta ci tocmai mi-am amintit ca formula asta am postat-o ieri pe un alt forum si cand am vazut-o pe a ta atunci am zis sa o pun si eu pe asta.A, OK. Atunci cine citeste threadul asta stie cum sa-si calculeze bobinele cap coada Link spre comentariu
Guest1 Postat Iulie 26, 2004 Partajează Postat Iulie 26, 2004 Sau mai bine folositi applet-ul asta http://www.oz.net/~coilgun/mark2/inductorsim.htm Link spre comentariu
Vizitator codebutcher Postat Iulie 29, 2004 Partajează Postat Iulie 29, 2004 Sau mai bine folositi applet-ul asta http://www.oz.net/~coilgun/mark2/inductorsim.htmAcum chiar ca n-am fost inteles bine. Pe pagina aceea scrie "Here you can try various wire sizes and physical dimensions to see what happens. The idea is to design a coil which can be physically built, and which has a reasonably low amount of resistance." Deci e pe principiul "prin incercari". Formulele pe care le-am trimis mai sus dau aceste dimensiuni optime "din teava", fara nici un fel de incercari. Sau, poate dificultatea consta in extragerea radicalului de ordinul 5? :roll: Link spre comentariu
Guest1 Postat Iulie 29, 2004 Partajează Postat Iulie 29, 2004 L-am pus ca pe o alternativa. Este usor de folosit si poti jongla cu mai multi parametri. Am calculat/facut cateva bobine cu acest applet si au iesit cu o toleranta de aprox 5%. Ceea ce zic eu ca este acceptabil.Bineinteles ca formulele tale sunt foarte folositoare, dar nu am avut timp sa le verific. :oops: Soer ca nu te-ai suparat. :wink: Link spre comentariu
Vizitator codebutcher Postat Iulie 29, 2004 Partajează Postat Iulie 29, 2004 L-am pus ca pe o alternativa. Este usor de folosit si poti jongla cu mai multi parametri. Am calculat/facut cateva bobine cu acest applet si au iesit cu o toleranta de aprox 5%. Ceea ce zic eu ca este acceptabil.Bineinteles ca formulele tale sunt foarte folositoare, dar nu am avut timp sa le verific. :oops: Soer ca nu te-ai suparat. :wink:Nu ma supar asa de usor cind e vorba de o discutie tehnica.Formulele mele sint deduse din formula lui Wheeler pt calculul inductantei, si sint verificate. Daca tot veni vorba, am cautat pe net daca nu le-a mai trecut si altora prin cap sa calculeze aceste dimensiuni optime, si am observat ca nu sint asa de unic N-am avut timp sa vad daca am obtinut aceleasi rezultate. Chiar o sa pun o intrebare despre asta pe un forum specializat, sa vad ce zic expertii legat de aceast subiect.Edit: tocmai am verificat inca o data formulele, si rezultatele sint corecte, daca inlocuiti parametrii rezultati in formula lui Wheeler (pe care o stie Google), iese inductanta corecta Link spre comentariu
Vizitator codebutcher Postat August 26, 2004 Partajează Postat August 26, 2004 Intimplator am gasit pe net ca rezultatele mele se numesc "bobina Brooks". Daca erati curiosi Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum