wbg_1000 Postat Martie 16, 2009 Partajează Postat Martie 16, 2009 Facui o jucarioara care foloseste niste module RF in 315Mhz (moduleaza on/off). Este pericol sa pice frecventa peste ceva folosit la noi in tara ? Link spre comentariu
yo9hrb Postat Martie 16, 2009 Partajează Postat Martie 16, 2009 Ce faci cu ele, comanzi aprinderea la wartburg? Acu' ontopic: ce putere au jucarioarele? Link spre comentariu
wbg_1000 Postat Martie 18, 2009 Autor Partajează Postat Martie 18, 2009 Ar trebui sa fac si aprinderea de Wartburg pana la urma Transmit niste informatii binare. Modulul are un quartz, vreo 2 bobine si un tranzistor, puterea e probabil cativa mW.Treaba este pic peste o frecventa folosia de vreunii oficial? Link spre comentariu
Flor Postat Martie 21, 2009 Partajează Postat Martie 21, 2009 Daca te joci cu cateva trz si o antena fara mare castig, nu-i bai. Distractie maxima."Buba" o sa apara daca puterea radiata de amplificator+antena depaseste 10mW, pt ca incalci legea. Si daca ai norocul sa intrii peste niste frecvente delicate, e posibil ca niste baieti cu ochi albastri si foarte multi muschi, inarmati cu un mandat perfect legal si oficial, sa iti ciocanesca la si sa intre direct prin usa, pt flagrant...Acuma, la criza asta mondiala, pt unii chiar nu mai conteaza o amenda de 30000 la 50000 lei. Ma rog, eu unul daca as avea acesti bani i-as toca la si cu curve, baute, pe excursii, aparatura, etc..Ideea ca dupa amenda ramai si cu o tinichea pe viata numita dosar penal...Dincolo de limbajul "simpatic" special adaptat, experimenteaza si joaca-te cu cap. Sunt convins ca daca in loc de 10 o sa dai cu 12 chiar si 20mW, sincer nu cred ca te va baga cineva in seama. Dar daca te gandesti ca o sa sari gardul, adica o sa MARESTI serios puterea sau si castigul antenei, ai DE grija, hi, hi... Link spre comentariu
gauss Postat Martie 21, 2009 Partajează Postat Martie 21, 2009 Am inteles ca poti fi chemat si la Tribunalul International de la Haga..... Link spre comentariu
yo9how Postat Martie 21, 2009 Partajează Postat Martie 21, 2009 Am inteles ca poti fi chemat si la Tribunalul International de la Haga.....Salut draga prietene,Amicul Flor ti-a raspuns foarte corect, chiar daca a folosit un ton mai altfel; acum depinde de tine daca intelegi sau nu; nu vreau sa te sperii, dar daca nu crezi, si nimeni nu te poate obliga sa o faci, tu joaca-te in continuare cu emisia in diferite frecvente care nu sunt autorizate, sau sunt, dar in limita unei anumite puteri; Nu stiu nimic de aceasta frecventa care te intereseaza pe tine, dar daca maresti puterea si nu foarte mult, nu stii unde o sa cada o armonica a fundamentalei tale si atunci se intampla ce a zis Flor; Stai linistit, la Haga nu o sa ajungi... dar poate venim cu pachete la PloiestiPs: ia si mesajul meu tot ca o gluma...); intelege, nimeni nu vrea sa te sperie, doar iti explica posibilele urmari ale actiunilor tale... Link spre comentariu
yo4hhp Postat Martie 21, 2009 Partajează Postat Martie 21, 2009 Am inteles ca poti fi chemat si la Tribunalul International de la Haga.....In inchisorile in Olanda cica esti ca la hoteluri de 3 stele, mai ales ca cea de la Haga, e chiar pe malul marii, in Scheveningen, un fel de Mamaia la noi (bine..prosta comparatie) http://www.the-hague.info/pictures/scheveningen.jpgN-am fost in ea.... zic ce-am auzit si eu Link spre comentariu
gauss Postat Martie 22, 2009 Partajează Postat Martie 22, 2009 Am inteles ca poti fi chemat si la Tribunalul International de la Haga.....Salut draga prietene,Amicul Flor ti-a raspuns foarte corect, chiar daca a folosit un ton mai altfel; acum depinde de tine daca intelegi sau nu; nu vreau sa te sperii, dar daca nu crezi, si nimeni nu te poate obliga sa o faci, tu joaca-te in continuare cu emisia in diferite frecvente care nu sunt autorizate, sau sunt, dar in limita unei anumite puteri; Nu stiu nimic de aceasta frecventa care te intereseaza pe tine, dar daca maresti puterea si nu foarte mult, nu stii unde o sa cada o armonica a fundamentalei tale si atunci se intampla ce a zis Flor; Stai linistit, la Haga nu o sa ajungi... dar poate venim cu pachete la PloiestiPs: ia si mesajul meu tot ca o gluma...); intelege, nimeni nu vrea sa te sperie, doar iti explica posibilele urmari ale actiunilor tale...Multumesc foarte mult pentru lamuriri,draga prietene,foarte explicite si la obiect....sper sa le citeasca si userul wbg_1000,banuiesc ca la adresa lui ti-ai manifestat bunele intentii...In alta ordine de idei...m-am lasat "dus de val" privind viziunea userului Flor asupra modului in care se constata si solutioneaza contraventiile si(sau) infractiunile referitoare la utilizarea spectrului radioelectric...ma gindeam ce mult au de lucru cei ce se ocupa ca sarcina de serviciu cu asa ceva...Utilizarea incorecta si(sau) neautorizata a spectrului cuprinde o larga paleta de aspecte...amplificatoare CB de minimum 100W,comercializate si utilizate cu insistenta...statii PMR modificate...statii GMRS si altele....vindute si utilizate cu insistenta in UHF, "pirati" de toate nuantele in benzile de radioamatori, unii cu vechime demna de o cauza mai buna...radiatii CATV in diferite frecvente VHF...puteri depasite la statiile comerciale de radiodifuziune...armonici consistente la statiile profesionale VHF, prezente mai sus de 1 Ghz...dispecerate clandestine de taxi...ma opresc sa nu incarc prea mult postarea. Din punct de vedere personal,sustin ca legea trebuie respectata cu exactitate,atit in litera cit si in spiritul ei,fara derogari,contributii si interpretari de ordin individual...sub sau peste 10 mW, antena directiva sau cu cistig...etc! ma rog, deformatie educationala si profesionala... Link spre comentariu
gauss Postat Martie 22, 2009 Partajează Postat Martie 22, 2009 Am inteles ca poti fi chemat si la Tribunalul International de la Haga.....In inchisorile in Olanda cica esti ca la hoteluri de 3 stele, mai ales ca cea de la Haga, e chiar pe malul marii, in Scheveningen, un fel de Mamaia la noi (bine..prosta comparatie) http://www.the-hague.info/pictures/scheveningen.jpgN-am fost in ea.... zic ce-am auzit si eu Multumesc foarte mult pentru informatii....dezvaluie aspecte din "tara lalelelor" pe care nu le-am aflat la fata locului...oricum,frumoasa tara!...cel putin asa mi s-a parut acum vreo 10 ani... Link spre comentariu
wbg_1000 Postat Martie 23, 2009 Autor Partajează Postat Martie 23, 2009 Ia sa zica expertii ajung la bulau cu quartu ala legat la o sarma? Link spre comentariu
BodoRF Postat Martie 23, 2009 Partajează Postat Martie 23, 2009 Stai linistit, nu patesti nimic.Nu o sa faca radiogoniometrie dupa modulul tau cu un tranzistor.Aveam alte "personaje" care bruiaza traficul aerian cu posturi de manele... Link spre comentariu
Flor Postat Martie 26, 2009 Partajează Postat Martie 26, 2009 Pt gaussCa unul care am ascultat si canalul 22 si 145.350MHz sunt de acord ca baietii de la ANRCTI@gonio muncesc ..cu ambele maini...Dar cine garanteaza ca brusc (si la ordin de SUS) nu se schimba calimera. Si ca sa raporteze implinirea planului o sa se lege de pestisori, nu de rechini ba$$$$ati..Acuma fiecare face ce vrea. Dar parerea mea e daca nu te legi la cap nu te doare. Link spre comentariu
gauss Postat Martie 26, 2009 Partajează Postat Martie 26, 2009 Pt gaussCa unul care am ascultat si canalul 22 si 145.350MHz sunt de acord ca baietii de la ANRCTI@gonio muncesc ..cu ambele maini...Dar cine garanteaza ca brusc (si la ordin de SUS) nu se schimba calimera. Si ca sa raporteze implinirea planului o sa se lege de pestisori, nu de rechini ba$$$$ati..Acuma fiecare face ce vrea. Dar parerea mea e daca nu te legi la cap nu te doare.Intru totul de acord....mai nou parca este ANC...oricum eu personal n-am pasiuni ce cuprind emisii neautorizate,chiar nu le vad sensul...exista suficiente modalitati suta la suta legale pentru pasionati sau experimentatori....inclusiv telecomenzi,transmisii de date si mai stiu eu ce... Link spre comentariu
Yo4You Postat Martie 26, 2009 Partajează Postat Martie 26, 2009 Cu acele module prezentate este perfect regulamentar deoarece nu scot putere mare.Modulul de emisie bate cam 10metrii , am avut si eu asa ceva la un mouse era in LPD pe 433Mhz.Cu acel modul poti face transmisii de date digitale. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum