Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Curentul prin nul in trifazat

Vizitator dobryraul

Postări Recomandate

Vizitator dobryraul

Am o intrebare care poate fi idioata.....dar cand nu stii iti da batai de cap.Daca vreau sa alimentez un receptor trifazat(cablu: 3 faze +nul+protectie), conductoarele de faza se dimensioneaza potrivit curentului absorbit de receptor. Din cate stiu eu in trifazat suma celor 3 curenti este zero(sistem rezistiv); prin conductorul de nul trece un curent f mic(daca e sa pui mana pe el , nu te curentezi).Asta inseamna ca dimensiunea conductorului de nul pot sa o pun oricat de mica???(adica la un motor de ordinul zecilor de kW sa pun ceva de genul 2,5mmp??). Potrivit celor citite de mine, stiu ca ceea ce zic este eronat.. Ideea este unde gresec????? Puteti sa imi ziceti un raspuns logic..Asa cum am zis.... intrebarea cred ca este destul de tampita......dar trebuie sa ma lamuresc..

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cirip

1

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

Salut,Curentul prin nul, in cazul in care sarcina este echilibrata, este intr-adevar zero. Firul de nul poate sa si lipseasca, dar daca decizi sa il pui, trebuie sa fie pregatit sa suporte o situatie de avarie fara sa arda cablul. Calculeaza curentul de nul in cazul in care o faza se intrerupe si vezi ce sectiune iti trebuie.De asemenea, inspira-te de la producatorii de cabluri, de exemplu Belden.Cirip

Link spre comentariu

din ce am vazut,cablul de nul nu are aceeasi sectiune ca si cele de pe faze?ca in caz de dezechilibru,curentul de pe nul nu poate fi mai mare decat cel mai mare dintre cei de pe faze

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări