srdjan Postat Martie 15, 2009 Partajează Postat Martie 15, 2009 am 2 HDD ATA (Maxtor 120Gb si Seagate 80Gb) care ii folosesc pe o placa de baza mai veche deoarece nu reusesc sa instalez un OS pe K8V. Deci cu livecd linux imi merge bine. Nu m-am pus sa instalez un linux pana nu lamuresc ce e cu windowsu ca daca nu se rezolva o voi folosi tot pe cea veche. ramii is ok, i-am folosit si in cealalta. chiar si in linux cu livecd mi se bloca pana am dezactivat APIC ACPI dar acum e ok. In windows in schimb nu mai stiu ce sa-i fac. se blocheaza tot timpul imediat dupa ce ma intreaba ce vreau sa fac... sa instalez windows, sa repar o instalare veche sau sa ies.ii dau sa instalez windows si se blocheaza la Examining xxxx on bla,bla,bla on ATAPI (adica verifica seagateu ca ala e primary)dar se blocheaza imediat cum apare pe ecran.daca incerc sa bootez instalarea veche a windowsului se blocheaza imediat dupa ecranul cu windows logo si cu progressbar-ul (xp sp2 pro)aveti vreo sugestie? am googleuit un pic dar n-am gasit inca solutia. pun pariu ca e chestiune de bios sau va fi de flashuit...dar nu m-am prins inca ce si cum Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 16, 2009 Partajează Postat Martie 16, 2009 încearc? s? bootezi live-ul f?r? nici un hdd, apoi f?r? seagate, am impresia c? de el ?i se împiedic? sistemul...dac? se blocheaz? livecd-ul cu apic/acpi activat, înseamn? c? "ceva" esen?ial e incorect detectat... Link spre comentariu
srdjan Postat Martie 16, 2009 Autor Partajează Postat Martie 16, 2009 o fi...dar hardu e bun, conectoru e bun, windowsu e bun, impreuna sunt caca. vreo idee? Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 16, 2009 Partajează Postat Martie 16, 2009 doar c? s-ar putea s?-?i fi turbat southbridge-ul...numai cu un singur hdd merge bine sau merge aiurea cu oricare din ele, sau chiar ?i f?r? nici un hdd???? Link spre comentariu
srdjan Postat Martie 16, 2009 Autor Partajează Postat Martie 16, 2009 sincer n-am incercat doar cu cate un hard pe rand pentru ca nu am avut prea mult timp de dedicat problemei, iar acum sunt in "deplasare", o sa revin cu detalii probabil maine seara Link spre comentariu
srdjan Postat Martie 19, 2009 Autor Partajează Postat Martie 19, 2009 deci...atat impreuna cat si separat le recunoaste ok...dar nici un windows NT nu se instaleaza...se blocheaza la faza cu examining am incercat Windows 2000, XP Pro sp1, sp2, sp3, xp64, vista32apropos... IDE1 si IDE2 sunt 2 conectoare ale aceluias controller sau sunt separate? adica pica ambele la un defect sau ar trebui sa mearga unu daca celalalt are alta hiba decat conectorul Link spre comentariu
srdjan Postat Martie 19, 2009 Autor Partajează Postat Martie 19, 2009 se pare ca memoria ram/procesoru/controlleru/hdd nu au nici o vinaam intrat cu SeaTools si am testat si Maxtoru si Seagate-u si au trecut toate testele cu bine chiar pe placa respectiva... linuxu nu-mi face nici o problema... am revenit si la setarile default in bios si se comporta ok...baiu era logfile-ul de la windows ca nu a fost oprit normal windowsu dar acu s-a rezolvatoricum am sters partitiile de pe hdd cu sistemu dar tot nu ma lasa sa reinstalezmai mult acum nu ajunge la examining...bla bla bla on atapi ci la acea scurta aparitie de "please wait" chiar dinainte de partea cu examiningdisper si nu gasesc indiciiLE: mi-am luat un ISO cu Windows 98 si acuma il instalez... se pare ca nu ridica probleme. Ramane de vazut daca voi putea instala xp-ul ulterior si sa convertesc partitia in ntfs :cry: voi reveni cu detalii dar tot as vrea sugestii. totusi m-as bucura sa nu fie problema de hardware ci vorba de ceva tweaks-uri necesare NT-urilorLE: la naiba... nici saitu astora de la asus nu mere amu sa iau cd-ul placii sa vad ce e pe el :(( am pus 98 si am incercat din 98 sa fac un fresh install la xp si acu am bulit si 98 si nici xp-ul nu mere. draq sa-i duca si pe asus si pe MS Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Martie 19, 2009 Partajează Postat Martie 19, 2009 Nu cumva ai condensatori umflati/cursi pe placa de baza?RAM-ul l-ai testat macar 24h cu memtest86? Link spre comentariu
srdjan Postat Martie 19, 2009 Autor Partajează Postat Martie 19, 2009 rami am 2 module care merg ficare foarte bine atat pe cealalta placa cat si pe aceasta in linux sau windows9xdoar NT-urile se blocheaza la instalarepe linux am stat ore intregi dar am nevoie si de windows xp pe elLE:s-a rezolvat si se pare ca intr-adevar la rami era buba... a mers pana la urma cu unu din module pe DIMM3 (in rest nici o alta combinatie)revin cu informatii dupa instalare daca va merge dupa ce incerc sa mai fac alte combinatii cu ramiiinstalarea a esuat si dupa acestea.cu ambele module se comporta tot timpul identic si anume crapa la "Please wait" iar daca e doar modulul initial considerat bun da aleatoriu cate un bluescreen in etape mai avansate ale instalariideci... luni shopping Link spre comentariu
srdjan Postat Martie 20, 2009 Autor Partajează Postat Martie 20, 2009 Am reusit sa setez manual niste parametrii pentru modulul ram care imi da sperante si am stabilit si niste parametrii de corectare ECC a ramilor si se pare ca memtest nu mi-a mai dat nici o dupa juma de ora de testare desi inainte imi dadea dupa 2-3 minutelese pare ca e destul de desteapta placa asta de baza. sa vad daca reusesc sa adaug si modulul celalalt dupa instalare si eventual sa mai testez pentru stabilitate Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum