Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Caut finali 2SC2581 si 2SA1106 sau echivalenti. Caut sfaturi

Postări Recomandate

Caut 2 perechi de tranzistori finali 2SC2581 si 2SA1106 sau ceva echivalent recuperat din vreun amplificator.Am un amplificator DUAL 1460 "surubarit" cu finalii schimbati si as vrea sa il fac sa sune asa cum a fost facut sa sune.Mai am perechi 2SA1104 si 2SC2579 din DUAL1260 dar VCBO , IC si puterea disipata un pic mai mica). Se pot folosi in locul la 2SC2581 si 2SA1106 ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

3

• hoitu1983

3

• misuraelectronic

2

se pot folosi , dar sint mai slabe...2sc2579 stie 8a/80w iar 2sc2581 stie 10a/100w...oricum o luati , tranzistoare originale sanken de la mama lor sint extrem de scumpe...sfatul meu sincer ar fi sa mergeti pe tip35c si pe tip 36c originale sgs-thomson sau originale bourns , cu conditia k sa nu aveti tensiunea de alimentare mai mare de 100v si sa montati pe spate saiba si mica , evidentasa veti scapa cel mai ieftindaca vreti neaparat tranzistoare sanken , am eu echivalenti , dar sint cam scumpicei... :freaza:

Link spre comentariu

Momantan am rezolvat cu tranzistorii finali. Am pus tranzistorii de putere mai mica si merg ok. (nu il foloseam oricum la puteri mari). Am incercat si cu 2SA1943 ?i 2SC5200 din comert (in lipsa unora originali) dar suna mult mai prost.

A doua problema ar fi prefinalii :

Are cineva vre-o pereche 2sc2275 si 2sa985 ? (sau doar 2sa985)

"Marele" mester care a "surubarit" amplificatorul a pus BD250 in loc de 2sa985.

Link spre comentariu

evident ca suna mai prost cu 2sa1943 si 2sc 5200 atita vreme cit puneti tranzistoare piratate in statie...daca ati monta tranzistoare adevarate facute de toshiba , s-ar auzi cristal , avind in vedere ca sint tranzistoare concepute special pentru hifi...pentru conformitate , am citat din dvd-ul vrt -eca 2007...eu am adus din state pentru clientii doritori de calitate tranzistoare adevarate , facute de toshiba cu grupa de beta -O , insa costa 56 de ron perechea...

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Mersi de sfat ZAL, am incercat si cu d-aia dar nu prea reusesc sa il reglez corect cu ei si parca nici nu suna asa...placut.De asemenea nici nu prea as vrea sa ma apuc sa fac modificari in schema...Pina acum merge perfect cu 2SA1104 si 2SC2579 (SK originali bineinteles) .Il folosesc cam la max 10%-20% din putere dar ma tem ca nu o sa reziste mult.Inca mai caut o pereche de 2SC2581 si 2SA1106

Link spre comentariu

Nu sun? pl?cut findc? nu sînt regla?i corect. Acolo po?i s? pui orice trz finali care s? respecte nimimul de tensiune ?i curent, dar trebuie reglate polariz?rile pe baze, altfel nu se deschid corect ?i apar distorsiuni. Asta e o explica?ie simpl?.Ca s? reziste mai bine po?i dubla nr de trz finali, prin punere în paralel.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări