Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Am incercat sa schimb segmenti la un scuter ar ma blocat cva

Vizitator Hayabusa

Postări Recomandate

• Răspunsuri 92
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hrb

20

• miron1947

17

• srdjan

4

• kappy

1

Top autori în acest subiect

Merge si cu mana. Ai grija la ordinea lor si la pozitia de montaj. In canalele de pe piston ai niste bolturi, acolo vine fanta segmentului. Ai grija ca unii segmenti au si sens de montaj. Uita-te pe ei, pe undeva pe langa fanta poate fi marcat "TOP". Partea aia vine spre capatul pistonului. Daca nu scrie, ii poti monta oricum. Ai grija cand ii cracanezi sa nu-i rupi.

Link spre comentariu

Pai si daca ii bag simplu cu mana?

Puteti si cu mana,vedeti in pdf cum se face la MZ,dar tot motor in 2 timpi este(este in germana,dar are poze) si cum vine setul motor cu sigurante si cu segmentii nemontati.[attachment=0]Set.JPG[/attachment]
Link spre comentariu

De regula, la motoarele in 2T (si nu numai) exista cote de reparatie. Vezi daca poti cumpara piston+segmenti la cota de reparatie, si alezezi cilindrul. Poate scapi mai ieftin. Dar pana atunci, du-te cu cilindrul la un mecanic sa il masoare, sa iti spuna la ce cota se poate aleza. De regula intre cotele de reparatie e o diferenta de 0,25mm (sau 0,5mm, nu mai retin exact).

Link spre comentariu
Vizitator Hayabusa

Ok si totusi as vrea sa stiu si eu ceva sigur...daca am putin joc in biela...destul de mic se paote intampla ceva daca pun setul nou pe aceasi biela?Pentru ca cred ca este destul de greu de schimbat biela!Adica ma refer ''se paote intampla ceva'' la distrugerea motorului din nou!?Multumesc!

Link spre comentariu

Joaca boltul in biela? Intre biela si bolt nu ai o colivie cu ace? Cand schimbi pistonul, nu schimbi si boltul+colivia? Este posibil sa gasesti si colivie cu ace majorate, dar in acest caz trebuie alezata si gaura respectiva din biela.

Link spre comentariu
Vizitator Hayabusa

Pai nu ne-am inteles!Biela are joc ea (personal:D) stanga dreapta o sa pun o poza!Nu gaura din biela !Deci acum biela este fara piston pe ea si are un pic de joc stanga dreapta mic si am intles ca acest joc poate afecta noul set motor!

Link spre comentariu
Vizitator Hayabusa

Pana la urma Miercuri ma duc sa ii cumpar set motor!!!Costa cel de 49cmc-290ronCel de 75cmc-390ronAm sa il iau pe cel de 49 dar ma gandesc sa ii zic patronului care e si vanzator sa ii puna el pe piston segmenti ca mie mie frica sa nu ii largesc!Daca ii pun segmenti acolo la fata locului ma pot duce cu el acasa sa il montez nu are legatura nu?Adica daca mi monteaza vanzatorul il pot monta pe biela (pistonul) gata cu segmentii pusi?Ok ms!

Link spre comentariu

ca mie mie frica sa nu ii largesc!

Daca puteti sa-i largiti,puteti sa-i si aruncati,otelul trebuie sa fie elastic,riscul este sa-i rupeti daca-i fortati prea tare.

pot monta pe biela (pistonul) gata cu segmentii pusi?

Biela da,dar mai trebuie introdus si pistonul cu segmenti in cilindru si daca nu este ghidat corect pe generatoarea cilindrului,poate face rizuri pe oglinda.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări