Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Am nevoie de o parere - inlocuire tranzistori amplificator

Vizitator Kimnotyze

Postări Recomandate

Vizitator Kimnotyze

In schema asta pot inlocui IRF244 cu IRF740 chiar daca o sa scada puterea ?

Ce efecte va genera aceasta inlocuire ?

Va functiona cu IRF740 la +/- 45V ?

Alte masuri ce trebuiesc luate in caz ca va functiona cu IRF740 ?

Va place schema ? :d

Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze

Am facut comanda pe internet, il fac cu 12xIRF540 pe ramura si-l alimentez la +/- 45V. Abia saptamana viitoare imi vin finalii, pana atunci imi voi proiecta cablajul.

Multumesc mult pentru ajutor, sper sa-mi iasa ceva din finalii aia de 14.000 bucata (http://www.telezimex.ro) :lol:

Cum as putea sa fac o estimare a puterii in 8 ohmi ?

Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze

Da, multumesc, este foarte corect ce spui tu, dar eu as fi vrut sa estimez cam ce tensiune urmeaza sa scot din 12 x IRF540 pentru o anumita tensiune de intrare.

Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze

Se pare ca amplificatorul asta o sa scoata minim 50W in 8ohmi. Am toti finalii pe birou, mai trebuie sa cumpar cateva discrete si-l asamblez. Cand o sa fie gata am sa-l masor sa vad daca am estimat corect. Multumesc inca odata !

Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze

In imagine este o parte din circuit prin care se regleaza (cred) nivelul protectiei. In textul amplificatorului, sub schema, scrie asa: "When upgrading on Aleph 1 with 5 output devices, R19 must change to 39K and R21 to 1K". In imaginea mea, R19 corespunde cu Rx_1, iar R21 cu Rx_2.

1. Care ar fi valorile cele mai eficiente pentru cele doua rezistoare pentru o functionare optima la +/-44V ? Ar putea functiona bine cu valorile din schema ?

2. Dar care ar fi valorile celor doi rezistori pentru doar 6 finali ?

3. Ce idei aveti pentru un comutator de muting/stand-by, simplu de implementat in acest circuit ?

http://go.go.go.ro/img.bmp

Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze

Important este sa respecti valorile de 1,5ohm pt rezistentzele de wataj .

Sper ca 3W e suficient pentru puterea rezistorilor de 1,5ohmi.

Vrea cineva cablajul si schema in Orcad ? Mai jos este o previzualizare a cablajului nefinisat:

http://go.go.go.ro/mosfet_pcb.jpg

Tranzistorii se monteaza pe radiatoare, iar rezistorii, conexiunile intre ei cat si alimentarea si iesirea se fac prin lipire punct la punct pe radiator, ceva de genul asta:

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze

Am revenit cu mici "finisari" ale PCB-ului amplificatorului:

Posted Image

vedere dinspre fata B (partea cu traseele)

Posted Image

vedere dinspre fata B (partea cu traseele)

Repet: Cine doreste schema in Orcad cat si PCB-ul in Layout (Orcad) sa le ceara postand adresa de mail pt. a i le trimite!

P.S.: Am sa revin si cu versiunea finala de pcb.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator Kimnotyze

Din pacate am ramas fara bani si nu mai am nici timpul necesar pentru a termina acest proiect.

Vand:

-Cablaj imprimat (pcb) executat de mine - trasee cositorite, gaurit, silk screen. Pret: 150.000 LEI (15 LEI noi)

-24 bucati IRF540 noi (cumparati de la http://www.telezimex.ro), neutilizati, netestati. Se pot proba folosind circuitul pentru imperecherea MOS-urilor.

Pret: 300.000 LEI (30 LEI noi)

Daca se cumpara impreuna PCB+IRF ofer gratis 35 rezistori de 220ohmi 1% (necesari pentru acest amplificator)

Toata documentatia o ofer pe cd sau prin internet. Pentru provincie clientul suporta taxele postale.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări