Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

driver placa retea?

siti

Postări Recomandate

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• siti

4

• adicontakt

2

• MifTy

1

Top autori în acest subiect

pe ce slot e? pci? ce sistem de operare folosesti? stiam ca cele pe pci care lucreaza pe win XP sunt pnp si nu le trebuie driver

fals!!!

majoritatea pl?cilor de re?ea "noname" sunt bazate pe un chip de re?ea banal, de se vinde la kilogram, gen realtek 8139, al c?rui driver este demult inclus în kitul standard de XP, ?i probabil ?i în cel de vista.

de aici banalitatea instal?rii ?i impresia c? "nu le trebuie drivere"!!!

cu cele incluse în pl?cile de baz? apar probleme când produc?torul, ca s? fac? economie, apeleaz? la chipuri fabricate de vre-o firm? chinezeasc? existent? cât timp are un contract...

pnp-ul nu face decât s? identifice pe baza perechii vendor id - chipset id driverul corect. atât.

dac? driverul lipse?te, sau nu este cel corect, pnp will fail!!

adic? sistemul de operare "?tie" ce e aia, dar "nu ?tie s? vorbe?te" cu el!!! :rade:

în linux este u?or de ob?inut o list? a device-urilor detectate, ?i apoi a driverelor (aici numite "module").

într-un terminal root tasta?i "lspci", ?i vi se returneaz? o list? cu toate device-urile conectate la placa de baz?, sau incluse în placa e baz?.

dac? tasta?i "lsmod", ve?i afla ?i care dintre ele chiar func?ioneaz?, cu ajutorul moduluilui corespunz?tor.

în windows, nu e a?a u?or de aflat!!!

întâi c? se d? un ?ir de cifre ?i litere care deseori e incorect, sau par?ial corect, în al doilea c? trebuie s?pat ni?el cam mult s? afli ce driver anume î?i trebuie...

Link spre comentariu

eu am bagat vre-o 4 realtekuri care veneau si cu disketa cu driver , dar niciodatat nu am bagat driverul , pur si simplu le bagam in slot si ele functioneaza si la ora actuala.vad ca siti vrea pt win 98 , incearca sa cauti dupa codul vid&pid

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări