Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AV800 .. intreberi legate de schema .

Vizitator darkm4n

Postări Recomandate

Vizitator darkm4n

Prima data .. pentru vasile .. am vazut intr-un alt post ca ai cablaj pentru AV800 facut la vanzare .. ma intereseaza .Transformator am gasit , condensatoare am gasit .. acum .. nu prea inteleg ce trebuie facut cu Feedback ala care apare pe schema acolo .. si inca ceva , in schema sursei de alimentare ce cauta simbolul ala de integrat acolo ( care reperezinta ampliful cred ) unde -90V intra la + si +90V intra la - .... nu-mi vine sa cred ca este pus invers .. Va multumesc .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• csl1131

4

• Murcielad

3

• alint

2

• Mircea Bartic

1

Top autori în acest subiect

1.nu sunt vasile.....

2.daca vroaia sa nu mai raspunda si altii trebuia sa ii dai un masaj privat.. :wink:

3. mai era un thread mai jos putin in care se vorbea tot de AV800(sau ipa800) sau cum vrei sa ii zici, poate era mai bine sa postezi acolo..sa nu umplem chiar tot forumul cu 100000...000.... de subiecte de acelasi fel.. :lol:

asa..si raspunsul: ala de feedback vien pus in contact cu iesirea de la difuzor...

pe cablaj asta asa e si nu mai ai nevoie sa iti bati tu capul...

daca iei un cablaj de la vasile atunci pe ala arata cum si unde vin puse piesele, si nu iti mai bati tu capul cu schema aia..numa pui piesele..si esti ff atent ca le-ai pus bine, si gata...

si daca il iei gata facut numai iti bati capul nici cu atat...numai ii mai pui fire,radiatoare, si setezi biasl, si cam atata..

in schema sursei de alimentare ce cauta simbolul ala de integrat acolo ( care reperezinta ampliful cred ) unde -90V intra la + si +90V intra la - .... nu-mi vine sa cred ca este pus invers ..

deci ala + nu intra la - si nici altfel..ce ai vazut tu..alea de la alimentare acolo se alimenteaza..si unde scrie pe in interiolul la triunghi ala cu + si - alea sunt intrarile..ca sunt 2 in schema..si una e + si una e - adca intrare inversoare sau neinversoare...

nu stiu daca mai vine pusa si rezistenta aia de 15K si cond ala de 47uF si rez aia de 390 ohmi... pt ca nu stiu cum e facut cablajul ala ipa800..asta vasile te poate lamuri... (eu pot sa iti raspund la intrebare numai pe cablajul ala de la castana,cel care l-am modificat ca sa ii pun si protectie la scurt circuit,aidca limitare la puterea la iesire..)

aaa..si pt VASILE mai zii odata cat scoate AV800(ipa800) in 4 si cat in 8 ohmi.. , si cat scoate Av400(IPA400) in 4 si 8 ohmi..ca mi-ai uitat cat scot alea in 8 ohmi...aaa..si la puterea max la ce THD este.. ca scrie parca pe aia cu mobule.htm, parca..oricum vad ca nu mai e de ceva timp pe site...

Link spre comentariu

aaa..si pt VASILE mai zii odata cat scoate AV800(ipa800) in 4 si cat in 8 ohmi.. , si cat scoate Av400(ipa400) in 4 si 8 ohmi..ca mi-ai uitat cat scot alea in 8 ohmi...aaa..si la puterea max la ce THD este.. ca scrie parca pe aia cu mobule.htm, parca..oricum vad ca nu mai e de ceva timp pe site...

scoate in functie de cat ii dai :) ce radiator/transformator ai :o THD e pe undeva pe la 0,004% :P
Link spre comentariu
Vizitator darkm4n

Hmmm ... interesant .Vrei sa spui ca + si - alea din triunghiul ala din surs sunt intrarile audio ? Si corespund cu Con? alea doua dupa schema ? Multumesc .

Link spre comentariu

Hmmm ... interesant .Vrei sa spui ca + si - alea din triunghiul ala din surs sunt intrarile audio ? Si corespund cu Con? alea doua dupa schema ? Multumesc .

da...corespun cu conectorul de la iesire..care are 3 fire...aia care ai vazut tu pe triunghiul ala + intrare neinversoare, - intrare inversoare, si masa...si le legi cam asa: daca vrei sa fie amp sa fie inversor, legi intrarea cu + la masa, si pui pe aia cu - si masa intrarea..si daca vrei sa fie neinversoare legi aia cu - la masa, si pe aia cu + si masa pui simnalul de intrare..inversor adica sa inverseze semnalul de la intrare....adica atunci cand la intrare ai + la iesire ai -, si asta e buna pt ca daca vrei sa ii dai bridge la amp, nu mai trebuie sa inversezi tu semnalul..pui numai la intrarea respectiva si gata...si mai poti sa pui intrare balansata...(asta nu o folosesti in mod normal, dar e atunci cand ai semnal si la intrarea ci + si la cea cu -, si + ai semanlul normal, si la - ai semnalul inversat..si asta e important daa ai cabluri ff lungi,si sa nu intre paraziatii, ca la asta poti sa ai cabluri ff lungi si sa nu pierzi din calitatea semnalului)

Citat:aaa..si pt VASILE mai zii odata cat scoate AV800(ipa800) in 4 si cat in 8 ohmi.. , si cat scoate Av400(ipa400) in 4 si 8 ohmi..ca mi-ai uitat cat scot alea in 8 ohmi...aaa..si la puterea max la ce THD este.. ca scrie parca pe aia cu mobule.htm, parca..oricum vad ca nu mai e de ceva timp pe site...scoate in functie de cat ii dai icon_smile.gif ce radiator/transformator ai icon_surprised.gif THD e pe undeva pe la 0,004% icon_razz.gif

din cate stiu eu daca tot zici ca THD de 0.004 trebuie sa scpeifici si puterea... in mod normal asa se face..sau ce ziceai tu e la 1W..???daca tot dai raspuns macar da cum trebuie ca imi zici mie ca nu dau rasp bune si ca le dau prea lungi..e tu le dai prea scurte...eu m-am referit la puterea maxima ce THD are...
Link spre comentariu

Si mai am o intrebare legata de ipa 400: Am cumparat un modul de la Vasile de vreun an de zile si nu am avut timp sa-l incerc decit acu. L-am alimentat la +-40 si are distorsiuni mari, l-am alimentat la +-60 si au scazut distorsiunile, dar nu de tot. Care este cauza?

Link spre comentariu

ce distorsiuni?..in legatura cu trecerea prin 0?banuiesc ca aia e problema....cand alimentezi cu mai mult creste curentul de mers in gol care probabil a fost reglat la alimentarea recomandata, deci daca vrei sa il ti la +-40 ar trebui sa reglezi din potentiometru.mare grija aici..sau mai bine lasa si alimenteaza la +-70V la cat e normal

Link spre comentariu

M-am uitat pe schema de 800w si am si eu o intrebare: amplificatorul are intrare balansata si daca da, cum pot sa-l adaptez la o iesire ( de mixer )nebalansata?

pai pui la ala intrarea inversoare la masa, si gata...pe aia care e neinversoare pui intrarea de la mixer, si gata, simplu,nu?? :wink:
Link spre comentariu

Si mai am o intrebare legata de ipa 400: Am cumparat un modul de la Vasile de vreun an de zile si nu am avut timp sa-l incerc decit acu. L-am alimentat la +-40 si are distorsiuni mari, l-am alimentat la +-60 si au scazut distorsiunile, dar nu de tot. Care este cauza?

mai reglezi odata biasul, si gata...daca l-ai alimentat la mai putin e normal... mai cam tre sa reglezi odata...pui un milivoltmetru pe o rez de putere si misti CU GRIGE din pot ala pana ai pe voltmetru cam 16-18mV, da NU mai multi...si atat...
Link spre comentariu

si daca ai mai muli ce este ? :lol: depinde de ce valoare au rezistori de pe Sursa-Iesire . ideea este sa scapi de distorsiunile de crossover nu sa ai un anumit voltaj acolo pe rezistori :lol: PS: mie mi-a mers amplificatoru asta si la +/-30V cu un curent de mers in gol de 150ma si se auzea bine :roll: la +/-40V nu ar trebuii sa ai probleme :!:

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator extrempower

Am o intrebare.Care este intrarea + si care este intrarea - ,la AV800 ?Dupa schema postata pe site care este intrarea corespunzatoare lui C15 si care este cea corespunzatoare lui C18?Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

am si eu niste intrebari, legate de condensatoarele de pe intrare C15 si C18.1. sunt nepolarizate? din schema io asa inteleg.2. ce valoare au? pe schema apar de 33uF si pe lista de piese apar de 47uF3. pe cablaj apar 2 C15 si 2 C18, polarizate si inseriate cu plusurile legate intre ele, probabil ca sa rezulte un condensator nepolarizat. io ce valori pot sa pun? cate 2 de 100uF inseriate cu plusurile intre ele? mi se pare cam mare valoarea 47uF pe intrare.4. sunt puse condensatoare nepolarizate pe schema ca sa nu mai conteze care-i plusu si minusu la semnalu balansat? ca oricum nu prea conteaza..5. care-i cablaju bun la AV800? in topicu de scheme ii o arhiva cu av800, si in arhiva aia ii o imagine cu dispunerea pieselor si is cateva rezistente si un condensator colorate cu rosu. care-i treaba cu ele? nu se monteaza?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări