carageae Postat Noiembrie 13, 2011 Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 Vazand ceea ce a scris Liviu,mi-am adus aminte e cateva EABC pe care le am.Cand le-am vazut prima data mi-au dat impresia ca ar fi tripletriode,dar numarand pinii nu-mi iesea ceva la socoteala 3X3 pini pentru triode si inca 2 pentru filamente erau deja 11 pini.Bineanteles ca lampa are cu 9 pini.Cautand date despre ea am ajuns la adevar,este totusi triplatrioda dar cu catod comun.Poate fi folosita in audio?Daca da in ce conditii?Cu triodele in paralel?E vre-o sansa sa folosim triodele independent?Nu stiu prin ce date ati cautat, dar EABC80 este o trioda+dioda dubla+dioda, adica tripla dioda si trioda, iar dioda dubla/simetrica si trioda au acelasi catod. E o lampa folosita in radiourile vechi, diodele alea nu sunt bune de nimic in afara de detectia semnalului de RF. Trioda poate fi folosita, dar e pacat...un radio nu poate functiona corespunzator fara aceasta lampa - improvizatiile sunt discutabile.http://www.radiomuseum.org/tubes/tube_eabc80.html Link spre comentariu
zbodeoc Postat Noiembrie 13, 2011 Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 La o a doua vedere, tinind cont de unul din sistemele de notatie standardizat, "EABC" nu poate fi decit o combinatie trioda-dioda Link spre comentariu
blue Postat Noiembrie 13, 2011 Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 E o lampa folosita in radiourile vechi, diodele alea nu sunt bune de nimic in afara de detectia semnalului de RF. Trioda poate fi folosita, dar e pacat...un radio nu poate functiona corespunzator fara aceasta lampa - improvizatiile sunt discutabile. http://www.radiomuseum.org/tubes/tube_eabc80.html Se pot utiliza aceste diode pt un limitator de nivel (fuzz), undeva exista o schema cu asa ceva dar nu m-am notat link-ul din pacate Link spre comentariu
allexx1968 Postat Noiembrie 13, 2011 Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 Intradevar asa arat ca in linkul postat de "blue".Nu stiu unde m-am uitat data trecuta.In mod sigur am gresit eu cu ceva.Multumesc Link spre comentariu
carageae Postat Noiembrie 13, 2011 Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 Ca sa fie clar pt. toata lumea, desi simpla consultare a unui catalog da raspunsul, in notatia europeanaEABC80 "E" arata filamentul la 6,3V, A - dioda de detectie, B - dioda dubla cu catod comun, C - trioda.Asta pentru cine nu stia deja... Link spre comentariu
allexx1968 Postat Noiembrie 13, 2011 Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 Ca sa fie clar pt. toata lumea, desi simpla consultare a unui catalog da raspunsul, in notatia europeanaEABC80 "E" arata filamentul la 6,3V, A - dioda de detectie, B - dioda dubla cu catod comun, C - trioda.Asta pentru cine nu stia deja...Eu nu stiam,multumesc.Stiam semnificatia unor litere din modul de codare european, dar ale unora nu o stiam.In mod sigur mai sunt si altele pe care nu le stiu. Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Decembrie 26, 2011 Partajează Postat Decembrie 26, 2011 A venit mosul! https://picasaweb.google.com/100591562823636348352/EL11#5690405446899806994 Am gasit 2 socluri seria 11, dar si cite 1: EL11, ACH 1, EBL 1, trafurile de 8 cmp sunt. Tot voi termina acest amplificator. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 26, 2011 Partajează Postat Decembrie 26, 2011 Spor la treabă! Să ni-l prezinţi cît mai curînd. Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Ianuarie 21, 2013 Partajează Postat Ianuarie 21, 2013 Acel curind, este realitate (a trecut 1 an)! Am terminat amplificatorul (din pacate nu am respectat schema lui misa integral): - carcasa lemn din stejar (multumesc saptemari) - socluri originale vintage (din pacate unul rotund si unul oval) pt. EL11 si unul din ceramica pt E88CC - suport din aluminiu de 4 mm - 1xE88CC golden pin Tesla (din pacate ;( ar fi mers alte triode mai vintage) - alimentare in CC a preamplificarii - KNFB cu 100uF Nichicon Muse - redresare cu EZ81 - transformatoare de iesire dintr-un Graetz Este un amplificator de cursa lunga, asculti fara sa iti dai seama, nu este deloc obositor. Am ascultat si in mod pseudo-trioda si se pare ca lampii ii place (am incercat de ex. 6p6s si nu ii place pseudo-trioda deloc). Pozele sunt cu mobilul, dar o sa fac altele. https://picasaweb.google.com/100591562823636348352/EL11# Mai am de mesterit: - de montat mufele - de montat potentiometrul de volum - de facut un fund la carcasa - de montat piciorusele la carcasa Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 21, 2013 Partajează Postat Ianuarie 21, 2013 Acel curind, este realitate (a trecut 1 an)! Am terminat amplificatorul (din pacate nu am respectat schema lui misa integral): - carcasa lemn din stejar (multumesc saptemari) - socluri originale vintage (din pacate unul rotund si unul oval) pt. EL11 si unul din ceramica pt E88CC - suport din aluminiu de 4 mm - 1xE88CC golden pin Tesla (din pacate ;( ar fi mers alte triode mai vintage) - alimentare in CC a preamplificarii - KNFB cu 100uF Nichicon Muse - redresare cu EZ81 - transformatoare de iesire dintr-un Graetz Este un amplificator de cursa lunga, asculti fara sa iti dai seama, nu este deloc obositor. Am ascultat si in mod pseudo-trioda si se pare ca lampii ii place (am incercat de ex. 6p6s si nu ii place pseudo-trioda deloc). Pozele sunt cu mobilul, dar o sa fac altele. https://picasaweb.google.com/100591562823636348352/EL11# Mai am de mesterit: - de montat mufele - de montat potentiometrul de volum - de facut un fund la carcasa - de montat piciorusele la carcasa felicitari ,sa ai grija de "vechituri" e un amp " sa te dai mare la audiofili" nu e de ascultat zilnicmai procura doua socluri pt seria 11,donez (gratis,moca,fara bani) pt acest amp doua pentode EF14 nos/RFTsi o redresoare,care sa duca ambele canale, e pacat de el sa nu fie ca in anii 40. am si eu in plan(de 2 ani) un amp cu ECL11/AZ11,nu am timp de el :cry: icon_jook Link spre comentariu
saptemari Postat Ianuarie 21, 2013 Partajează Postat Ianuarie 21, 2013 Acel curind, este realitate (a trecut 1 an)! Am terminat amplificatorul (din pacate nu am respectat schema lui misa integral): - carcasa lemn din stejar (multumesc saptemari) - socluri originale vintage (din pacate unul rotund si unul oval) pt. EL11 si unul din ceramica pt E88CC - suport din aluminiu de 4 mm - 1xE88CC golden pin Tesla (din pacate ;( ar fi mers alte triode mai vintage) - alimentare in CC a preamplificarii - KNFB cu 100uF Nichicon Muse - redresare cu EZ81 - transformatoare de iesire dintr-un Graetz Este un amplificator de cursa lunga, asculti fara sa iti dai seama, nu este deloc obositor. Am ascultat si in mod pseudo-trioda si se pare ca lampii ii place (am incercat de ex. 6p6s si nu ii place pseudo-trioda deloc). Pozele sunt cu mobilul, dar o sa fac altele. https://picasaweb.google.com/100591562823636348352/EL11# Mai am de mesterit: - de montat mufele - de montat potentiometrul de volum - de facut un fund la carcasa - de montat piciorusele la carcasa Foarte frumos, felicitari!Sunt curios cum se aude. Poti sa-l aduci? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 21, 2013 Partajează Postat Ianuarie 21, 2013 Acel curind, este realitate (a trecut 1 an)! Am terminat amplificatorul (din pacate nu am respectat schema lui misa integral): - carcasa lemn din stejar (multumesc saptemari) - socluri originale vintage (din pacate unul rotund si unul oval) pt. EL11 si unul din ceramica pt E88CC - suport din aluminiu de 4 mm - 1xE88CC golden pin Tesla (din pacate ;( ar fi mers alte triode mai vintage) - alimentare in CC a preamplificarii - KNFB cu 100uF Nichicon Muse - redresare cu EZ81 - transformatoare de iesire dintr-un Graetz Este un amplificator de cursa lunga, asculti fara sa iti dai seama, nu este deloc obositor. Am ascultat si in mod pseudo-trioda si se pare ca lampii ii place (am incercat de ex. 6p6s si nu ii place pseudo-trioda deloc). Pozele sunt cu mobilul, dar o sa fac altele. https://picasaweb.google.com/100591562823636348352/EL11# Mai am de mesterit: - de montat mufele - de montat potentiometrul de volum - de facut un fund la carcasa - de montat piciorusele la carcasa Foarte frumos, felicitari!Sunt curios cum se aude. Poti sa-l aduci? va astept cu el la mine la sala!!!! cu bere!! Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Ianuarie 22, 2013 Partajează Postat Ianuarie 22, 2013 Mai bibilesc la el un pic si vin la o auditie. Eram curios cum suna si am lucrat in mare viteza (acum am avut timp - deh concediu). O sa il scot din modul pseudo-trioda pt. ca pierd mult din putere si apar si niste distorsiuni ciudate (la o auditie atenta pe melodii bine cunoscute de mine suna ceva ciudat). Daca o sa reusesc sa il fac "all '40th" (multumesc viobio) schimb sasiul, carcasa (sa pun in evidenta lampile) si transformatorul de alimentare.Nu stiam ca EL11 e atit de "fitzos", zau ca ma voi da mare cu el . Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 23, 2013 Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 Poate ne întîlnim acolo, vin şi eu cu ultima creaţie. Link spre comentariu
lorik199 Postat Ianuarie 23, 2013 Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 Poate ne întîlnim acolo, vin şi eu cu ultima creaţie. G807 SE? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum