Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator EBC3/EL11

mișa

Postări Recomandate

suna interesant! eu unul as opta pentru lemn de stejar, baituit spre mahon sau nuc, lacuit (cu lac lucios) si polisat. despre ce fel de tabla de cupru este vorba? calita, moale, ce grosime si ce pret?poate te gindesti si la tabla de alama.spor la treaba!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 86
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mișa

29

• Liviu Ianush

9

• zal

8

• hbi

4

Top autori în acest subiect

Vizitator viobio

Am bobinat si celalalt transformator.... Acum e problema numai de carcasa....Lemn si cupru. Cuprul e clar dar ce lemn? Daca viobio e hotarit, iau foaia de cupru pe din doua. Poate se mai inscrie cineva.

o luam !!!si eu lucrez la un amplif cu EF12K,EL12,AZ12
Link spre comentariu

Foarte frumoase lemnele remarcate de radianr. O parte le cunosteam pentru ca sunt oarecum interesat de lemn in general. Eu am posibilitatea sa aleg din mult mai putine variante. (ca nu am de gind sa fac import de cherestea de lemn nobil) Ar mai exista varianta sa acopar un nenorocit de pal cu furnir, ca furnir am din multe esente, dar parca tot din lemn masiv mi-ar place sa fac carcasa amplificatorului asta. (poate chiar monobloc)La capitolul tabla de cupru, pretul este cit se poate de normal. 1Kg de cupru costa in jur de 30 lei, evident, cumparat cu acte in regula...

Link spre comentariu

... Ar mai exista varianta sa acopar un nenorocit de pal cu furnir, ca furnir am din multe esente, dar parca tot din lemn masiv mi-ar place sa fac carcasa amplificatorului asta. (poate chiar monobloc)..

Intr-adevar ar fi pacat de munca sa pui PAL furniruit caci, mai devreme sau mai tarziu, furnirul are tendinta de a se desprinde (mai ales din cauza temperaturii).Eu as pune un lemn cu o culoare contrastanta cu cuprul (ex.: nuc baituit spre negru sau salcam natur, bineinteles lacuite mat). In orice caz lemnul trebuie sa fie bine uscat.Succes!
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Mi-a sosit si ultima componenta, transtormatorul de alimentare. L-am comandat cu obtiunea "inalt" si intentionez sa-l bag intr-un cilindru de fier cu capace.. (o teava de 10cm diametru)

Link spre comentariu

Frate ------e greu cu uloiu (tuica baiete tuica de Zalau ) mai bea si tu una mica skaarj, ca dupa ce ai uns gitu si cablu se aude mai bine :da bogdanAsa este o luam tare de tot :nas: ne cam uitam, dar promit si eu un amp cu EL503 :da IN REST SA AVEM TIMP

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Carcasa e aproape gata, pun poze acusi, dar de fapt nu asta voiam sa zic. Voiam sa zic ca am facut o modificare esentiala de design si anume inlocuiesc lampile EL11 Haltron cu EBL1 Adzam. http://www.proradioantic.ro/afisare_poz ... 1_poza.jpg

Motivele sunt urmatoarele: au soclu cu contacte laterale ca EBC3, sunt perfect compatibile (electronic vorbind) cu EL11 (cele 2 diode le leg la masa), au "capison" ca EBC3 si asta da o nota de vechi, si nu in ultimul rind, am facut rost in ultima vreme de mai multe EBL1 NOS. O singura problema ma mai freaca: Nu am 4 capisoane la fel. Am nevoie de capisoane din alea cu ecran, ca in poza cu cu montajul de test pozat la pag.1, pentru ca conectorul de sus e G1 nu anod si e sensibil la perturbatii. Am 2 capisoane identice. As mai avea nevoie macar inca de o pereche identice daca nu toate 4 la fel.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Revin. Nu e un proiect mort. Era doar in asteptare.Carcasa e din radacina de nuc frezata manual. (nu cu CNC ca din pacate inca nu l-am pus la punct)Practic am taiat cu drujba (eu personal) felii din radacina si le-am lasat la uscat cam 4 ani.

Link spre comentariu

Inca nu e. La asa lampi, trebuie sa fac o carcasa pe masura, din materiale de valoare. Cine a mai vazut pina acum carcasa din monobloc din radacina de nuc? Nimeni. E cazul sa vedem...Si daca tot veni vorba, sa va arat si traful de alimentare. Ecranul provine de la o teava de la termoficare prelucrata la strung de mine si tot sistemul zincat ulterior.Traful e de 100VA si l-am comandat in varianta "inalta".

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări