Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator EBC3/EL11

mișa

Postări Recomandate

• Răspunsuri 86
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mișa

29

• Liviu Ianush

9

• zal

8

• hbi

4

Top autori în acest subiect

Bine gindit la traf sar putea sa plece dela 30 hz sinus (poate chiar mai jos),referitor la intrefier sar putea sa nu fie necesar (greu de saturat 10 patrati)avind in vedere ca primarul in CC va avea in jurul 100 ohmi si la curentul de 40mA caderea de tens. la bornele lui cca 4_5Vcc.La circuitul de intrare am o nedumerire pare sa puna sursa de semnal in scurt atunci cind cursorul potentoimetrului se gaseste in capatul din spre masa?.

Link spre comentariu

Aveam de gind sa testez transformatorul si fara intrefier. Intr-adevar, am desenat din gresala si viteza invers potentiometrul. Nu l-as fi montat asa. Oricum, am sa montez si un condensator la intrare.

Link spre comentariu

In timp ce bobinam primul traf, am facut niste modificari si l-am recalculat pentru ca toate straturile de bobinaj cu exceptia ultimului sa fie complete.Ma bate gindul sa folosesc in loc de AZ4 o lampa AZ1 Philips cu anodul din plasa, asa, de farmec.Pun niste poze (asa numa' de frumusetea proiectului) si pdf-ul cu modificarile la traf si gresala observata de valderama corectata.

Link spre comentariu

Credeam ca nu mai eu adun fel de fel....Ce_i cu treispe spire alea, e asa un test de adaptare sau e vorba de doua impedante de iesire apropiate ?.(5 si 8 ohmi),sau vrei sa folosesti trafurile si 3k6_5k6/4ohmi la alt montaj(expeimental).

Link spre comentariu

Am marit putin numarul de spire din primar (ca sa-mi iasa straturile). Cu alea 13 in serie cu secundarul imi iese 7000:8. Am sa experimentez daca chiar trebuie. Daca nu, le scot si bineinteles traful celalalt il fac fara.

Link spre comentariu

Trebuie cu siguranta!,eu as fi pus chiar 15_16 sp in cazul de fata,dar e numai o parere.Daca mai scoteai si vre un cap din punctele de inseriere ale primarului devenea un traf aproximativ universal pentru o gama larga de tuburi in SE,eu tin astfel de trafuri pt teste rapide.

Link spre comentariu

Infasurarea aia e foarte usor de modificat. Daca va fi cazul, nu voi sta pe ginduri. Toate bobinele au amindoua capetele afara, exact ca in pdf.Cele 3 bobine ale primarului au capetele cositorite in cele 6 puncte care se vad in poza. (mai sunt 2 de rezerva) Carcasa bobinelor am facut-o din sticlotextolit lipit cu epoxi, slefuit si vopsit iar lateralele din sticlotextolit placat cu cupru, desenat si corodat ca un cablaj imprimat pentru punctele de conexiune.

Link spre comentariu

SUPER!.Un traf poate avea ce impedanta vrem noi, problema e sa putem varia rapoartele de transformare(cit de cit, prin intermediul infasurari primare doua trei prize, si la secundar la fel,in acest fel obtininduse prin combinatii o diversitate uimitoare de rapoarte si impedante.numai raspunsul jos fregventa mica variaza putin ).De aia te_am intrebat mai sus ce ti_ai propus.

Link spre comentariu

In acest caz particular, nu va fi un transformator de teste. Va face parte din acest amplif, la care deja de mult timp ma gindesc ce carcasa pe masura vechimii lampilor sa-i fac. Eu intotdeauna asa fac transformatoarele. Presupun ca majoritatea electronistilor asa le fac.

Link spre comentariu

Se ung cablurile audio atunci cind se cere fidelitate mai mare decit poate oferi un amp pe tuburi, totusi ala a lu' Misa nu mi se pare de calitate , tre' % mai mare ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări