Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Help..unde gresesc?!

C0B

Postări Recomandate

Vreau sa alimentez o statie auto..la 220V.Am :transformator 250W - 11.5 VPunte redresoare 35ACondensator 10.000 uF 25Vcondensator 100nF / 250VFire babane de 2X3mm pe fiecare ramura.Am pus puntea pe o racire babana..am redresat..am filtrat am legat cablurile...( am facut asta nu direct pe punte..ci pe o bucata de cablaj de 5cm pe 5 pe care am desenat trasee destul de groase).Problema apare..cand alimentez statia..si dau putin volum :(.Puterea nu este suficienta...Palpaie becurile de la statie...si tensiunea scade la borne de la ~ 14.4 la 13.5 sau chiar 13V.Deci unde este problema ?La bucata aia de cablaj ?La condesator ?Idei ? sugestii ?Multam anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• C0B

8

• Craciun

2

• al_ex

1

• Sharky

1

Top autori în acest subiect

Pune vreo 3 - 4 becuri de 12V/50-55W in paralel si masoara tensiunile in circuit. S-ar putea ca transformatorul sa nu duca curent asa mare, totusi 250W la 11 volti sint cam 22 de amperi, cu ce sirma e bobinat? Cat de lungi sunt firele alea? BTW (si off topic) - o siguranta ai pus in secundarul transformatorului?[edit] Sigur iti ajung 10.000 uF pentru curentul ala?

Link spre comentariu

pune condensator mai mare....aia cred ca e problema....eu cand am alimentat asa am folosit 40mF astia pe 25V nu sunt scumpi asa ca nu se merita sa te zgarcesti...mai ai cadere si pe punte...deobicei pe puntile de putere ai mai multa pierdere...dar la curenti mici (fata de aia 35A) nu cred ca e semnificativa

Link spre comentariu

Trafu e toroidal de la petra..si e bobinat cu sarma de 1.5(cred) impletita in 3!Becuri nu am de unde sa fac rost din pacate :(.Nu am pus nici o siguranta in secundar :d.Firele ? de alimentare ? ~ 1 m!..le-am scurtat cat de mult posibil!Da..dupa cum banuiam si eu ..mai trebuie filtraj..am sa cumpar mai multi condensatori de 10 mii uF...sa ii pun in paralel...cum a zis Sharky..maine completez.Va multumesc mult de raspunsuri!

Link spre comentariu
Vizitator mircea2345

ce putere are statia?gandeste ca o statie auto pusa pe masina consuma totusi ceva, iar tu nu ai decat 22A, iar o baterie auto are cam 44Aasa ca incearca sa schimbi traful

Link spre comentariu

Glumesti, nu ?Pai daca are siguranta de 25A pe intrare ..nu vad cum ar putea "suge" mai mult decat siguranta.In fine...AM pus filtraj de 30 de mii de micro ..si tot asa face !Alte idei ? :( Nu am gasit condensatori pe 25V si acum filtrajul i-l am cu un condensator de 10mii/25V si 2 condensatori 10mii/63VTensiune de ieshire 15.87 cc...si totusi..si la volume mici ledul de pover oscileaza si etc.Deci ? la ce sa umblu ?

Link spre comentariu
Vizitator Se poate si asa ?

Un pic pe langa...dar nu prea mult :) Stii ca la condensatorii pentru filtraj "adevarati " se da si curentul pe care il poate da alimentatorul ? Asta este nu numai functie de capacitate dar si de grosimea armaturilor, legaturile interne si borne.Tu de care ai ?

Link spre comentariu

esti sigur ca amplificatorul functioneaza ? 22A sunt totusi ceva !! sr trebuii sa se auda puternic ! ce amplificator e ? daca ai 13V acolo inseamna ca problema nu e de la sursa ! e din aia cu vu-metre pe ea (becuri cum ziceai tu) ?

Link spre comentariu

Mi se pare perfect normal ce ti se intampla cu amplificatorul alimentat din traf.Daca ai face o alimentare stabilizata nu sa-r mai comporta asa.Eu am sursa de 30A 13,8V stabilizata cu tranzistoare 2N3055 si merge perfect cu traf. bobinat la Petra.Pe receptie am un consum de 2A maxim si cand trec pe emisie am cam 22A si nu palpaie nimic totul este perfect.Sper ca te-am lamurit.

Link spre comentariu

Amplificatorul e magnat traxx 300 :) nu e cu beculetze sau alte tampenii eu vb de ledul ce indica power on si inca un led care lumineaza o masca de plastic cu numele firmei!!Alea palpaie!Deci..imi modific cererea :) vreau si eu o schema de stabilizator! pe care sa o pot folosi cu trafu care i-l am acum! fara sa trebuiasca sa aduc vre-o modificare!Multzam anticipat

Link spre comentariu

hai ca testez yo pt. tineuna bucata amplificator de masina magnat 4x110w(doua sigurante de 25A)pus la o sursa cu limitare curent-fixat la 10Apana acolo mere bine apoi incep sa palpaie ledurileconcluzia: e ceva "fishi" cu alimentarea taveriga slaba-puntea(parerea mea) incearca cu alta(offtopic: o punte din asta de 35A a cedat cand am pus pe ea 2 tda7294 si le-am testat la max-era facatura)am incercat acest amp la 20A doar cu 4700 si mergea binePS amplificatoarele astea de masina sa stii ca merg lejer si fara stabilizare;multe dintre ele avand stabilizare dupa smps in felul acesta reusind sa alimenteze ampul la aceeasi tensiune la o alimentare a smps intre 9-18V

Link spre comentariu

Pai..am sa incerc alta punte atunci.Asta de acum este una..destul de mare!pusa pe ora cire babana :DIninte am avut una din aceea gri! de 35A dar am reushit sa o arunc in aer :? .Am sa cumpar cand fac rost de $ o punte tot dinaceea gri facuta din metal!E buna aia ?

Link spre comentariu

cu diode nu se poate ajunge la o putere mai mare ???adica am vazut pe un site o alimentare pt un LM38...unde se foloseau 8 diode, fiecare ramura fiind redresata separat :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări