Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DAC cu PCM1792

mistretzul

Postări Recomandate

A incercat cineva sa faca un dac cu acest integrat?(PCM1792) Datasheetul este in pdf-ul atasat. Ma ajuta si pe mine cineva cu o schema completa si cu cateva sfaturi??Am vazut la TI.COM DAC-uri cu interfata USB... Acesta vad ca are alta interfata "L, R, I2S, TDMCA, DSD". Lamuriti-ma si pe mine despre ce este vorba ??

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mistretzul

3

• mosfet

1

• Catalin C.

1

• adicontakt

1

Top autori în acest subiect

problema e ca pentru inceput as vrea sa aflu mai multe despre aceste DAC-uri si modul in care ele lucreaza si care e treaba cu acea interfata?? Cateva circuite de implementare am gasit pe la cei de la Texas Instruments dar as vrea sa stiu mai multe si sa nu ma apuc de un proiect asa doar dupa niste scheme fara sa stiu cum lucreaza. In principiu as fi interesat sa gasesc pe cineva care a facut asa ceva si sa isi dea si el cu parerea si macar ceva impresii daca are rost sa ma implic in asa ceva sa nu merita efortul....

Link spre comentariu

Daca vrei ceva simplu, incearca PCM2902 sau PCM2707. Cel mai complicat este cablajul :naughty:

Dar daca vrei ceva "meserias" vezi aici: http://www.audiodesignguide.com/DAC_final/DacFinal.html

Eu am facut varianta cu 2xWM8740. Si merita. Vezi aici: http://www.hi-fi.ro/fhifi/viewtopic.php?t=21975

Cat despre modul in care lucreaza, ma indoiesc ca are cineva rabdare si timp sa-ti explice. Mai ales ca multe lucruri nu le intelegem nici noi :banghead:

Link spre comentariu

A incercat cineva sa faca un dac cu acest integrat?(PCM1792) Datasheetul este in pdf-ul atasat. Ma ajuta si pe mine cineva cu o schema completa si cu cateva sfaturi??Am vazut la TI.COM DAC-uri cu interfata USB... Acesta vad ca are alta interfata "L, R, I2S, TDMCA, DSD". Lamuriti-ma si pe mine despre ce este vorba ??

E simplu : pentru a transfera semnalul audio intre diferite componente (circuite integrate) ale unui CD player s-au standardizat mai multe tipuri de interfete/magistrala de transport a semnalului audio in format digital : cea despre care tocmai ai intrebat se cheama i2s si face transportul catre DAC uri ale streamului audio . Ideea era ca sa poti transmite semnalul audio in format digital catre diferite componente/etaje sau chiar echipamente externe .Circuitul USB de care ai intrebat face conversia USB la SPDIF care este o altfel de interfata de transport al semnalului audio catre DAC ; cum exista si circuite care fac conversia de la USB catre i2s sau chiar direct in audio analogic avand intern DAC-uri.Mai exista si alte tipuri de magistrale de transport in care merita de mentionat magistrala de transport format japonez . Acest subiect este atat de vast incit nu te putem ajuta aici .Trebuie sa citesti foarte mult si foarte disparat pana ajungi la ceva coerent ...
Link spre comentariu

Deocamdat as vrea sa stiu in principiu care sunt etajele care compun "DAC" . Adica vad ca in primul rand trebuie sa fac conversia de la USB la respectivul "protocol" de transfer I2S . Adica vreau doar in mare ca sa stiu ce sa caut sa citesc. Am vazut ca un astfel de echipament contine mai multe blocuri cu mai multe convertoare.Nu stiu daca ma fac inteles???!!! Adica vreau concret: Ai nevoie de un bloc de intrare ,un bloc de ...,etc pana blocul final din care sa scot semnal analogic care sa il bag in selectorul de surse + atenuator

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări