ionescu liviu Postat Martie 13, 2009 Partajează Postat Martie 13, 2009 Salut! Am un incarcator cu oprire automata, descarcare si functie "refresh" cica pt recuperarea acumulatorilor uzati, asta scrie pe site, in manualul lui nu scrie nimic despre ce face aceasta functie. Stie cineva ce face functia asta? Eu nu am incercat nimic ca nu stiu daca se pun acumulatorii incarcati sau descarcati dar chiar am niste acumulatori vechi. Link spre comentariu
hugo Postat Martie 13, 2009 Partajează Postat Martie 13, 2009 Banuiesc ca refresh-ul ar fi un fel de formatare. Daca iti permite sa setezi capacitatea acumulatorilor ii va incarca 16 ore la un curent egal cu o zecime din capacitatea lor(de ex. 2000 -> 200 timp de 16 ore) dupa care ii va descarca si eventual incarca din nou. Daca nu poti introduce nimic... probabil ii incarca apoi descarca si iar incarca. Link spre comentariu
rimache Postat Martie 13, 2009 Partajează Postat Martie 13, 2009 Iti descarca acumulatorii inainte de incarcare.P.S. - scrie te rog si tipul incarcatorului daca esti multumit de el ca vreau si eu sa-mi iau unul "de gata" cu functia asta. Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Martie 13, 2009 Autor Partajează Postat Martie 13, 2009 Banuiesc ca face cicluri, o sa bag niste acumulatori si o sa il urmaresc. Nu se poate regla intensitatea de incarcare iar de descarcat are alt buton si ii descarca inainte sa ii incarce daca folosesc aceasta functie, adica descarcarea e complet separata de refresh. Voi testa si voi reveni cu observatii. Incarcatorul e de la firma HQ, e ceva mai chinezesc dar e acceptabil si isi face treaba. Incarca destul de rapid, eu nu am acumulatori de intensitate mare si nici nu stiu exact de cat sunt ca sunt de o calitate mai proasta si nu pot sa ma incred ca au 900 mAh cat scrie pe ei iar de incarcat ii incarca cam intr-o ora sau chiar mai putin. Are transformator separat care se baga direct in priza si pe el, pe transformator, scrie 500 mAh iar in fisa tehnica a aparatului scrie ca incarca cu 800 mAh, de unde scoate atat? Ce imi place mie e ca are descarcare iar la finalul descarcarii se apuca sa incarce singur si se si opreste, se face LED-ul verde si incarca cu vreo 50 mAh pt mentinere, iar asta e bine ca poti preveni descarcarea acumulatorilor in timpul folosirii ca iti imaginezi ca nu mai tin mult si ii pui la incarcat ca ii poti descarca ca nu e bine sa pui la incarcat un acumulator care nu s-a descarcat complet.Scrie pe google " Incarcator rapid HQ cu adaptor auto inclus " , de la primul link gasit l-am luat eu. Are si alimentare la masina. E simplu si isi face treaba, simplu si de folosit. Imi imaginez ca cu el protejezi si acumulatorii si tot faci economii ca ii descarci inainte de incarcare si se opreste automat si in final probabil ca durata de viata e mai mare a acumulatorilor. Link spre comentariu
rimache Postat Martie 14, 2009 Partajează Postat Martie 14, 2009 Adevaru-i ca merita fiecare banut un incarcator de calitate.Am un Medion cu procesor pe fiecare celula, dar nu descarca acumulatorii inainte de incarcare si apare "memoria" destul de repede.Imi place Maha C9000 si cred ca am sa achizitionez unul cat de curand. Ma gandeam ca din asta ai tu si eram curios cum te impaci cu el. Link spre comentariu
hugo Postat Martie 14, 2009 Partajează Postat Martie 14, 2009 Am eu MAHA C9000.Hm... daca ai acumulatori buni face treaba buna.Initial am avut un set de acumulatori MAHA de 2700 si au mers brici(cam 2 ani). Alt set de MAHA(de la socrul meu) nu am reusit sa-i resuscitez pe C9000. Capacitate buna insa tensiune mica dupa incarcare. Depinde de stoc si banuiesc de cat au stat in rafturi acumulatorii.Ce imi place la C9000 e ca pot seta eu curentul de incarcare. Daca am nevoie urgent... pun pe 2A, daca am timp de pierdut... curent mai mic. Ce nu-mi place... se incalzeste tare pe partea mediana. Acumulatorii pusi in soclurile din centru se incalzesc bine de tot. Personal pun un ventilator de sursa peste incarcator sa-l mai ventilez.Hm... si face un zgomot infernal(incarca in impulsuri) pentru urechile mele.Nu pot sa zic ca e un incarcator mai bun decat altele... doar mai complex. Nu mai trebuie sa descarc acumulatorii cu lanterna, pot sa-i formatez ca la carte(introduci capacitatea lor si astepti vreo 2 zile), incarc rapid sau lent in functie de necesitati.Cred ca mai importanti sunt acumulatorii. Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Martie 17, 2009 Autor Partajează Postat Martie 17, 2009 Pai sunt importanti si acumulatorii dar daca nu ai incarcator bun ii uzezi rapid.Am pus pe refresh niste acumulatori incarcati de 800 mAhsi in vreo 2 ore si jumatate a terminat, la final raman descarcati. Probabil ca ii mai "resusciteaza", face el ceva . Nu stiu daca se simte vreo diferenta ca inca nu am folosit acei acumulatori si nici nu prea ii foloseam ca-s cam batrani.De descarcat apreciez eu ca ar descarca cam cu 200 mA pe ora.La cat a costat acest incarcator eu sunt multumit de el mai ales ca pt mine este foarte util faptul ca il pot alimenta si la masina, asta cred ca se va dovedi a fi vital pt mine intr-o buna zi. Link spre comentariu
hugo Postat Martie 17, 2009 Partajează Postat Martie 17, 2009 Hm... ca sa fac o diferenta intre incarcatorul smecher C9000 si unul Sony primit la camera foto(H1)... ambele incarca bine. La ambele acumulatorii au cedat cam dupa 18-24 luni(incarcati cel putin o data la doua luni). Insa... cand pica acumulatorii se comporta diferit. La Sony... se descarcau intr-o saptamana, la C9000 au capacitatea ok si 2 luni(la descarcare am aproape de cea scrisa pe ei) insa tensiunea pica la 1 si nu-i mai pot folosi in toate aparatele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum