Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

corector de ton cu ECC83 (6N2P)

THOMAS

Postări Recomandate

recomand o schema care merge excelent.Personal am mai pus 2 potentiometre: unul de 1M la intrare pentru adaptarea sursei de semnal si unul de 500K-1M la iesire pentru reglajul volumului.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• THOMAS

4

• blue

2

• sebi_c

2

Top autori în acest subiect

Frumoasa schema! Ma surprinde simplitatea si eficienta ei. Am sa o simulez sa vad si efectul reglajelor.

Sebi, din experienta mea reglajul de ton trebuie sa intervina foarte putin in calea de semnal, cel mult +6 dB ori schema prezentata de d-l Lazaroiu regleaza +/_ 12 dB, cea ce nu este rau in cazul unor boxe modeste, depinde de cerintele tale !
Link spre comentariu

Mersi Blue pt observatie! La boxele pe care le am acum, poate trebuie, dar intentia mea este de apune ceva care cu butoanele la mijloc sa nu altereze caracteristica amplificatorului. Ramane sa vad treaba asta, pentru ca am vazut destule corectoare care au reglajul la mijloc si tot accentuiaza 'nalte si joase. Constatarea e facuta cu programelul lui Duncan.

Link spre comentariu

Problema este ca aceste corectoare introduc prea multe condensatoare pe calea de semnal si in plus o atenuare apreciabila care se compenseaza cu un etaj de amplificare, deci se strica S/N , dar ma rog, poate fi un rau necesar...

Link spre comentariu

Mersi Blue pt observatie! La boxele pe care le am acum, poate trebuie, dar intentia mea este de apune ceva care cu butoanele la mijloc sa nu altereze caracteristica amplificatorului. Ramane sa vad treaba asta, pentru ca am vazut destule corectoare care au reglajul la mijloc si tot accentuiaza 'nalte si joase. Constatarea e facuta cu programelul lui Duncan.

Sebi! incearca si aceasta varianta!
Link spre comentariu

in caz ca nu gasesti potentiometru cu priza mediana,poti pune doua rezistente de 100K la capetele lui catre masa. are dreptate colegul de pe forum,strici raportul semnal zgomot la adaugarea mai multor etaje si pana la urma cu multe corectii strici tot ce este mai bun la tuburi! o zi buna si spor la treaba!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări